Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Akne in kontracepcija

Akne in kontracepcija

Pozdravljeni,

sem dekle staro 19 let in imam hude težave z aknami. Za zdravljenje mi je doktorica predpisala jemanje kontracepcijski tabletk Sibilla. Rekla je, naj jih jem 3 tedne in nato 1 teden ne, pa spet 3 tedne in 1 teden premora. Zanima me, ali je katera med uporabnicami imela podoben primer in ali po eno tedenskem premoru začnem z jemanjem tabletk v novi škatlici, ali nadaljujem s prvo škatlico? Tam namreč potem ostanejo zelene tabletke, ki bi jih morala po takem vreči vstran.

Upam, da sem dovolj jasna z vprašanjem.

Lp

CBD smolo rešuje take težave, rešuje vnetje.

Ja take tablete su carske! Da vam lahko potem kar not spustimo…

ne me narobe razumet samo “umazana” si na not… čisti telo, obraz, ne se dotikat obraza z umazanimi rokami itd…

Ne jemat kontracepcijskih proti aknam. Če želiš, pojdi k dermatologu in naj ti napiše recept za accutane.

Če poješ ful zelenjave, se ti lahko koža ful spremeni na bolje.

Meni od vsega najbolj škodi mleko.

Moji hčeri je osebna zdravnica predpisala Zalna gel in seveda sva takoj zamahnili z roko in rekli “spet ena izmed krem”. Ampak ta Zalna gel je res pomagal in hči ima sedaj krasno kožo na obrazu. Še brazgotinice počasi izginevajo. Poskusi z Zalna gelom, mogoče bo pomagal…, naslednji stadij pa kapsule Roaccutane. To ti bo pa siugurno pomagalo.

Ja, sem skorej doktorila s problematične najstniške kože.

Poskusi najprej z Zalno gelom. Za recept reči pri osebni zdravnici. Srečno, mlada dama.

Za vse tezave s kozo so kriva jetra. Preberi si knjigo resevanje jeter od anthony williamsa drgac pa povej ko bos na kontracepciji bi te seksal

Ne potrebujes nikakrsnih kremc polnih kemije, se manj pa hormonske kontracepcije. Zakaj ne bi posegla raje po naravnih stvareh? Hormone se da uravnavati s pravilno prehrano, veliko vode in z gibanjem. Za rdecico in vnetja na obrazu ti priporocam jabolcni kis namesto tonika, drugace pa domac med dela cudeze. Tako v zelodcu, kot tudi na kozi. Govorim iz osebnih izkusenj.

Je pa res, da po letih basanja s kemijo, narava pac ne more ucinkovati iz danes na jutri.

Potrpezljivost.

Pa cim manj stresa.

NE DAJAT KISA NA KOŽO! TO LAHKO POVZROČI OPEKLINE (ČE NEKDO NE DOBI PRAVILNIH NAVODIL). No comment res.

Najbolje mozolje posuši alkohol (70% iz lekarne). Drugače imaš na voljo azelainsko kislino, niacin, klindamicin, benzoil peroksid, vodikov peroksid, retinoide …

Pri retinoidih (zalna gel) je treba biti tudi pazljiv, ker jih ne smeš nanašati na poškodovano kožo, pa koža se ti lahko narobe zaceli, če mešetariš. Prosim, a lahko dodate faking opozorila.

Odgovor na objavo uporabnika
stuff, 18.06.2021 ob 19:30

NE DAJAT KISA NA KOŽO! TO LAHKO POVZROČI OPEKLINE (ČE NEKDO NE DOBI PRAVILNIH NAVODIL). No comment res.

Najbolje mozolje posuši alkohol (70% iz lekarne). Drugače imaš na voljo azelainsko kislino, niacin, klindamicin, benzoil peroksid, vodikov peroksid, retinoide …

Pri retinoidih (zalna gel) je treba biti tudi pazljiv, ker jih ne smeš nanašati na poškodovano kožo, pa koža se ti lahko narobe zaceli, če mešetariš. Prosim, a lahko dodate faking opozorila.

Ne seri.

Ti ne seri.

Da ne bo kdo dajal kisa na kožo.

Odgovor na objavo uporabnika
sTUFf, 18.06.2021 ob 22:20

Ti ne seri.

Da ne bo kdo dajal kisa na kožo.

Lol ja dajmo se raje pacat s kemijo, ki bo telesu naredila nepopravljivo skodo.

Jabolcni kis je super zadeva za marsikatero stvar. Ce je premocan, pac zmesas z vodo. Raje se malo poduci glede naravih arcnij preden pises bedarije, kot naprimer da se z alkoholom zdravi mozolje. Lol. Alkohol bo samo izsusil kozo, ce ima ranice pa se toliko slabse in posledicno se bo koza samo se bolj mastila, kar bo pripeljalo se do vec aken.

Nekateri ste res oprani do fundamenta. Narava nam nudi vse kar potrebujemo, vi se pa zastrupljate in za to mecete se kupe denarja.

Glojufivka pitra pa čisto za vsako stvar cbd smolo svetuje, tudi za akne, ne le za vse bolezni od raka dalje. Tako bi bilo pa res treba javno obest za pizdo na kavelj, v opomin vsem lopovom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close