Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style AKNE IN KANDIDA

AKNE IN KANDIDA

Spoštovani!

Sem 23-letno dekle, ki se bojuje z aknami od 15. leta. Kljub dolgoletnemu trudu je stanje enako. Moje akne so zelo globoko pod kožo, nedostopne tudi kozmetičarkam, ki mi ob vsakokratnem obisku razkopajo obraz pri prediranju por z iglicami. Po takem tretiranju kože, se mi naslednji dan koža vname. Gre za težavo, ki obsega trde nodule, ob dotiku zelo boleče in vnete. Če dozorijo in jih izstisnem, ven pride samo voda in kri, loj pa ostane na dnu lojnice.

Do zdaj sem uporabljaja antibiotike za lokalno (Klimicin, Dalacin) in oralno uporabo (Clinofug), kremi kot sta Differin in Skinoren, jemala Diane35 več kot 3 leta. Izboljšanja po slednjem ni bilo, ker nisem imela hormonskega neravnovesja. Vse kar so mi naredila te kontracepcijske tablete je, da se mi je povišal holesterol, kljub hkratnemu zdravemu življenju.

Ker imam kandido sem bila na dieti, se prečiščevala z jedilno glino (uspeh je bil le dva meseca, in to le v času, ko sem glino pila) in z grenko soljo, olivnim oljem in sokom rdeče grenivke, raznimi čaji (imamo vrt, na katerem pridelujemo tudi zelenjavo), jemala prehranska dopolnila Omega 3, Algeo, kapsule za izboljšanje vida, multivitaminske pripravke, itd.
Za nego kože sem uporabljala najboljše proizvode, a nobenega uspeha. Še vedno koristim razne čaje za obkladke. Trenutno je v uporabi 1% salicilni špirit, zeliščni toniki, kreme iz gline, glinena maska itd.

Namreč zaradi takšnega kritičnega izgleda nisem dobila službe kot kozmetičarka, zato sem šla študirati naprej v povsem drugo smer. Na trenutnem izobraževalnem področju pa ni nič drugačno od vidika videza oz. izgleda zaposlenega v delovnem območju. Zaradi takšne težave sem zelo anksiozna, saj vedno ko se znajdem v družbi ali kjer koli, ljudje me sprašujejo : Ja kaj pa je s tabo, boga reva?

Pri dermatologu sem že bila neštetokrat in pogosto se stanje takrat umiri, pa mi pravijo, da si umišljam zadevo.

Prosim vas za nasvet glede mojega stanja.

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav,

ooo, nimam nasveta, ko pa berem tvoje pisanje, je pa tako kot bi pisala sama, enako res. od zgodnjih najstniških let do danes sem poskusila ma res že vse, od uradnega do alternativnega zdravljenja, dvakrat rodila (ko so rekli, da če prej ne bo bolje, bo pa po porodu) in sem pri 32-ih letih na istem kod pred leti ali celo še na slabšem (koža se ne obnavlja več tako kot včasih). saj živim s tem vendar me vsake toliko to precej razžalosti. in te še kako razumem. pozdrav.

Predlagam, da poizkusis pri kakšnem zelo dobrem dermatologu. Lahko pokličeš dr. Remsa v Ptuj (blizu term), kjer dela…meni je rešil kožo, jemala sem tablete.
Pa srečno!

Pozdravljene!

Ta problem je zelo različen od strane do stranke in največkrat neko neravnovesje hormonov v telesu, tako da se stanje spreminja tudi samo od sebe!Pri nas se tega lotimo tako, da stranko naročimo nekajkrat na antibakterično čistilno nego če so prisotne vnete akne, ko pa se to pomiri, pa tako kožo prečistimo z mikrodermoabrazijo.Moram priznat, da se s takimi problemi srečujem in jih rešujem že 11 let, ampak tako uspešno kot s tema dvema metodama pa še ne !
Če se le da in če ste vse že probale, toplo priporočam še to!

LP!

****************************** Petra Hojak s.p. Kozmetični salon - Cosmetic line Masarykova cesta 14, 1000 Ljubljana Tel. za naročanje: 031-598-828 01-4323301

Glede kandide ti predlagam alternativno zdravljenje in sicer priporočam VITAM Ljubljana, Podmilščakova 24, tel 01/230-01-50, morda ti tudi odkrijejo vzroke za mozolje in pozdravijo na naraven način.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close