Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Ajps – razkritje

Ajps – razkritje

Pozdravljeni,

Vedno se najde kaj, česar še nikoli nisi delal, pa si malo v dilemi, kako to storiti.
Stvar je sledeča. 100% lastnik in direktor podjetja A je hkrati 100% lastnik podjetja B (ni pa direktor). Družbi delujeta neodvisno ena od druge. Včasih sodelujeta pri kakšnem poslu, vendar
na letni ravni ne presega 20.000€.
Zanima me, kaj je potrebno razkriti in kaj vpišem pri opredelitvi družbe pod točko IV.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Ali je vaše podjetje zavezano reviziji?
Če ni priložite le pojasnila k izkazom. Ajpes zahteva:
citiram:
Podatke za vsako družbo, v kapitalu katere je družba sama neposredno ali po osebi, ki deluje za račun družbe, udeležena z najmanj 20%:
– njeno firmo ali sedež
– delež, s katerim je udeležena pri njenem kapitalu
– višino njenega lastnega kapitala in njen poslovni izid v poslovnem letu. Teh podatkov ni treba razkriti, če so nepomembni za resničen in pošten prikaz po prvem odstavku 61. člena ZGD-1. V zvezi z družbo, ki tega poročila ne objavlja javno in katere kapitalu je družba neposredno ali posredno udeležena z manj kot 50%, ni treba izkazati podatkov o višini njenega lastnega kapitala in njenem poslovnem izidu.

Če je družba družbenik v drugi družbi in neomejeno osebno odgovarja za obveznosti te družbe: podatke o firmi, sedežu in pravnoorganizacijski obliki te druge družbe. Teh podatkov ni treba razkriti, če so nepomembni za resničen in pošten prikaz po prvem odstavku 61. člena ZGD-1.

Če sem prav razumela, napišem, da je podjetje povezano s podjetjem B po osebi. Napišem podatke podjetja B in njegov poslovni izid.

Zanima me še, kaj je potrebno označiti pri opredelitvi družbe pod točko IV.
Nepovezana?
Nadrejena?
Podrejena?

V bistvu ni ne eno, ne drugo

Hvala

Družbi po določilih ZGD nista povezani, zato za namene poročanja ajpesu in za namen javne objave ne izpolnjujete te podatke, v pojasnilih kvečjemu napišete, da družba ni udeležena v kapitalu druge družbe.
Če razumem, imata dve družbi isto fizično osebo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close