Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ajdovi krapki-za Babi

Ajdovi krapki-za Babi

Tukaj ste navedni recept, vendar ne vem, ali je količina kisle smetane res pol litra ali je kakšna napaka?

Hvala za odgovor.

P.S. Mislim, da jih bom kuhala v petek. Poročilo sledi :))

Pozdravček!

Ko je že ravno govora o ajdovih krapih.Jaz sem jih zadnjič naredila kot prilogo.Enostavni za naredit,hitro gotovo in noro dobro (da ne jemo zmeraj krompirja,riža in testenin). No otroci so vihali noske, ampak se nesem preveč sekirala,jih je za naju z možem več ostalo ;-)…
Delala sem iz pol kg moke,nadev mi je ostal od štrukljev in sem kar tistega uporabila (za en krapec ena žlica nadeva).Nekaj sem jih dala zamrznit,tudi te smo že pojedli,tašča in tast zeloooo pohvalila.

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hej, Barby!

Recept je tocen ( prepisan iz knjige, kot si lahko prebrala), sem sla se enkrat preverit. Nisem jih delala, jedla pa ze nekajkrat in so zelo dobri.

Je razumljivo, da iz 1 kg ajdove in 20 dag bele moke nastane veliko testa. Ce je skuta suha ( 70 dag) in se drobtinice, popije tisto smetano.

Je pa kolicina velika; morala bos prirediti svoji potrebi:)
Sama se kar bojim delati, ker so tam v Bohinjskem kotu res mojstri in se ne bi rada razocarala. Ze v Kranjski gori niso bili enaki. Tudi piramidasta oblika je svojevrstna.

Verjetno v Sloveniji obstaja kar nekaj variant glede na testo in nadeve.
Ti so pravi gorenjski.

Pa porocaj :))) Lep pozdrav Babi

Recept si takrat napisala zame. Delala sem jih tako, da sem pravzaprav naredila majhne cmočke, sredi katerih je bil skutni nadev, take sem namreč jedla na Koroškem. Čeprav sem delala iz polovice sestavin, je bilo vseeno cmočkov toliko, da sem jih nekuhane dala v skrinjo. Zadnjič sem jih skuhala in so bili še boljši kot sveži! Moja mama jih ni mogla prehvaliti, zato sem ji že posredovala recept.

Hvala vsem trem.

Komaj že čakam, da jih naredim. Ne vem, če ne bom že kar jutri za kosilo 🙂

In….krapki uspeli na celi črti!
No, vsaj nekaj 🙂
Vsi so zelo pohvalili. Zraven sem naredila šampinjone z gorgonzolo (saj ne vem, če to sploh paše, vendar se je vse pojedlo in pohvalilo 🙂 ).

Barby, pa ti si imela danes kaksen posebno praznicni dan, ali samo tako voljo udejaniti 2 nova recepta? Cestitke:)))

Sampinjoni? Zakaj pa ne? V Boh. kotu jih sicer zabelijo z drobtinicami ali pa dodajo omako kaksnega mesa.

Lep pozdrav

Ne, nisem imela posebnega dne 🙂 Pač me je “zagrabila” želja po peki in kuhi “novih” jedi 🙂 Pa saj to je kar pogosto, izgleda, da imam preveč časa :))

Hvala za čestitke!

Ko že ravno o tem, naj še napišem, da sem med drugim spekla tudi čebulni kruh. Res je fantastičen, kot je zatrjevala, hmm.. sedaj pa ne vem več katera forumovka, ki je tudi napisala svoj recept.

Še ga bomo pekli :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close