Ajdovi krapki-za Babi
Pozdravček!
Ko je že ravno govora o ajdovih krapih.Jaz sem jih zadnjič naredila kot prilogo.Enostavni za naredit,hitro gotovo in noro dobro (da ne jemo zmeraj krompirja,riža in testenin). No otroci so vihali noske, ampak se nesem preveč sekirala,jih je za naju z možem več ostalo ;-)…
Delala sem iz pol kg moke,nadev mi je ostal od štrukljev in sem kar tistega uporabila (za en krapec ena žlica nadeva).Nekaj sem jih dala zamrznit,tudi te smo že pojedli,tašča in tast zeloooo pohvalila.
Hej, Barby!
Recept je tocen ( prepisan iz knjige, kot si lahko prebrala), sem sla se enkrat preverit. Nisem jih delala, jedla pa ze nekajkrat in so zelo dobri.
Je razumljivo, da iz 1 kg ajdove in 20 dag bele moke nastane veliko testa. Ce je skuta suha ( 70 dag) in se drobtinice, popije tisto smetano.
Je pa kolicina velika; morala bos prirediti svoji potrebi:)
Sama se kar bojim delati, ker so tam v Bohinjskem kotu res mojstri in se ne bi rada razocarala. Ze v Kranjski gori niso bili enaki. Tudi piramidasta oblika je svojevrstna.
Verjetno v Sloveniji obstaja kar nekaj variant glede na testo in nadeve.
Ti so pravi gorenjski.
Pa porocaj :))) Lep pozdrav Babi
Recept si takrat napisala zame. Delala sem jih tako, da sem pravzaprav naredila majhne cmočke, sredi katerih je bil skutni nadev, take sem namreč jedla na Koroškem. Čeprav sem delala iz polovice sestavin, je bilo vseeno cmočkov toliko, da sem jih nekuhane dala v skrinjo. Zadnjič sem jih skuhala in so bili še boljši kot sveži! Moja mama jih ni mogla prehvaliti, zato sem ji že posredovala recept.
Forum je zaprt za komentiranje.