Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ajdovi kosmiči

Ajdovi kosmiči

Kaj naj z njimi? :))))

Kakšen recept za otroka?

kje pa se dobi ajdove kosmiče? Jaz jih še nisem videla.
Po moje jih lahko uporabiš enako kot ovsene.

http://www.lebensmittel-biotop.de/si/productdetail.php?prd=207

Jaz sem jih kupila v Tušu:)

Kako pa ti uporabiš ovsene?

V katerem Tušu si jih kupila? Kje?

Recepte recepte :))))

Tuš na Kozini.
Ne bi dala roke v ogenj ampak sem biotop izdelke vidla tudi v hipermarketu.

Kosmiče lahko namočiš v vodi ali sadnem soku ali mleku ali jogurtu ipd. Nato pa vmešaš koščke sadja, lahko tudi malo suhega sadja, dodaš še kakšno žličko semen (npr. sončničnih, sezamovih, lanenega semena) in dobiš super zajtrk. Mislim, da tako lahko narediš z vsemi kosmiči, pa ne bo nič narobe. Najbrž se jih da uporabiti tudi za piškote (kot ovsene), za zgoščevanje juh ipd.

Jaz ovsene uporabljam največ za juhe ter za zajtrk zraven cornfleksa. Bom pogledala drugič tudi za ajdove, če jih imajo tudi pri nas.

Kitty, mogoče bi probala narediti iz njih polpete – malo mešane zelenjave prepražiš na čebuli, česnu (oboje lahko mirno izpustiš), dodaš nekaj kosmičev, še malo pražiš, po potrebi malo zaliješ z vodo – ohladiš, dodaš jajček, parmezan (ali drug nariban sir), če je preredko še malo kosmičev in oblikuješ polpete in jih spečeš na malo olja….. Drugače jih lahko cele ali malo mlete zamešeš v jogurt, juhico, med sadje…..Lp

Jaz kosmiče za dojenčka naredim tako, da zakuham notri narezanega pol jabolčka, zmečkam ko zavre in potem dam notri kosmiče. To je to. Ima rad.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close