AJDOVA KAŠA
Hej,ne bos verjela! Danes sem skuhala ajdovo kaso v malo vode.Potem sem na olju poprazila malo salotke in pancete,malo zdusila z vodo od ajde
in dodala se malo chilija,paradiznikovega soka,malo suhega paradiznika in rukolo.Popoprala in se kaksna zacimba.Rekla bos,kaksna kombinacija!! V to sem umesala ajdovo kaso.
Zraven je moz jedel krasen majhen svinjski svez jezik,ki ga je mesar ze lepo nasolil in zacinil.Prvic kupila.Najprej sem kuhala samo jezik,potem sem dodala kaso.Kuhala sem res v malo vode,da je skoraj vse popilo.
Torej priblizno tako kot kuskus.Cimvec stvari das zraven,boljse je.Danes sem pac imela to na izbiro. Jaz sem jedla samo se radic zraven.
Kuham tudi(kremno juho) iz ajdove kase. Lep pozdrav Babi
Podušim gobice (šampinjone – na čebuli in olju), gor nasipam ajdovo kašo in zalijem z vodo ter solim, po potrebi zalijem z vodo. na koncu dodam sesekljan petršilj. To je potem mišljeno kot priloga, vedno pa kašo ponudim s kislo smetano – mmm, taka je najboljša 😉 :))))).
Drugo varianta pa so ajdovi štruklji. Tudi tam porabim malo kaše.
Lp, mishika
Ni še vredu, ravno danes je bila v časopisih izjava za javnost, da so odkrili veliko oporečnih vzorcev in naj do nadaljnega ne uporabljamo ajdove moke!
Ampak, pri ajdovi kaši je pa malo drugače – če smo previdni, kašo lahko uporabljamo (tudi to je pisalo v tej izjavi!), saj ni zmleta, ampak so večja, tj, cela zrnca, tako da so svetovali, naj jo kar sami preberemo pred uporabo – torej, če v njej najdemo kakšna majhna črna sploščena semena (za razliko od ajdovih, ki so siva, večja in piramidne oblike), le-te odstranimo, saj so to zelo strupena semena kristavcev, ki vsebujejo strupene alkaloide in povzročijo zastrupitev.
Forum je zaprt za komentiranje.