Airbnb
Potrebujem nasvet tistih,ki ze cvetite v tem poslu 🙂
Oddajal bom hiso preko aplikacije airbnb in booking.Imam vse pripravljeno,le birokracijo se moram sprovesti.
Zankma me pa kaj je najboljsa opcija.Sam sem namrec zaposlen, za polni del.cas.z oddajanjem pricakujem da ne bom presegel 50.000/letno.Je bolje sobodajalstvo kot fizicna oseba ali pop s.p.z normiranimi stroski?No,ni mi cisto jasno kaj so to normirani stroski.Rad bi delal vse regulare a pac z manjsimi davki.Zelo bom vesel nasveta tistih,ki se na davke in podobno spoznate. Kaj v primeru,ce presezem 50.000?lp
Če prav vem, od bookinga dobivaš račune za njihovo provizijo (verjetno je enak princip tudi pri airbnb), kar pomeni, da se moraš registrirati vsaj za atipičnega zavezanca za DDV, saj prejemaš tuje storitve.
Normirani stroški pa pomeni, da ne glede na to, koliko je v resnici stroškov, država prizna 80% glede na prihodke in hkrati ne dovoli koriščenja olajšav (kar pa ni tak problem, saj so vse osebne olajšave in olajšave za VDČ “porabljene” že pri plači). Dohodnina se pri normirancih izračunava samostojno in se dobiček ne sešteva z ostalimi prihodki (plače, regres).
Forum je zaprt za komentiranje.