Najdi forum

Aids

Pred dnevi ste se pogovajali o aidsu in prostituciji pa mi ne da miru, da ne bi napisala nekaj na to in na članek v oni.
Svinjarija je, da ženska, moški, vseeno kaj je in kakšen status ima, ve da je okužen/a in potem iz maščevanja okuži še sto drughi ljudi. Strinjam se da vsak, ki gre z neznanim seksat brez kondoma, da je odgovoren za svoje dejanje in naj sam nosi posedice, prav tako pa je tudi okužena oseba odgovorna za namerno okuženje druge.
Hotela sem povedati, da me je najbolj zmotilo to, da je ženska, ki je pisala v oni HIV pozitivna in sprašuje psihologinjo, komu naj pove, da je okužena in ta psihologinja ji je odgovorila, da je to čisto njena stvar. Meni osebno pa se zdi, da bi bilo pravilno, če bi ji svetovala, da vsaj svojim intimnim prjateljem, ki jih je morebiti okužila, pove kakšno je njeno stanje. To sem pričakovala od odgovora psihologinje in ne pa da naj pove komur pač želi.
Kaj ni prav, da obvestimo ljudi s katerimi smo spali, da tudi oni naredijo tako in da vsi vemo pri čem smo??
Kaj menite o tem? Se vam zdi prav, da smo tiho in pustimo vpletene, da smrtonosti virus nosijo naprej?? Kaj ni to nekaj moralnega obvestiti morebitne prenašalce?
Jaz pravim SRAMOTA in ŽALOST je brati in dajati takšne nasvete!

Meni se zdi prav, da obvesti tiste, s katerimi je bila v intimnem odnosu ali bi bila v prihodnosti. Drugače je pa to res njena stvar. Zakaj? Ker so ljudje še vseeno tako nazadnjaški, da bi punca do neke mere doživela socialno smrt, kar je za bolnika z AIDSom dosti bolj smrtonosno, kot pa bolezen sama.

Ja točno to sem hotela povedati. Ne mislim, da bi dala na veliki zvon ampak bivšim in morebiti prihodnjim partnerjem pa absolutno.

Mene tudi zanima kako je to zakonsko določeno. Ali so okuženi z aidsom od trenutka, ko dobijo pozitivne izvide dolžno obvestiti vse svoje prejšnje in bodoče spolne partnerje?V nekaterih državah imajo take zakone.

Ja itak, tistim, s katerimi je spala, bi bilo fer do vseh, če se je že šla take igrice. Pa psihologinja ni sploh nič omenila, da naj se gre tud mož testirat…

Dvomim, da je pri nas zakonsko določeno, da vsak, ki ugotovi, da je okužen, mora povedati svojim bivšim in bodočim partnerjem.

Podatek, ki sem ga zasledila pred kratikim… V Sloveniji je zmeraj manj okuženih z aidsom, zmeraj več pa je HIV pozitivnih.

Ni določeno, da komurkoli poveš. Vse skupaj je lahko samo tvoja skrivnost.
Drugače pa bi lahko to naredila čisto anonimno, napr. vsakemu napiše pismo in predlaga naj se gre testirat, pa ne bi bila zaznamovana. Fer pa je da pove pa vseeno kakšen način izbere.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close