Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Agresivni krik jeznih moških, ki za samskost krivijo ženske

Agresivni krik jeznih moških, ki za samskost krivijo ženske

Odgovor na objavo uporabnika
mijav mijav, 27.08.2021 ob 09:54

-misst-, 27.08.2021 ob 09:49

replika neprijavljena, 27.08.2021 ob 09:45

-misst-, 27.08.2021 ob 09:40

Pa še nekaj, če spolnosti ne šteješ med osnovno človekovo potrebo, je to zgolj zato, ker smo dovolj razvita druža, da nekako razumsko znamo tole odklopiti.

Dejstvo je, da vse stvari, ki so pomembne za preživetje in ohranjanje vrste, je mati narava zasnovala kot potrebo, zadovoljitvi katere sledu ugodje. Drugače ljudje tega pač ne bi počeli – če si predstavljaš prazgodovino, npr.

Tle ga biksaš. Osnovne potrebe so tiste, brez katerih umreš.

Brez seksa pa ne umreš.

Je pa res, da enim tako seka ke u glavo, da čisto resno v 21. stoletju zagovarjajo zasužnjevanje polovice človeštva, samo za zadovoljevanje teh potreb.

Ma, biksam ga jaz marsikje 🙂 pa bom še tle mal 😉

Dejstvo je, da gre za potrebo, ki jo fizično čutiš. Tako kot čutiš, da te zebe. Ne boš umrl, ampak te zebe. Lažje boš razmišljal, opravljal delo, če te ne bo zeblo.

Al sem pa jaz izjema 🙂

da ne bo predolgega opletanja. Spolnost pri človeku je naučena in ni nagonska. Nagonsko namreč pomeni to, kar vidimo pri živalih, ki pač samo sledijo svojemu gonu, zato se parijo vsepovprek, ko so godni za to. In samo takrat.Človek pa mora odraščati v družbi, da se nauči, kaj je spolno privlačno in kdaj lahko seksa. Tisti ljudje, ki tega ne bi mogli nadzorovati in bi ob potrebi (gonjenju) napadli prvi spolni objekt na cesti, takoj končajo v nekje za rešetkami ( v norišnici ali zaporu).  Torej ni nobenega izgovora, da bi lahko kdorkoli kogarkoli prisilil v spolna dejanja.

Je pa seveda fino, če je človek na tem področju zadovoljen.

Aja, pa še to, način kako se danes prehranjujemo je tudi zelo daleč od nagonskega. Pa je hrana tudi človekova osnovna potreba.

Seveda, ljudje delamo stvari bolj ali manj z razumom. Saj tudi, če ti nekdo ukrade jabolko z vrta, ga ne boš ubil, če znaš kontrolirati svojo jezo. Tako je tudi s hrano, saj nisi kot pes, ki požre kos mesa, ki ga je nekdo zastrupil in vrgel na tla, ampak počakaš, da prideš do restavracije kjer boš naročil in počakal. Tudi z uriniranjem je podobno – ga kontroliraš, ker če ga ne, potem si vedno poscan. In tako je tudi s spolnostjo – jo moraš znati kontrolirat. In nekateri znajo to bolje kot drugi. In bolj kot si tega sposoben, bolj si močan.

replika neprijavljena, 27.08.2021 ob 09:57

Še vedno ni to osnovna potreba. Seksa se lotiš šele, ko imaš ostale osnovne potrebe zadovoljene. Če žejen umiraš sredi puščave, te seks ne zanima preveč.

Tudi primerjava z mrazom ni ok, če te preveč zebe, zmrzneš in umreš :), če se pa ne poseksaš, si pa samo našpičena :))

Je TELESNA potreba, NAGON, čutiš jo tudi, želiš si jo izpolniti , ne boš pa umrla, če je ne boš. In tudi drugi ljudje niso na svetu zato, da ti jo izpolnijo, oziroma to ni njihova dolžnost ali osnovni namen.

Je seveda nagon močan, ker izpolnjuje funcijo razmnoževanja, ampak kot si rekla, razum je nad nagonom.

Znotraj osnovnih bioloških potreb je seveda tudi hierarhija. Žeja pred lakoto npr., hrana pred spolnostjo. Pa so vseeno vse to osnovne biološke potrebe.

Za nadaljevanje izpolnjevanja nadaljnjih potreb je fajn da je vsaj minimum osnovnih izpolnjen.

O temu, da bi bili pa drugi na svetu zato, da bi izpolnjevali tvoje potrebe, pa jaz ne govorim nikjer. Tole si. Mi malo podturila?

telesna potreba in nagon niti slučajno ni eno in isto.

Desperadodajka, 27.08.2021 ob 09:59

Anonimno 4811, 27.08.2021 ob 09:53

Desperadodajka, 27.08.2021 ob 09:28

Ko je Maslow blebetal o človeških potrebah, katerega spola ljudi je imel v mislih? Ženske niso fukfehtarice kot moški potrebneži.

Fiziološke potrebe so tisto kar ne moreš kontrolirati npr. Če te lulat, ne moreš držati *v nedogled*. Eno je, da se tipu dvigne, ko se pač dvigne/ženski “zacinglja” ko “zacinglja”; spolni napad, varanje ipd pa ni fiziološka “zadevica”!

Zapoved npr. Ne želi si žene drugega je mišljena, da je ne poslušaš zapeljati, posiliti ali sprejeti ponudbe, ne da si umazan, če se ti dvigne ob misli nanjo.

Čustva in dejanja niso isto in ni prav, da se jih enači. Ne varaš partnerja, če se ti zdi nekdo drug simpatičen – če pa neuspešno poskusiš varati, pa si še vedno ?, ki vara, tako kot tisti, ki mu je “ratalo”.

Nehajte zagovarjati in opravičevati nasilje z nekimi lažnimi kvazi-znanstvenimi ***.

Pravica do avtonomije in telesne integritete, kamor sodi tudi spolna JE TEMELJNA ČLOVEKOVA PRAVICA. Tu ni debate! Nimate se na Maslowa kaj zgovarjati okoli vprašanja ali ima ženska (ali moški) pravico do zavrnitve spolnega odnosa! Vsak ima absolutno pravico reči “ne želim seksati”, brezpogojno in brez obrazložitve! Kar bi ti inceli znali takoj počivkat, če bi jih en moški napadel: nastavi se mi zdaj ali pa si homofob!

NE POMENI NE!

In zakaj to meni pišeš?

Sorry, ni bilo jasno razvidno, da podpiram/dopolnjujem tvoj komentar… Da ni 500 citatov na en pod-debato.

Bil si zadnji, ko sem začela pisati. Še enkrat se opravičujem za nejasnost okoli tega. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close