Agresija hrvatov…
Uf, ne prenesem Hrvatov! Če bodo še dolgo delali sranje bomo poskrbeli za pravo mejo, ki bo potekala po reki Mirni. Je pa hudič pri nas, ker dosti ljudi obožuje Hravate in bodo rekli, da smo si sami krivi in še naprej bodo celo poletje preživeli pri njih, kot da imajo ednini na svetu morje.
Glede politov pa pravijo, da je šlo za predvolilno kampanijo, me sploh ne zanima za kaj je šlo. To se ne dela!
Prvo kar je bi uvedla vize za Hrvaške državljane.
Res so kreteni, in oni imajo željo v evropo, sami sebi jamo kopljejo, no in tuki se vidi njihva intelegenca,.
Sicer pa imajo to itak v krvi, grožnje pretepi in ne vem še kaj ………., cepci !
Upam da bo tole poučno za večino naših slovencev, da ne bodo hodili več na Hrvaško na morje, je drugje ceneje, lepše in še bi se dalo naštevati…….
Skoraj vsak teden se peljem čez tisti mejni prehod….nikoli mi še na kraj pameti ni prišlo, da ne bi pokazala dokumentov….in nihče se ni še nikoli do mene obnašal nesramno ali žaljivo.
..ne vem, kaj sedaj vsi toliko udrihate čez Hrvate? Jst jih ne maram, toda….ste pomislili, da naši bombniki potrebujejo sedaj malo vlačenja po cajtngah ? A morda niso sami zrežirali incidenta ?
kolikor vem, je to meja….naj bo začasna ali ne …to bodo rešili možje, ki so zato plačani….ampak …moje mnenje je, da je “ta pametni ” izmed bratov sam iskal tisto , kar je dobil……mene ni še nihče tam pretepel, pa grem tudi iz avta ven in malo prošetam….
pejte mal na ženski čvek pogledat to temo, pobil se bodo med sabo.
te hrvatarje bi res mogl pustit tam kjer so, zapret meje in jim onemogočit vstop v EU. Kaj vse je slovenija naredila da jim je pomagala v vojni in po njej a pa se hrvatarji tega sedaj zavedajo, jebe se jim za nas slovence, tako bi se pa nam moglo za njih, vsaj dokler jin ne sreča kakšna pamet.
Večkrat hodim na hrvaško obalo a bom prvi na listi če bomo zbiral podpise za zaprtje meje, bomo pa dugam hodil na morje, kot da je sam hrvaška na svetu, tako oni mislijo.
Ej slovenci, mi premalo skupaj držimo a kadar je pa nogometna tekma hrvaška – slovenija, to mi je všeč, smo pa slovenci vsi za enega in eden za vse. Tako bi pa mogl v vseh stvareh skupej držat.
Kot pravi pesem od agropop – SAMO MILJON NAS ŠE ŽIVI NA SVOJI ZEMLJICI… ostalo pa hrvatarji zasedajo.
Ko berem te reakcije si ne morem kaj, da ne bi dal prav speedy. To je čas pred volitvami in Podobnik&CO. so šli tja nabirat volivce. Dobili so točno to, kar so iskali – mislim, da jih bo sedaj veliko več ljudi volilo kot bi jih brez tega incidenta. Podobnik je v čudoviti vlogi slovenskega mučenika, ki se bori na našo zemljico. Figo. Bori se za volivce. Dokler je bila SLS v vladi, je bila bistveno previdnejša glede odnosov s Hrvati, ko si pa v opoziciji, pa si lahko privoščiš vse.
Druga reč – vsak izmed nas ve, in tu sledim speedy, da je obmejni pas prostor omejenega gibanja, kjer te lahko legitimirajo uradne osebe obeh strani in zato je treba imeti dokumente pri sebi. Če pa misliš, da te mora cel svet poznati, ker gledaš s plakatov po celi Sloveniji ali pa ker veš, da so v bližini kamere in ker imaš poslansko imuniteto – mimogrede, nanjo se je menda skliceval, dokumentov pa ni pokazal ???
Tretja in najpomembnejša reč – ne zdi se mi prav generalizirat, Hrvatje so taki in taki. Niso. Nekateri so taki, drugi ne. Tudi Hrvatje delajo iste napake. Slovenci so Jelinčič. Nismo. Jaz nisem ne Jelinčič, ne Janša, ne Podobnik in ne Rop. Jaz sem jaz. In tudi Hrvatje niso tatovi, agresivneži ipd. So kot ti in jaz. Vmes so hrvaški Jelinčiči in vmes so hrvaški Janše. Ti so glasni in seveda se jih zato sliši. To pa še ne pomeni, da so vsi taki. Prej ali slej bomo skupaj v Evropi kot smo bili prej skupaj v Jugoslaviji. In mislim, da se lahko normalno pogovarjamo in živimo skupaj kljub teh “nekaj litrov morja in hektarjev zemlje” kot je včeraj na hrvaški TV rekel Picula.
Lep pozdrav vsem, MŽ.
Avtor: Blaž
Datum: 23-09-04 13:04
…in jim ga potegneš izdajalka !!!!
Datum: 23-09-04 14:03
No,no samo mnenja o hrvatih že povejo vse glede tvojega stališča.Žalostno…presenetljivo za Slovenko ali pa tujko ,ki tu živi in tu ni zadovoljna
Datum: 24-09-04 09:54
Naj te kakšen hrvatar obdela pa boš srečna.
Dragi Blaž, ravno v tem je stvar, da Ti posplošuješ zadeve. Po enem drevesu govoriš o gozdu. Po enem prenapetem Hrvatu o narodu. Potem, kot sem rekel, je v Sloveniji 2 milijona Jelinčičev ali 2 milijona Janš. Hvala Bogu, da tako ni. Potem bi se res pobili med sabo.
Sicer pa, saj veš, kaj pravijo – o tem, kar sporočamo drugim, kakšni da so, več povemo o sebi kot o drugih…
LP, MŽ.
Končno en pameten,ne morem verjet kako se pustijo zmanipulirat.Kot prvo bi sploh lahko poslušali obe strani preden slepo verjamejo eni,ne pa kot kure sledit kar jim eni rečejo.Hrvati niso čisto nič drugačni kot mi,tako kot tam, so tudi tukaj ljudje, ki sovražijo sosede in prav tako so tam in tu ljudje, ki jih ne.Sploh pa dokler tam ni urejeno kam kaj spada,morajo ljudje na tem območju pokazat dokumente,nihče nima privilegijev in tako je tudi prav!
Blaž….dajva razčistit tole ….sem Slovenka, dolgo let sem bila Jugoslovanka…
In ..če si dobro prebral moj prvi post, potem si lahko prebral, da ne maram Hrvatov….izmed vseh bivših bratskih narodov jih najmanj cenim… toda to še ne pomeni, da bom po ljudeh pljuvala vsevprek, po ljudeh, ki prav tako niso nič krivi za nastalo situacijo kot nisem kriva jaz. Povedala sem svoje mnenje, da ko grem čez tisti, sedaj tolikokrat omenjeni mejni prehod…nikoli nimam problemov, ker pač delam tako kot je potrebno….za sedaj. Ne strinjam se pa z našimi ” bombniki ” (oprosti izrazu ), ki sedaj , v tem času provocirajo in prilivajo olje na ogenj. Ja, naša zunanja politika je na psu …ampak…a se moramo glih mi tukaj na mrtvo skregat, a me moraš zaradi tega žalit in se do mene obnašat kot do cenene prostitutke ?
Veš, ko bi marsikdo izmed nas …prej preštel do tri, preden kaj reče in napiše…..
Živim v Sloveniji….upam, da bom še in nobene želje nimam oditi drugam…upam pa tudi, da bo končno prevzel oblast tukaj na ” naši sveti zemlji ” nekdo, ki bo dorasel vsem težavam, ki bo lahko naredil red in nam dal kaj drugega kot le sovraštvo…
Pa lepo se imej…in nekaj ti napišem :
ta svet je lep, če nekomu nekaj daš
ta svet je lep, če nekoga rad imaš..
če stisneš roko komu, ki ga kaj boli…
ta svet je lep, če si človek do ljudi….
Speedy
Forum je zaprt za komentiranje.