agencija Kompas-GROZA!
strinjam se s tabo Ija-1 glede standarda ki ga agencija obljubi, ampak vztrajam na tem, da je mnogokrat glede klime same napisano da izven sezone ne dela oziroma le občasno in pa absolutno vztrajam na tem da je potrebno orgirati na licu mesta, ker kasneje se ne izplača – imaš pokvarjen dopust, odškodnina pa je tako nizka da niti malo ne povrne stroškov še manj pa psihičnega počutja, ki si ga doživel na dopustu na katerega gre človek zato da se sprosti!
Jaz sem tudi imela s Kompasom same pozitivne izkušnje – do nedavnega.
Za prvomajske praznike sem šla z njimi v Barcelono. Kakšno sranje, ena sama natega.
Od prvega dne dalje se mi je kopičilo; začelo pa se je že s pristankom na letališču, ko na avtobusu – na katerega je bilo vezana večina izleta – nisem imela sedeža, za katerega sem se dogovorila ob rezervaciji izleta pribl. 2 meseca pred potovanjem, in sem ga tudi dobila, kar je razvidno na mojem računu. Za nameček so moj stol prodali dvakrat, mene pa brez kakršnegakoli obvestila presedli točno tja, kjer nisem želela sedeti, s tem, da je bila med drugim pot nazaj iz Španije vezana na avtobusni prevoz in je trajala ne vem, približno 20 ur, nekaj takega.
Ko sem prišla domov, sem Kompasu takoj napisala svojo pritožbo, kjer sem napisala vse, kar me je motilo oz. je bilo skregano s tistim, kar so obljubljali ob prodaji aranžmaja ali dogovorih na sami poti. Malo je trajalo, nato sem le dobila odgovor. So mi tudi povrnili 10 % poti, ampak najbolj pa me je razkurilo njihovo pismo: da sem imela sedež, kot je prav, kar je razvidno iz njihove dokumentacije.
Ne ga srat, a moj račun pa ni “njihova” dokumentacija. Za druge stvari, kar niso bile v redu, so pa rekli, da pričakujejo od potnika, da bo prišel pripravljen na pot. Karkoli že to pomeni!
Ob tem, da sem na sami poti sprejela/požrla ogromno kompromisov, kar se ob potovanju s skupino tudi spodobi. Vse pač ne more biti po meri vseh, itak, ampak ena mera kompromisov pa tudi mora biti.
Ne pa da jim rezerviram in plačam pot 2 meseca pred odhodom, nato pa izvem, da je moj sedež dobila oseba, ki je pot rezerviala 1 teden pred odhodom.
Kakorkoli že, zaradi vseh sitnosti in zoprnosti s tem izletom, sem se odločila, da sem s Kompasovimi potovanji definitivno končala. Hvala lepa, ampak nikoli več.
Povsem druga zgodba so njihove sejemske dejavnosti. Tisti oddelek je kot nekakšna svoja republika. V vseh letih, kar sem z njimi hodila na knjižni sejem v Frankfurt, je bilo vse tipi topi. Itak, spet kak kompromis tuki in tam, ampak to pač mora biti. Do neke mere jasno.
Večkrat sem omenila, da je bila to samo ena od traparij, ki se je zgodila na potovanju.
Pejt z njimi na izlet in se vozi 20 ur zaradi mene sede na tleh. Potem bova pa debatirala, iz česa človek naredi cirkus.
Prej je pa seveda lahko obsojati…
Potem pa polemiziraš, da sejme mastno zaračunajo?!! Si sploh kdaj bil na frankfurtskem sejmu? Saj se mi je zdelo, da ne.
Ne pametuj v tri krasne.
Sem se peljala iz Barcelone do Ljubljane z avtobusom, ker me je zanimalo, kako to zgleda. Je trajalo več kot 20 ur in zame je bila muka – pa čisto vseeno, na katerem sedežu bi sedela. Zato pravim, da je brez veze delat cirkus iz tega, na katerem sedežu človek sedi.
Kar se pa sejmov tiče – ne, ne hodim na sejme, pač pa v službi vidim veliko računov za tiste, ki hodijo. In so res “mastni” računi. Me zanima, koliko ljudi bi pristalo na takšne cene, če bi morali plačat iz svojega žepa. Če pa firma časti…
Hm, mi2 s fantom sva bila v tem hotelu ta termin :-/ Klima je bila res bolj kot ne za okras, sicer je nekaj pihalo iz nje, vendar bolj malo pomagalo. Hladilnik pa sva takoj drugi dan najela, vendar sva na koncu ugotovila, da bi kar nekaj € prišparala, če ga ne bi, ker hladil skorajda ni! Hotel je bil drugače v redu, hrana pohvalna, bazen tudi, edino predaleč je do plaže. 400m je bilo sigurno pešačenja po soncu, kočije se pa nisva posluževala, ker so se nama konji zelo smilili, ker jih dobesedno mučijo dol!
Čudno se mi pa zdi, da bi agencija ponujala popust na sobo za bivanje 4ih oseb – najina soba je bila za največ 3 ljudi. Razen, če sta imela tvoja starša tisto večjo varianto sobe.
Mi dopustujemo z agencijami ker enostavno nimam časa sama organizirat in vso ostalo šaro, ki spada zraven.
Preprosto grem v agencijo ali pa pokličem, povem destinacijo in morebitne želje. Predlagajo dva ali tri hotele – izberemo in to je to.
Največkrat potujemo z Globtourjem ali Kompasom. Na izlete pa izključno z Kompasom ker ima super strokovne vodiče. Seveda če pa gremo kakšna bolj avanturistična popotovanja pa Oskar, Sajko pa še bi se kakšna agencija znašla.
Nikoli nismo imeli problemov. Se nam je tudi že klima pokvarila smo lepo javili v recepcijo ( brez nadiranja, ki je tako značilno ) in je mojster prišel zelo hitro in zadevo rešil. Moram rečt da je bila ura 10 zvečer.
Mislim da je bilo to ravno na Djerbi.
Minibar me ne zanima, ker mrzle vode iz hladilnika itak v vročih krajin ne smeš piti. Zato je topel čaj.
Za hrano? Na Djerbi je bilo toliko hrane na izbiro, da v 14 dnevih niti poskusiti nisi mogel vsega.
Da pa pošacajo Francoze pa ni čudno saj so bili pod njihovo “upravo”
Pa roko na srce, pri nas bodo ob pritožbi kakega nemca reagirali takoj, bogi slovak bo pa brez klime.
Jaz sem bila s Kompasom nekajkrat na sejmu v Frankfurtu, nazadnje jeseni 07, in vedno sem šla tja na svoje stroške. Ni se mi treba pred tabo zagovarjati, samo razkurijo me take bedastoče: Če pa firma časti… Kot da se gre folk na sejme samo praskat… Zaradi mene tudi če se hodijo, jaz hodim na sejme uživat v novostih in stroki.
Jaz sem bila s Kompasom nekajkrat na sejmu v Frankfurtu, nazadnje jeseni 07, in vedno sem šla tja na svoje stroške. Ni se mi treba pred tabo zagovarjati, samo razkurijo me take bedastoče: Če pa firma časti… Kot da se gre folk na sejme samo praskat… Zaradi mene tudi če se hodijo, jaz hodim na sejme uživat v novostih in stroki.[/quote]
Sori, no, saj najbrž je tud nekaj takih, ki si (kljub mastnim cenam) sami plačajo obisk sejma. Ampak kolikor poznam cene tistih sejmov, na katere hodijo pri nas v službi, bi bilo v lastni režiji precej ceneje. Samo to sem hotela povedat, da ima Kompas Celje kar hude cene – ne pa sprožit celo polemiko, kdo in po kaj in na čigave stroške hodi na sejme.
ja prav zanimivo branje. in predvsem smešno. A se samo meni zdi da se take in podobne stvari dogajajo vedno enim in istim. po mojem je upravičenih pritožb 1-2%. ostalim pa svetujem naj raje ostanejo doma, si prižgejo klimo in se sončijo na balkonu, kajti če hodijo na počitnice zaradi hotelov in slik iz katalogov naj raje ostanejo doma. res ne vem kaj pričakujete da bodo povsod hotelski uslužbenci skakali okrog vas s pahljačo in ustregli vsaki vaši želji zgolj zato ker smo mi kao neki bogati europejci, kateri si lohk privoščimo en teden morja v toplih krajih.
pa brez zamere vsem, tistim, ki spadate med tista 2%.
ja, valjda da gremo naokoli zaradi slik iz katalogov… in da to kar plačaš, potem tudi pričakuješ… turizem je biznis, nič manj in nič bolj kot vsak drug. če kupiš novo plazmo, pričakuješ da bo imela vse to, kar piše v karakteristikah. In če vseh funkcij nima, neseš nazaj. Pri počitnicah te možnosti nimaš, porabil si dragocen čas in nisi dobil tega, kar si plačal.
Lico, upam da ne delaš v turizmu, res.
sicer pa ni turizem samo nahrbtniški, ki ga tukaj na forumih vsi častite. Človek ima pač različna obdobja, jaz sem pred 15 leti prepotovala z rukzakom vse kontinente in sem porabila 1K mark v enem mesecu, ker pač več nisem imela. Sedaj plačam za naše počitnice za celo družino 3K evrov in zato pričakujem, da bom imela vse, za kar sem plačala.
Vsak porabi denar in se odloča za počitnice po svojem okusu.
saj ravno to je problem da je turizem biznis in od tega ima ponavadi najmanj lokalno prebivalstvo. ker pridemo mi z evri v denarnici in si mislimo kaj da smo. Najraje bi videli da se nam vsi klanjajo in brišejo tla pred nami.
dovolj besed na to temo.
p.s.
pa tudi jaz vsako leto kar nekaj dni preživim po hotelih a se še zdaleč ne obregnem ob vsako malenkost. se pač prilagodim razmeram.
Stara tema, pa vseeno.
Vseeno je, ali je človek bolan ali ne, ČE OGLAŠUJEJO KLIMO, MORA BITI KLIMA! Ker na ta račun “mamijo” tudi tiste stranke, ki se sicer za ta aranžma ne bi oglasila.
Ker točno to dejstvo omogoča, da take destincije obiščejo tudi osebe, ki imajo sicer zdravstvene težave.
Sploh pa – če je nekdo malo bolan, še ne pomeni, da je že mrtev, mora ležati v vatki doma in se na sploh vsemu ogibati. Ker tudi življenjske radosti prinesejo nekaj dodatnega zdravja, kar vedo tudi zdravniki, ki točno zato nekaterih bolnikov ne silijo v odvajanje od cigaret, četudi je dejstvo, da kajenje sigurno ni najbolj zdravo početje…
Ljudje se ne znajo in ne znajo postaviti v tujo kožo – očitno res postajamo družba egoistov, ki vse presojajo samo skozi lastno perspektivo.
Obstajajo posamezniki, ki imajo težave z nogami. Marsikdo zato mora imeti iztegnjeno nogo. Takim seveda niti slučajno ni vseeno “kje sedijo” oz. je njim muka veliko hujša, kot ostalim.
Strijam se z samim naslovom, saj smo tudi mi imeli katastrofalno izkušnjo s Kompasom. Ker hotel in sama ponudba v hotelu Diamond v Turčiji ni bila v skladu z opisom v njihovem katalogu, smo se definitivno odločili, da smo z omenjeno agencijo potovali prvič in zadnjič. Prišlo je tudi do zavajanja v zvezi s podatki o lokaciji hotela, oddaljenosti od plaže, kategorizacija hotela je glede na realno ponudbo previsoka. Naj omenim, da je prva stavba na levi strani od hotela, mošeja, ki ob 5 zjutraj z ozvočenjem tuli..kar je predstavljalo velik problem, da se uvita balkonska vrata z odpadajočim ometom ni dalo zapreti, (čeprav smo sobo že 1x zamenjali) v bazenu so plavale muhe in sloj umazanije čez celotno površino bazena, večerja je bila neužitna, le 4 kuhane jedi od katerih so bile dve, 6 dni bel riž in krompir, osebje je jedlo z gosti v jedilnici in tako dalje…osebje skrajno neprijazno, da se re počutiš, kot da jih motiš kot gost!!
Višek po naši pritožbi, teden dni po prihodu domov je bil Kompsov odgovor v posmehovalnem in arogantnem stilu, da to so vse popravljive napake na licu mesta. Torej v praksi bi to izgledalo takole: kuharju bi dala odpoved in najela drugega, mošejo bi porušili in hotel s temelji vred premaknili na opisano lokacijo! Podali pa so nam tudi 1 list a4 format z opisom Turčije, valute v Turčiji, in da so mošeje običajne v muslimanskem svetu, kao da smo budale! KLJUB TEMU, DA SEM JIM NAPISALA,DA SEM LETOS V ALANYJI BILA ŽE TRETJIČ ZA POVRSTJO, PRVO LETO V HOTELU S 3/4 ZVEZDICE, NASLEDNJE PA V 5 ZVEZDIC..In natančno vem, kako tam izgleda spodobna hrana in vse ostalo!!S to trditvijo o mošejah so utemeljili dejstvo, da ne opozarjajo v katalogu, da je prva stavba levo od hotela hrupna mošeja. Napisali so tudi, da ne jamčijo za 100% opis hotelov. Sramota res! In še bi lahko naštevala.
J.M.
Moje skromno mnenje pa je tako.Največkrat ljudje vzamejo last minute ponudbo ali pa nekaj poceni za cca 200 € in potem so razočarani ker ni tako kot so gledali v katalogih .Ampak kar so gledali na slikcah stane 600-800 €. In potem veliko razočaranje .Ja ljudje božji kdo pa vas bo vozil po svetu in še cel tedn futral za 200 ojrotov ,zraven bi meli pa še all inclusive pa bog si ga vedi kaj še .Sama že dolga leta hodim na dopust samo sKompasom in nimam pritožb.Če grem v hotel z 3* nekam na Djerbo vem kajlahko pričakujem .In to ponavadi tudi dobim .Enolično hrano ,malo zanemarjene sobe, itd. In ker mi to ne odgovarja in ker si trenutno lahko privoščim več grem v hotel s 4*.To ni neki luksuz ,je pa že na ravni kjer ni ščurkov,kjer dela klima in kjer lahko izbiram med raznoliko hrano .Ampak kot pravi pregovor “za malo denarja malo muske “.Žal ,tako kot je to doma ,je tudi v tujini .
marela se čisto strinjam z tabo. moraš vedet da če mal plačaš tudi mal dobiš. djerba je pa tko al tko taka destinacija, da ne moreš pričakovat nevem kolk – ampak je tud lepa po svoje. za mene je to taka destinacija, da greš tja si jo ogledaš, doživiš in se več ne vrneš, pa ne zato da bi imela slabo izkušnjo amapak ni taka destinacija, da bi se vračal tja. ker v 14 dneh si djerbo ogledaš do potankosti. če greš na djerbo ne smeš bit preveč zahteven – po moje.
kar se pa tiče tega, da vas premestijo v druge hotele, se pa lahko agencija na glavo postav ampak nebo dosegla nič, hotelir bo raje dal sobo tistemu, ki mu več dobička prinese, kar so pa velike agencije med katere slovenske definitivno ne spadajo in nikoli ne bodo.
da ste pa se tako grdo spravli na kompas, brez tega da bi se oni lahko branili pa se mi ne zdi fer. vedno vse ne more it po načrtu, imate možnost pritožb, tožb… kompas je velik organizator in nekje se mora zalomit, ne poznam podjetja ali organizacije, ki bi delovala brez napak in da bi bili vsi zadovoljni. napake so vedno bili in vedno bodo!!!
Zdravo. Do sedaj sem potovala le z Relaxom ali v prosti režiji. Moj aranžma za Tunizijo je stal cca. 2000evrov za dve osebi za 14 dni, hotel luxuz hrana da te kap…… vse naj naj. V istem terminu je potovala sestra za ceno cca. 800 evrov za dve osebi za 14 dni prek Sončka, hotel ni bil slab, hrana dokaj v redu vendar enolična, naš hotel je bil na “elitni” lokaciji, sestrin ne. Klima je pri nas delovala (bili smo v terminu ko naj bi klima še delovala), pri sestri so jo izklopili ker naj bi bilo premalo gostov. Ko potegneš črto dobiš to za koliko si plačal- mal dnarja mal muzke. Da nebo pomote sestra je zadovoljna s Sončkom in še vedno potuje z njimi.
Saj se nisem imela namena oglasit…….
ko pa sem prebrala vse tole….mi je žal da nisem že prej.
Smo v letu 2014,pa se Kompas še vedno bohoti s slabo reklamo.
Letos za prvomajske počitnice ni bilo kaj pohvaliti.V Grčiji so jih na noge postavljali lokalni vodiči,katere smo bili obvezani najeti…..hvala bogu.
Najbrž agencija nima posebnih zahtev do svojih vodičev.
Vodička nam je brala s skript zgodbo dežele.Ko smo jo kaj vprašali,se je nerodno nasmihala in se oravičila,da tega pa ne ve.Splošne stvari.
Ko smo z družbo spoznali v kakšnem zosu smo zaplavali,si nismo dovolili pokvariti potovanja,ampak se obračali na lokalne vodiče,ki so z veseljem kaj več povedali.
Sopotniki,ki so bili tudi zgroženi,so vedeli povedati,da je Kompasu padel pedigre,kar so jih prodali hrvatom.
Če želimo potovati primerno ,tudi mi raje pogledamo kataloge drugih agencij.
Kompasove kataloge pa niti ne pogledamo več,saj na vse destinacije vodijo tudi različne agencije.
Povej staršem, da morata na licu mesta urgirati in se pritožiti pri vodiču oz. odgovornem na potovanju, ker sicer, če bosta tam tiho in se pritožila samo na domači agenciji, le-ta ne bo dolžna upoštevati ničesar. Vsaj tako je bilo kar nekaj časa. Sicer pa poglej na ZPS-jevih straneh, ali pa jih pokliči oz. piši na mejl.
Mene so pred leti nategnili na Globtorju, ni čudno, da jih je vrag vzel, kako so poslovali.
Srečno!
Sam sem kar dosti potoval z agencijami in lahko rećem, da nikoli nisem imel podobne slabe izlušnje. Bi pa omenil eno stvar: sedaj, ko počitnice organiziram sam (čeprav imam majhne otroke), vedno preverim hotel ali prenočišče na kakšni spletni strani (npr.Booking.com, Tripadvisor.com….). Tam dobiš najboljšo predstavo od dejanskih uporabnikov o nekem hotelu, pa tudi lokaciji. To sem uporabljal tudi takrat, ko sem rezerviral počitnice preko agencije, enostavno slabo ocenjenih hotelov (ali apartmajev) nisem nikoli izbral.
Me je pa že par prijateljev opozorilo glede počitnic v Tuniziji (oziroma izven Evrope), da lahko hotel z nižjo kategorijo ponudi včasih boljše storitve.
Kar pa se klime tiče, je bilo v Kompasovih katalogih za Đerbo lepo napisano (vsaj tako se jaz spomnim), da se izven sezone vključuje samo po odločitvi hotelskega menedžmenta.
Forum je zaprt za komentiranje.