Najdi forum

ADSL, siol tv

Imam vprašanje glede siol tv. Kabelske nimamo in je tudi ne bo, satelitska se mi ne zdi v redu, pa sem pomislila na siol tv. Potem pa tole.

To je odgovor na siolovi strani na vprašanje:

Kakšne so omejitve glede oddaljenosti od naročniške centrale oz. minimalna omogočena hitrost za spremljanje TV prek ADSL?

Okvirno je maksimalna oddaljenost od centrale 2,8 km, vendar to še ni zagotovilo za delovanje storitve. Tako za oddaljenost kot za hitrost so merodajne meritve, ki jih opravi Telekom Slovenije na dani lokaciji.

Kaj pa če od mesta stanuješ 4 km? A ADSL dela, tv pa ne? A mi lahko kdo to razloži?

Hvala

Ja, točno tako ADSL ti bo delal, SIOL TV pa ne ker je žal omejeno na določeno razdaljo torej kot praviš par km, razen če postavijo še eno bazo oz. enoto od katere boš manj oddaljena, kar se bo tudi v prihodnosti zgodilo saj je to v interesu SIOLA, (saj veš denar pa te zadeve).

Pa lep pozdrav

Ja prav si predstavljaš.
Za Siol TV potrebuješ večjo pasovno širino, ker se po njej pretakajo video podatki.

Hitrost xDSL je precej odvisna od razdalje od centrale. Dalj kot si, manjša je max. hitrost. Če si nekje 4 km, potem mislim da je max hitrost od centrale proti tebi malo pod 4Mbit. Za Siol TV mislim, da moraš imeti najmanj 4Mbit, kar ti očitno nimaš, za surfat po netu pa je za večina že 1Mbit čez glavo.

No, fajn. Do kabelske ne bomo prišli, do siol tv pa tudi še ne oz. bog ve kdaj. Sem jezna. Kaj sploh ponujajo nekaj, če potem ne dela. 🙁 .

Hvala vam za prijaznost in odgovore.

K.

Saj dela…vsaj pri nas, ki tudi brez špeglov vidimo do centrale :))

a dela internet kej počasnej, če maš še siol tv

Načeloma ne. Ne vem pa kako je če si 3 km od centrale in imaš 4Mbit paket…

Jaz sem od centrale oddaljen 5 km in siol tv dela.
Imel sem sicer težave, pa sem jim toliko gnjavil z maili, da so se naveličali in zadevo redili.
Omenil sem jim njihovega upokojenca, da je zmeril signal ter da gre.
Potem so popustili in prikličiti. Na centrali morajo narediti eno povezavo, da ima tvoja linija dve parici, potem pa gre.
ADSL zato ni nič počasnejši. Siol TV je zanemrjivo malokrat v izpadu, ko pa je v izpadu ADSL pa ti siol TV vseeno dela.
Dosti bolje in tečnosti, pa boš gledala SIOL TV.

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

Oddaljen sem 7 km od centrale, a je kakšna možnost za adsl.
Telekomovci pravijo da ni.

Lp jan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close