Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija ADSL omrežje z dvemi switch-i

ADSL omrežje z dvemi switch-i

Zdravo

Imam eno vprašanje pa ne vem ali sem se prav obrnila in ali sem sploh vprašala smiselno stvar ali ne.
Imam SiOL adsl povezavo in v spodnjih prostorih hiše gre linija iz modema v switch iz switcha pa 2 liniji ostaneta spodaj, 2 pa gresta naprej po podometnem kanalu v ločena zgornja prostora. Eno linijo od teh imam montirano v omrežni vtičnici v svoji sobi.
Sedaj me pa zanima, če bi hotela v tej sobi povezati še en oziroma dva dodatna računalnika – bi lahko dala vmes še dodaten switch, da mi linijo že enkrat razcepljeno iz switcha še drugič razcepi ? Bo to delovalo?
Namreč še enega ali dveh podometnih kablov se ne da potegniti, ker je doza (kanal) prepoln.
Pa kako bi bilo potem z uplinkom? Če kupim switch, ki podpira auto-uplink na vseh portih, verjetno ne bi smelo biti problemov, ali.. ?

Za lažjo predstavo je montirano tako:

MODEM — SWITCH — RAČ 1
— RAČ 2
————————- (novi SWITCH ?) — RAČ 3
— RAČ 4 — RAČ 4
— RAČ 5

Hvala za odgovor,

Sara

Mislim da bi iz Switch na Switch šlo OK, samo ne sme biti razdalja večja kot 100m. Med Switch-a lahko uporabljaš navaden UTP kabel, ampak moraš uporabiti Up-link port na switchu. Če pa uporabljaš switch ki ima auto up-link na vseh portih, pa tudi ne bi smelo biti težav.

Lp, Max

Bo! Mora gret 🙂

Joj zdaj sem opazila, da je tista “skica” čisto drugače izpadla kakor je kazalo med samim urejanjem besedila, ampak ok, glavno, da sta razumela kako mislim vezati. 🙂
Ja, razdalja od samega NT razcepnika pa potem vključno do zadnjega vezanega računalnika, bi bila cca. 45 metrov.

Najlepša hvala obema za hiter in konkreten odgovor
Grem čimprej v nabavo po nov switch.

LP, Sara

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close