Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice adrija in obrok na letalu

adrija in obrok na letalu

Alina na zalost je res tako…. vsi bi poceni potovali in imeli kraljevsko postrezbo in neomejeno!
Med razredoma je pa se ta razlika da so sedezi v buznis classu bolj narazen da se bolj udobno sedi, probaj pa bos vidla…. (tut delam tam zravn) 🙂

ah pa ne komplicirite s temi sendvici….

Nutella: tvoj argument od “9h zjutri do 20 h zvecer…” ni omembe vreden…kaj naj na adrii začnejo spraševat kdo prihaja iz katerega kraja, kdaj so nazadnje jedli, nato pa temu primerno obroke razdelili….. oni skrbijo zate tiste 2,5 ure in to je to….

saj je nepisano pravilo, da je “airline food” za en ku…., zato drugič še v slo. kupte kaj za pod zob, obrok na letalunaj vam pa služi kot priboljšek….vsaj jst tako delam…

edina letalska na kateri sem se do sedaj najdel je bil air france…ker vendo talajo take majhne žemlje, ponavadi vendo rečem za ene par in vendo sem jih tut dobil….kruh pa te ob obroku vsaj malo nasiti…

Alina brez zamere, ampak tudi studentje niso prijazni….!!!!!! Jst tako pravim, vsi smo ljudje in vsi imamo slabe dneve! pa da naus mislila da se stalno zaposlene stevardeselahko kaj privoscijo…. ce bi bila res v dobrih odnosih s njimi bi vedela da to ni to… ce pa mi ne verjames ti lahko tudi dokazem!

Ja, to je pa res zelo hudo, če od jutranjega umivanja zob do odhoda letala kakšnih pet ur kasneje, ničesar ne pospraviš v želodček. Za to so seveda krivi letalski prevozniki. Kdo pa drug! No, bom vsaj vedel, koga kriviti, če bom imel doma kdaj izpraznjen hladilnik ali pa kadar mi bo samo kar tako krulilo po želodcu, ali pa v službi ne bom imel časa za na kosilo….
V petih urah (praviš, da si zajtrkovala ob 9h, obrok na letalu pa pričakovala ob 15h, torej bi bil polet okoli 14h) se da iz kar zajetnega dela Slovenije do letališča Brnik priti celo peš. In vsak, ki je kdaj kam šel, lahko potrdi, da se pri pešačenju vidi veliko več, kot pri vožnji z avtom. Med drugim se da opaziti tudi, da ima skoraj vsaka slovenska vas (tudi ob poti proti letališču) poleg gasilskega doma in cerkve še tako ali drugačno krčmo.
Če ne gre drugače, pa lahko tudi namažeš kos kruha z nutelo in ga za na pot spraviš v žep.

O sami letalski hrani sem že nekje zgoraj omenil, da je po pričakovanju žblj kvalitete. Plastika, alu-folija, pogreto v mikrovalovki, ob še tako prijazni postrežbi in lepih nasmehih stevardes ješ skoraj na kolenih,… Zato sem se že odločil, da bi vsakemu “normalno cenovnemu” letalskemu prevozniku, ki bi mi bil pripravljen dati na račun obroka na letalu tak popust, kot ga nudijo nizkocenovni prevozniki, sam prinesel tisto kurje bedrce, ki bi mi bilo sicer namenjeno med poletom, da ga odračunajo od vozovnice. Pa ne samo bedrce, kar celega piščanca bi jim dal na ta račun.

Zelo zanimivo modrovanje.

Mimogrede, Vito. Kdaj si nazadnje kupil avionsko karto zase?

lp

bv

nutella: na moje veselje nisem bila jaz ta stevardesa, sem pa že bila v podobni situaciji in res ni prijetno!

sunny8: niti slučajno nisem mislila, da so vse stalno zaposlene stevardese grozne-prav nasprotno! med njimi poznam tudi najprijaznejše gospe kar sem jih kdaj srečala, je pa par primerkov takih, da se res vprašaš kaj tam delajo in ki si marsikaj dovolijo!

Kar dobrodošle informacije so tole. Mislim, da je edini problem v tem, da v kolikor veš, da na letalu ne bo obroka – pa kakršen koli že je, za to poskrbiš vsaj na letališču… to je to. Pri Adrii smo bili pa vedno navajeni, da smo dobili tisto plastiko z vsebino, pa kakršna koli je že bila. Včasih si res v taki gužvi, da si ne uspeš pred odhodom nafilati želodca. Sploh pa odrasli že zdržimo, problem nastane pri otrocih. No, zdej si bomo vsaj sendvič na Petrolu kupil – za vsak slučaj !
Pa še to: pri Ryan airu res v ceni karte ni obroka , imaš pa kar precej izbire, da si hrano kupiš .
Kokr vem, pa na Adrii te možnosti ni. Ali pač?

Helga: Kr se nakupa hrane na letalu adrije tice ne vem. Mislm pa da se ne da.
Lahko pa kupis alkoholne pijace in parfume, kozmetiko… iz njihovega “free shopa” (al kr ze je), vendar pazi – narocit jih moras vsaj tri dni prej 😉

v njihovem duty free shopu mas kar pac ponujajo ni ti pa treba nic prej narocit!!!

Ja, na vseh mojih dosedanjih letih z adrijo, je po tem k si pojedu, ena stevardesa sla gor in dol po letalu s tistim vozickom s stvarmi iz free shopa. Letos pa je ni blo. Je pa bla v tisti mrežici na sedežu pred tabo (kjer so tudi info v zvezi z varnostjo,…) ena revija (ne spomnem se imena) in so bili notri predstavljeni izdelki, ki jih lahko kupiš na letu adrije in je pisalo, da je treba željeni izdelek naročit tri dni prej!

ok, se ne bom prepirala, vem samo da odkar smo v EU je duty free samo na letih v drzave katere niso v EU, tako kot na tujih letaliscih v EU mi ne moremo kupiti cigaret in alkohola.

V tem primeru, ki si ga opisala da na letališčih , ki so v EU mi ne moremo kupovati cigaret in alkohola ti lahko povem samo to da nikjer nisem imel problemov z alkoholom razen enkrat na Dunaju mi niso hoteli dati ene vrste cigar sem pa pač vzel druge in je blo vse OK.
Kar zahtevajo je da imaš boarding card , pa tudi ko smo se vračali domov se pravi iz EU v EU ni bilo nikoli nobenih problemov.

To so moje izkušnje iz evropskih letališč!

Sej jaz se tudi nočem kregat, vseeno pa mislim, da sama najbolj vem kako je bilo na letu, ne? 😉
In če bi prebrala temo od začetka, bi vidla, da je bil let v Grčijo, kar se pravi, da potrjuje tvoje trditev, da so duty free sam na letih izven EU.

Dosti sončka

kot ste že omenile je to res, da je duty free samo še na letih, ki so izven EU, torej moskva, istanbul, čarterji v turčijo, tunizijo, egipt, pa seveda podgorica in priština. tako je pač uzakonjeno in adria se mora tega držati!

Vidim,da imamo veliko poznavalcev na temo letalske hrane, pa jih očitno vsaj tričetrt zadnja leta ni nikamor potovalo z redno linijo…
Letalski prevozniki pač zmanjšujejo stroške in hrana prinese kar lep prihranek (v nasprotju z mnenjem “poznavalcev”, ki menijo, da je pač tisti malo zrezek napol zastonj – letalski prevozniki za obroke plačujejo lepe vsote, vse mora biti namreč zapakirano in skoraj sterilno,glede na to da se hrana postreže kar nekaj ur potem, ko je bila pripravljena).

Osebno sem mnenja, da se tisti dolarji, ki ob nujnih stroških se ostanejo, raje namenijo za vzrževanje letala in ne za mali postani zrezek, ki ga tričetrt ljudi itak pusti…

In še opomba za “poznavalce”… Adria ima še vedno nadpovprečen standard glede na ostalo Evropo, da o ZDA ne govorimo… in tudi punce so zelo prijazne,kar o marsikateri veliki in priznani družbi ne bi mogel reči…

Za nejeverne tomažke še dva primera…ne izbrana, ampak moji zadnji dve izkušnji:

1. LJU-FRA-Philadelphia-Las Vegas in nazaj
a. LJU-FRA: 1 ura in pol: Klasični sendvič, pijače kolikor hočeš, tudi vino
b. FRA-PHA: (US Airways) 8 ur: takoj na začetku topel obrok (pasta ali piščanec, umetno in ogabno, da o količini ne govorim…zelo malo), malo pred pristankom še sendvič, malo manjši kot pri Adrii. Vmes ENA pijača – piksna kokakole. Alkohol je treba plačat, slušalke tudi (če hočeš gledat film ali poslušat glasbo)
c. PHA-LAS: (US Airways) 5 ur in pol: piksna kokakole in NIČ za pojest…pardon…lahko kupiš mali sendvič za 5$!!

Nazaj zelo podobno, s tem da je bil v Adrijskem sendviču pršut…prava milina glede na US postrežbo.

Opomba: USAirways NI nizkocenovni prevoznik… 😉
Cena karte: 190.000 SIT!

2. LJU-Pariz (CDG) -Madrid, Air France
(v ponedeljek tja in včeraj nazaj)

Nekje zgoraj sem prebral, da je bil doza samo na AirFrance zares sit…očitno ni več tako.
a. LJU-CDG: 2 uri, malo pecivo oz. kolaček…cca. 4 cm dolg ;), pijača: piksna soka (150ml…ja, merijo v mililitrih ;))
b. CDG-MAD: 2 uri, piškot (1, ja EN) !!, pijača voda ali kava ali kakav. Ni govora o soku. 🙁

Cena karte: 110.000 SIT

Bonus: zgubili so kovček, že šesti dan ne duha ne sluha o njem…

Pri meni so opravili…letim samo še z Adrio in Star Alliance, pa jih kritizirajte kolikor hočete..drugi so še slabši.

LP
Jon.

p.s. pa še pozdrav naši forumovski stevardesi… ja, res ste prijazne Adrijke, daleč nad povprečjem. 🙂

Jonathan napisal:
>Bonus: zgubili so kovček, že šesti dan ne duha ne sluha o njem…

Letalske družbe ne izgubljajo kovčkov, izgubljajo jih letališča.

preverjeno včeraj:
let Lima – Madrid: imas na letalu duty free
let Madrid – Munchen: prav tako…

martina

no naj vam jaz povem jaz in moja mama va se odpravili med lanskimi počitnicami na palma de mallorko
tja smpo leteli z adrio airways in moram priznat tako slabe postrezbe pa se ne na letalu smo dobili samo kos jabočnega zavitka in en piškot ooooo…………… res je da je let trajal samo 1 uro in 50 min
no ko pa sva nazaj leteli smo pa leteli z maltaair
na letu smo dobili sendvič,paketek s solato,mini paketek z čokoladicami in pijačo
samo to pa je res bojša postrežba kot pa na adrii ampak saj konec koncev adria airways ni tako slaba saj meni se teko zdi:9)

pozdravček

Res ne vem, zakaj je treba na letih tam okol dve uri al pa tud malo dlje jest.
Jaz večinoma letim z nizkocenovci, pred vstopom v letalo si kupim kakšno stekleničko vode ali kakšne druge pijače, hrane pa niti slučajno ne potrebujem.
Se pa strinjam, da bi adria za cene, kakršne ima, lahko ponudila vsaj kakšno kavo ali pijačo poleg peciva.

Zanima me glede nakupa alkohola in cigaret na letalu. Vsi govorijo naj kupimo cigarete na letalu ker so cenejse. Sedaj me pa zanima kako je s carino? Letimo v Egipt in me zanima, ali rajse pri nas kupimo cigarete in alkohol ter jih damo v kovcek, ali jih lahko kupis na letalu in prenese cez carino? Hvala

Na letalu imaš brezcarinsko prodajo cigaret in alkohola. Koliko lahko neseš v Egipt brez carine, ti najbrž vedo povedat tud stevardese. Sama nesem cigarete s sabo, kolikor potrebujem, alkohola pa ne tovorimo okoli, sicer pa itak potujemo samo po EU.

Pa saj cigarete in alkohol lahko kupiš tudi na letališču, ko prečkaš vse varnostne preglede. Cene so enake kot na letalu in izbira je večja. Verjetno greste v Egipt na počitnice in bi za vsakega 1 paket (10 škatel zadostoval), liter kake žgane pijače tudi. Ali misli vsak skadit 30 škatl cigaret in popiti 5 litrov viskača, da to sprašuješ? Če je tako, raje ostani doma – je ceneje se tukaj opijat in kadit, kot da se voziš v Egipt.

Glede hrane pa berem,da se večinoma pritožujete dopustniki. Kolikokrat pa jeste v času 8 urnega delovnika (računajoč še 1 uro do službe in 1 nazaj)? Če imate pol ure časa za malico? A tam ste pa tiho? Ampak na avionu pa bi morali bledolične filat s hrano a la carte pa še pecivo, šampanj pa pir in vinček. Po pavšalu za 500 evrov s karto vred za 7 dni:-)

Jaz ponavadi na letih, ki trajajo do 4-5 ur ne jem. Spijem vodo, kak sok. Če je kriza ima pa vsako letališče kak self-service restaurant ali pa Maca. Pa ja ni hudič, da je tok težko dat kake 15 evrov za ornk kosilo enkrat letno na letališču, ko greš na dopust. Ajej…

Jaz imam to nesrečo, da veliko letim zaradi službe. Moje izkušnje z rednimi linijami so take: ponavadi dobiš nek mali prigrizek (sendviček, rogljiček) in pijačo.Če letiš z evropskimi družbami na daljših letih celo alkohol. Ameriške letalske družbe so dosti bolj skope: alkohol je potrebno doplačati, brezplačen obrok dobiš le na letih, ki so daljši od treh ur. Na krajših letih lahko prigrizke kupiš (cene se začnejo pri 7$). Meni je hrana na letalih večinoma grozna in je ne jem (z izjemo čokladic in rogljičkov), na vsake toliko se najde kakšen okusen obrok (recimo na kakšnih bolj eksotičnih relacijah). Če sem lačna, si raje kupim kaj na letališčih, kjer se večinoma da dobiti okusno hrano.

Kar se tiče prijaznosti osebja: po mojih ikušnjah so nadvpovrečno prijazni Azijci (Emirati, Thai airlines…), Adrija sodi v srednjo žalost – če imaš srečo naletiš na vljudno in prijazno stevardeso, večinoma pa so če že ne neprijazne, vsaj nevljudne.

Na čarterjih pa res ni nekega pravila: na nekaterih dobiš konkreten obrok, na drugih letih hrane sploh ni. Mi imamo zaradi otrok na čarterjih s sabo vedno dovolj prigrizkov in tudi pijačo (po varnostnem pregledu napolnimo svoje steklenice ali pa kupimo zaprte plastneke).

Res pa je, da so se stvari v zadnjih letih močno spremenile in verjamem, da je lahko človek neprijetno presenečen, če je nazadnje letel pred desetimi leti, ko si na vsakem letu dobil konkreten obrok.

Pa saj se ne gre zato, da mora človek v eni uri leta NUJNO jesti in piti. Gre se zato, da je danes ogromno nizkocenovnih prevoznikov, ki ti ponujajo lete tudi za 10 evrov in manj. Po mojih izkušnjah se razlikujejo od tradicionalnih prevoznikov samo v tem, da lahko seboj brezplačno vzameš en kovček in da na letalu ponudijo obrok. Npr. za let LJ-London z nizkocenovcem lahko plačam trikrat manj (pa tudi če dam zraven še tistih nekaj evrov za prtljago) kot za let z adrio. Edina razlika v tem je en bogi sendivč, ki ga ponudijo na letalu. Menda človek zato ne bo plačal 200 evrov več? 🙂

Se mi zdi, da bodo nekateri tradicionalni letalski prevozniki morali malo spremeniti marketing in se vprašati, kakšno storitev ponujajo oz. le-te prilagoditi ceno. (Pa ne govorim samo za Adrio, ampak tudi za nekatere druge Evropske prevoznike.)

Kar se pa tiče primerjave Adrie in US airways pa lahko rečem samo to, da je znano, da je US airways eden “slabših” tradicionalnih prevoznikov. Ne glede na to, pa so storitev prilagodili ceni, zato pa imajo toliko potnikov – čezocenaksi leti z njimi so občutnejše (!) cenejši kot pri drugih tradicionalcih.

Pri Adrii se moja dolgoletna vegetarijanska prehrana poplača:) Vedno namreč vzamem vegetarijanski obrok, in četudi dobim (kot vsi ostali) sendvič, je namesto unega postanega 5 minut sirovega sendviča v mojem primeru to vedno kaj odličnega in sveže pripravljenega – polnozrnata štručka z dimljenim sirom, solato, paradižnikom in kumarami je samo en od številnih odličnih prigrizkov, ki sem jih bila pri Adrii deležna:) Včasih se splača malo komplicirat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close