Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ADRIA AIRWAYS-ne hvala

ADRIA AIRWAYS-ne hvala

Prtljago raje dvakrat stežkajte doma , ker če boste prekoračili 20kg bo to lahko zelo drago.
Pa tudi seštejte jo ker tud matematika peša nekaterim gospodičnam pri chechingu , v najinem primeru so se pri treh kosih prtljage zmotili za 20 kg – opravičila seveda nisva dobila samo znesek plačila se je razpolovil.

preden spljuvaš adrio, se najprej pozanimaj, kdo dela to za njih. to bi namreč bilo letališče ljubljana. sicer ti pa itak na karti piše, kakšna je omejitev prtljage in da se presežek doplača.

ne vem kje je problem, če veš da se je dečva zakalkulirala jo lahko še vedno prosiš, naj zračuna še enkrat, ne pa da požreš njeno napako, plačaš mastne pare, potem pa kriliš z rokami in se na veliko pritožuješ. po toči zvoniti je prepozno…

Dosedaj z Adrio nisem imel slabih izkušenj, pa sem velikokrat letel z njo. Slabše izkušnje sem imel npr. z British Airways in Lufthanso.

Tudi s presežkom prtljage sem letel skoraj zmeraj, pa nikoli niso komplicirali.

No vsaj eden normalen tud midva sva letela z Qantasom , Air rarotonga, Air New Zeland, Alitalia. Lotosom, ASC , Virginblue pa nisva mela še čist nikjer nobenih problemov pa sva vedno pretežka razen ta naša mala Adria je tok zamašena , da na vsakmu k je preobremenjen hoče fino zaslužit.

Adria ti ni tehtala prtljage!!!

Meni so jo dosedaj še zmeraj! Saj tisti kratki tekoči trak na check-inu je hkrati tudi tehtnica.

Ja kdo pa mi jo je valda ti jo vedno in povsod , verjetno se mi ni sanjal ko mi je gospodična prbila da je 450 000SIT!!!!! za doplačat do Sydneya.
G. Miro a vam je niso tehtal al kako kam ste pa letu da ste mel tako srečo?

Seveda so mi vagali, ampak ne Adria.Prtljago vaga letalisce Brnik,ki opravlja tudi vse ostale stvari na letaliscu.Isti ljudje vam bodo vagali prtljago,ce boste potovali s katerokoli drugo letalsko druzbo.Kritika do Adrije je neupravicena, zasluzi jo letalisce in baje je se eno od najdrazjih v Evropi.

Tudi letališče ne zasluži kritike, ampak potnik, ki ne prebere pravil in pride s 60kg prtljage namesto z 20, potem se pa čudi in pritožuje, ker se ravnajo po veljavnih pravilih in mu zaračunajo prevoz po veljavni tarifi.

Hahaha Vito res je da sva bila preobtežena ampak tudi za naju ni bil to prvi let v življenju tukaj gre zgolj za princip Adrie oziroma letališča v nadaljnem mesecu potovanja , ki sva ga imela sva zamenjala vsega skupaj 14 letal pa nisva imela nikjer nobenih problemov, s tem , da sva imela za nazaj 75 kg prtljage ampak sva se čekirala v Nadiju za Ljubljano tko da nisva imela zopet težav!!!

A niso na check-inu uslužbenci Adrie, t.i. ground services al kako se že imenujejo??

Neke omejitve pač obstajajo in so napisane. Če nekje ” pogledajo skozi ” to ne pomeni, da je prav in predvsem ni pravično do drugih, ki se tega držijmo ali vsaj računamo na posledice.

Včasih ( ne vem če še ) se je tudi prtljaga v avtobusu računala posebej. 10 x si imel srečo, 11 pač ne. Nikoli pa nobenemu ni prišlo na misel da bi izgubil živce zaradi tega. Taka so bila pravila.

Ne vem pa zakaj bi za nekoga omejitve veljale za druge pa ne – pa še pritoževali bi se. Sploh pa 75 kil…

Višek prtljege računajo na tak način da čisto za vsako relacijo plačaš drugač.

1kg viška prtljage se zaračuna 1% vrednosti letalske karte za najdražji razred.
Tko da se splača mal manj sabo vzet če se le da.

lp, Snegi

prtljago tehtajo uslužbenke letališča brnik in ne adrie- samo po navodilih adrie. če presežeš 20 kg, pa morajo (po navodilih adrie) zaračunavati “dodatek” – ta dodatek pa se plača na šalterju od adrie in to predtsvlaj njihov zaslužek in ne od aerodroma. drugače pa je povsod omejitev 20 kg, čezoceanski leti pa 30 kg, tako da ne vem kaj te moti in zakaj pluvaš po nečem kar je splošno znano…sej ni treba vzeti cele dnevne sobe s seboj!!!!

Res mi ni čisto jasno kaj se zdaj pritožujete, k so se nekje enkrat toliko držali pravil. Jaz sem tudi letel iz Ljubljane v London, s mislim da 6 kg prtljage preveč, pa mi niso nič zaračunali. Za nazaj, torej iz Londona v Ljubljano, so mi pa brez pardona računali dodatek za preobteženo prtljago. Pa kaj čem, razen da rečem hvala, ker mi niso že v London grede računali.

Selan,

kaj misliš, kako bi pa ti in tvoj-a sopotnik-ca letela, če bi imel vsak takšen presežek prtljage.

Adria si zasluži kritiko!
1. so zelooooooo dragi
2. ne ponujajo tistega, kar promovirajo (npr. naročiš vegetarijanski meni, ker si pač vegetarijanec in nisi na stevardesinem seznamu – kje šele, da bi imeli vsaj eno rezervno porcijo v primeru, da je seznam napačen)
3. zadnjič, ko smo leteli z njimi, nam otroški voziček, ki se zapira v marelo (je majhen in ga lahko po pravilih daš v kabino), niso dovolili imeti na krovu, čeprav smo vedeli kaj nas čaka, ko bomo pristali in nas je skoraj kap, ko je bil cel razstavljen in popraskan ter smo nanj sredi noči čakali 1 uro, s spečim dojenčkom v roki…
4. ne opravičijo se, ko se pisno pritožiš, ampak napišejo, da bodo raziskali in ti javili, kar se nikoli ne zgodi (več kot 1 leto)

Zato – NIKOLI VEČ ADRIA!!!

res je to glede tehtanja da so za to zadolzeni usluzbenci letalisca in tudi jaz sem imel izkusnjo da so mi tu spregledali presezek (ali zracunali manjsega), na tujem letaliscu (Londonu, konkretno) pa kar direkt zaracunali vse.

je pa res, da se da marsikaj zmenit. ko sem letos poleti sel v ZDA (LJ – London – NY), sem imel precejsen presezek (ker se je slo za dalj casa), pa sem jim lepo pojasnil, da ne letim samo do Londona temvec da tam samo prestopam na letalo za NY, in so mi za tem, ko sem jim pokazal karto do NY, brez vprasanj vzeli prtljago in mi niso nicesar zaracunali.

pa tut na “lepe oci” se da kdaj tut kaj zrihtat…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close