Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Adria Airways in zamude – odškodnina?

Adria Airways in zamude – odškodnina?

Zaradi različnih tolmačenj me zanima ali se za zamudo 3 ure na relaciji pod 1500 km v EU pridobi kakšno odškodnino ali samo sendvič in sok?
Lp

Vse je odvisno od tega zakaj je letalo zamujalo. Ce je kriva axria ja, ce je bila visja sila pa ne.

za triurno zamudo bi imel odškodnino????
lol

ZAKAJ PA NE ? Zaradi zamude se lahko porušijo plani za naprej.. vlak, bus ..

ZAKAJ PA NE ? Zaradi zamude se lahko porušijo plani za naprej.. vlak, bus ..[/quote]
z austrianom sem imela zamudo 16 ur, pa nobene odškodnine. namesto zvečer, sem prišla v pariz naslednji dan …

tole velja za EU

Long delays – if your flight is delayed by 5 hours or more, you are also entitled to a refund (But if you accept a refund, the airline does not have to provide any further onward travel or assistance).

sam od sebe ne bo noben dal odškodnine, je treba napisat pritožbo. tukaj vse piše koliko kdaj in kako:
http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_sl.htm

ZAKAJ PA NE ? Zaradi zamude se lahko porušijo plani za naprej.. vlak, bus ..[/quote]
z austrianom sem imela zamudo 16 ur, pa nobene odškodnine. namesto zvečer, sem prišla v pariz naslednji dan …

tole velja za EU

Long delays – if your flight is delayed by 5 hours or more, you are also entitled to a refund (But if you accept a refund, the airline does not have to provide any further onward travel or assistance).[/quote]

Svojega neznanja ni potrebno na veliko okoli širiti. Če si bila ti nesposobna dobiti odškodnino to še ne pomeni, da je nihče drug ne more.

tole velja za EU

Long delays – if your flight is delayed by 5 hours or more, you are also entitled to a refund (But if you accept a refund, the airline does not have to provide any further onward travel or assistance).[/quote]

Svojega neznanja ni potrebno na veliko okoli širiti. Če si bila ti nesposobna dobiti odškodnino to še ne pomeni, da je nihče drug ne more.[/quote]

sem ti citirala EU pravila
za tri ure zamude ti nobena odškodnina ne pripada.

sem ti citirala EU pravila
za tri ure zamude ti nobena odškodnina ne pripada.[/quote]

Nič nisi citirala, ampak še naprej vztrajaš pri bedarijah :

Odškodnina
Poleg tega vam lahko v primeru zavrnitve vkrcanja, odpovedi leta ali poznega prihoda na končni cilj (kot je naveden na vaši vozovnici), z več kot triurno zamudo, pripada odškodnina v znesku od 250 do 600 EUR, odvisno od dolžine poti:

V Evropski uniji

do vključno 1 500 km: 250 EUR
nad 1 500 km: 400 EUR
Med letališčem v EU in letališčem zunaj EU

do vključno 1 500 km: 250 EUR
od 1 500 km do 3 500 km: 400 EUR
nad 3 500 km: 600 EUR

Ti pripada odškodnina, če

– vas niso pustili na letalo
– je bilo preveč bookingov
– je bilo kaj narobe z ekipo na letalu

To velja za zamude, ki se beležijo od treh ur dalje in glede na kilometre. Ura se šteje 3 in 3+ ure več od ure, ki je navedena na boarding passu (ne pa od ure, ko ste šli na letalo in preračunane minute letenja za pristanek).

Odškodnina NE pripada, če

– je zamuda 2’59” in manj
– ni povsem kriva Adria za to
– če je krivo vreme ali karkoli v zračnem prostoru
– če so bile poleg vremena kakršnekoli druge izjemne razmere
– če so vam sporočili vsaj nekaj dni prej o zamudi (teden ali 2, ne spomnem se)
– če so vam nudili nadomestno letalo ali povračilo letalske karte, če na letalo ste ali niste šli

Zdaj, da je bila Adria povsem kriva za zamudo, je nemogoče ugotovit ali pa bi že morali opaziti sami zakaj ste zamujali. Vsekakor je zahtevek oz. oddaja vloge ali pisma za zahtevek brezplačna in seveda lahko pošljete. Lahko pričakujete negativen odgovor. Tudi če si pomagate s spletnimi stranmi, ki beležijo statistike letov, ni vedno navedeno, zakaj je prišlo do zamude in je bingo, če odškodnino dobite. Vsekakor pa ne se igrat, samo da denar dobite, če RES niste imeli povezave z naslednjim letalom, ko bi morali teči na letalo in ste tako zamudili ostale povezave. Da pridete 3 ure kasneje v hotel tudi ni razlog. Le jeza. Navsezadnje je zamuda lahko odvisna od gužve na letališču in pristankih, odhodih, na kar Adria nima vpliva (posledično niso dolžni zagotoviti denarja).

Mislim, da je tako 🙂 Srečno!

Pri nas se je pokvaril avion.

Ste že bili na letalu in tam čakali? Preveč je, če se upošteva še vse ostale znane in neznane podrobnosti. Adria ima vso pravico izjavit, da je prišlo do izjemnih razmer, če tega niso predvideli prej. Kar je razumljivo, ker je varnost na prvem mestu! Če se ti gre za denar, pošlji/pošljite, ampak … kot že rečeno … lahko pričakujte tako pozitiven kot negativen odgovor.

To, da se je letalo pokvarilo seveda niso izredne razmere. Tudi gužva na letališču niso izredne razmere.

Potrebno je biti malo vztrajen, vendar po mojih izkušnjah letalske družbe večinoma takoj izplačajo zneseke za zamude.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close