Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ADAC test letnih gum 2011

ADAC test letnih gum 2011

http://www.avto-magazin.si/media/upload/AttachedFile/2011/03/21/am_test_adac_letne_gume_2011.pdf

Kot smo že večkrat ugotovili:

-Sava je guma za en kurac….
– bistvo pri nakupu je dobra ocena za mokro cesto

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Sem si ogledala test in mi nekaj ni jasno. Zakaj ima guma iste znamke in tipa pri različnih dimenzijah lahko zelo različne ocene. Gledala sem Michelin, ker te imamo že original gor, ko je bil avto kupljen. Npr. pri dimenziji 185 je na mokrem cestišču najboljša, pri 195 pa na mokrem zelo slaba. In kako naj vemo, kakšne so potem naše, ki so dimenzije 205?

To je zato, ker proizvajalci teste izvajajo na najbolj prodajani dimenziji. Nato pa za bližnje dimenzije le razširijo ali zožajo gumo. In lastnosti niso več enake.
Zato se jaz na teste ne zanašam preveč. Kupim gumo preverjene znamke, ki je tudi cenovno sprejemljiva.

Ker gre za različne izdelke. Saj z drugo dimenzijo je drug izdelek, ki le izgleda podobno.

Če hočeš biti sigurna, moraš najti test točno tvoje dimenzije in letnika. Pa ne misli, da če si jih npr. kupila v letu 2010 so nujno letnik 2010… je treba preverit datum proizvodnje, ki je v obliki zaporednega tedna v letu zapisan na gumi.

je…š ti letne gume al pa zimske gume… za vožnjo po mestu in okolici je najboljš celoletna guma GY vector 4season m+s…. po 3-4 letih, ko profil pade na cca 5 mmm pa spet kupiš vse 4 nove gume pač odvisno od prevoženih km… tako imaš vedno gor dobre nove gume pa še prisparaš za 2 kompleta gum, če posebej kupiš letne, posebej zimske, za en komplet pa zmečeš ko plačaš 2x letno premontažo :)))

s teboj se strinjam edin, da mora bit guma dobra na mokri cesti… to je daleč najpomebnejša lastnost.

New Report

Close