Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ABRAHAM

ABRAHAM

Naprimer, da greste na rojstni dan (Abrahama) koliko daste za darilo , ali je to odvisno koliko vas gre od hiše ? V moževi družini je 6 otrok vsi so poročeni, nekateri so že imeli Abrahama nekateri še ne . Pri njih imajo navado , da se da denar in to za vse povabljene enako ne glede, če je v službi ali v osnovni šoli. Naprimer pri nama je v službi samo mož in imava 3 otroke , ki še hodijo v šolo in zdaj so se zmenili ,da se da na vsakega 40 e to se pravi da morava midva dat 200 e . Isto na člana dajo tudi v družini od njegovega brata, ki ima že oba otroka v službi. Meni se to enostavno ne zdi prav in najraje sploh nebi hodila na njihova slavja .

Pri nas damo za vsa praznovanja denar, odrasle osebe, ki so zaposlene in to je to.

A bi toliko komplicirala tudi če bi šlo za TVOJO žlahto?

Vrag je potem tole v velikih družinah, nikoli ni ne konca ne kraja:( Delaš samo še za darila, ko se greste takele.

Absolutno preveč!! Denar se zbira na zaposlenega! Povejte žlahti(zbiratelju denarja),da bo denar dal le mož ki je zaposlen! Ne pusite se manipulirat z vašim denarjem! Raje si kupite kaj zase!

Tudi me smo štiri sestre dve sta že imeli abrahama dve pa še nista (jaz ga imam še za 11 let) pa si nikoli ne določamo vsote za darilo koliko katera lahko pač da . Pri njih pa te gledajo po strani, če ne daš toliko kod drugi.

Meni se zdi to huda št. Pri nas je v navadi za rojstni dan 20 eur, za 40 let 50 eur za 50 let 100 eur. Potem pa pridejo še strici in tete zlata poroka 80 eur za okrogli roj. dan pa 50 eur. Vseeno koliko iz družine je povabljenih. Samski dajo pol, študentje tudi pol ne glede na to če je v paru. Otroci nič. Če ima kdo moralno zavezo da je dal premalo lahko dodatno še kaj kupi.

Pri nas načeloma ne dajemo skupnih daril in za nikogar ne zbiramo denarja. Tudi če je šlo kdaj za kaj večjega, sta darilo kupili npr. dve družini skupaj, ne pa celo sorodstvo. Meni je vseeno, kaj drugi rečejo in mislijo, kakšne navade imajo. Mi delamo tako, kot se nam zdi prav. Če komu to ne ustreza, nas ni treba vabit. Finančno pa pri nas nikomur nič ne manjka, da bi morali zato zbirati denar. Upam, da tako tudi ostane.

200 EUR za eno samo darilo za družino z 1 zaposlnimi in tremi šoloobveznimi otroki je absolutno preveč. Vnaprej povej, da ne zmorete dati toliko deanrja in da lahko prispevaš kaj svojega časa ali kaj spečeš, skuhaš ali kaj drugega glede organizacije narediš.

Smisel darila je , da pride iz srca in ne da daš preko svojih zmožnosti.

Mislim tako kot ti.

Jebeš Abrahama. Ne idi.

Če Vi /vaša družina/ kupi nekaj za 50 € je to dovolj.

V naši žlahti ne kalkuliramo in ne kompliciramo okoli daril. Če se gre na kak rojstni dan, kupiš darilo sam, če nimaš kake ideje, vprašaš recimo brata ali sestro (ne nujno oba) in z njim kupiš skupaj darilo, neodvisno od tega, kaj in za koliko denarja bo kupil darilo kdo tretji. Sploh ne razumem, kako lahko takole kalkulirate, kot da gre za nek biznis ne pa za rojstni dan bližnje osebe?
Ko sem sama praznovala 50-letnico (ne prenesem besede Abraham…), sem dobila darila od vrednosti enih 20 evrov (cca, recimo, ne vem) do nakita za 500 evrov (to vem, ker smo kasneje menjali). Vseh sem bila vesela, saj najbrž je vsak dal darilo po svojih zmožnostih.

Dobra ideja. Tudi sama mislim, daje 200 € preveč!

Jaz se sploh nebi obremenjevala s tem, če oni nimajo toliko pameti, da bi sami predlagali, da vi daste manj oz. sploh nič, potem ti imej to pamet in lepo dajte denar v kuverto in oddajte s pripombo, mi več ne zmoremo, zasluži samo eden!

Ma ti si pa res dobra. Prišlo bi vas 5 in dali bi 50€, ker samo mož dela. Ja super ne, sej otroc bodo verjetno tud kaj jedli in pili al ne bojo nič. Kako eni ozko razmišljate.

Ta ki bo organiziral praznovanje je verjetno tud poračunal, da pride na enega minimalno 25€ – če boste v gostilni, pa sedaj preračunaj koliko ga boš stala – 5 članov. Trije šoloobvezni otroci verjetno pojejo tudi vsaj polovičko, kar se pa navadno pri takih praznovanjih ne računa.

Najbolj mi grejo na živce ljudje, ki pridejo, požrejo za 100€, ker se nekaj ven mečejo, potem pa težijo če je treba dat za darilo 100€. Imam eno tako v žlahti, fino, najbolje bi jedla, za 35€ na meni, pa štirje so v družini, če ji pa rečeš, da za darilo zbiramo po 60€ je pa ogenj v strehi.

Ne, ni prav. Prvič slišim, da se darilo daje na osebo, pri nas dajemo na družino pa je čisto vseeno koliko jih je v družini. Še 100 eur je veliko, 200 eur pa sigurno ne bi dala, pa čeprav bi lahko.

A kar cenik imate??? Pa saj človek ne more verjet…

No še ena vrsta kalkulacije. Še nikoli, ampak res nikoli v življenju nisem nikogar nikamor povabila zato, da mi bo on povrnil strošek z darilom oziroma ba bi imela še celo profit od tega. Povabim, ke mi je do druženja z ljudmi – pa najsi bo to povabilo prijateljice na kavo ali na klepet ob prigrizku ali pa bližnje sorodnike in prijatelje na rojstni dan. In seveda niti pod razno ne gledam ljudem v krožnike, kaj in za koliko denarja je kdo pojedel ali popil…

Jaz oz. mi podobno. Tole kalkuliranje gor in dol, pa kdo bo užaljen in kdo ne… mi je prav odbijajoče.
Upam da ne bodo kdaj zame takole preračunavali.

Torej enaka kalkulacija kot pri porokah – ti meni, jaz tebi ali pa se pojdi solit???

No, zato ne hodim na take zadeve, ker se vse gleda smo še skozi denar.(

Če jaz vabim, je na moj račun! Lahko vsi pridejo praznih rok. Če sem povabljena, prinesem nekaj iz vljudnosti, vsekakor pa mi ni treba bankrotirati zato. Tudi jaz čedalje manj hodim na te fešte, ravno zaradi tega preračunavanja.
Pa kakšna je zdaj to moda, da ti zapovedujejo vse, kaj boš oblekel, ali lahko pripelješ otroke sabo ali ne, koliko boš dal …ma ne da se mi več.

Če jaz vabim, je na moj račun! Lahko vsi pridejo praznih rok. Če sem povabljena, prinesem nekaj iz vljudnosti, vsekakor pa mi ni treba bankrotirati zato. Tudi jaz čedalje manj hodim na te fešte, ravno zaradi tega preračunavanja.
Pa kakšna je zdaj to moda, da ti zapovedujejo vse, kaj boš oblekel, ali lahko pripelješ otroke sabo ali ne, koliko boš dal …ma ne da se mi več.[/quote]

Tole preračunavanje tudi meni ne sede. Se rajši fešte ne udeležim kot da preračunavajo kilometre in sladolede. Lahko, samo brez mene.

Ko je bil moj abraham, sem si želela ob sebi ljudi, ki jih imam rada in so del mojega življenja. Niti enkrat v pripravah nisem kalkulirala s tem, da bom dobila darilo. Kosilo in prigrizek, ki je sledil je bil za ljudi, ki mi nekaj pomenijo. Vesela sem bila, da so se vabilu odzvali in prišli, da smo skupaj nekaj zapeli in zaplesali. Druženje je bilo nepozabno. Darila – so odšla v pozabo,kakršnakoli so že bila. Pa ne da jih ne cenim.
Noben ne more nikomur diktirati višino darila v denarju. Če se imate radi, pojdite na abrahama s kakšnim izvirnim darilom (album mojega življenja s slikami je neprecenljiv) in dobro voljo. Denar ni merilo.

Odgovor na objavo uporabnika
hudir je ja, 09.01.2015 ob 12:35

Vrag je potem tole v velikih družinah, nikoli ni ne konca ne kraja:( Delaš samo še za darila, ko se greste takele.

koliko  pa ondak kaserate za 100.godina.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close