Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a ženske še vejo, kaj je ženstvenost in ženskost

a ženske še vejo, kaj je ženstvenost in ženskost

pa ne v šminkariji, v filanju z ritnimi maščobami, z golim slikanjem po portalih..
A vejo, da ženska, ki skrbi za svoje telo, dušo in ima družino ,službo, lahko s svojo milino in ženstvenostjo vse to fura brez težav?
Ne vpit, da “jaz pa mu in jim že ne bom služkinja”…Kaj pa ste?
Zelo redka od vas ima “kariero>” , kakor tu vreščite. Kakšne kariere imate? Sedenje v pisarni, anonimne, štepanje na kasi v štacuni , slikanje nage riti na instagramu?:)
Ženska ,če je pametna, obvlada družino, hodi v službo, ohrani svojo privlačnost.
Seveda ob pravem moškem, ki gmotno skrbi za svojo družino, svojo žensko.
Pa ni treba, da se on slini po stanovanju in jo prosi, če sme posesat ali pomit posodo :). Pravi moški bo to naredil z veseljem, po svoji volji, ne da je papak, ampak, ni dolžan tega delat, če ona misli, da on to mora. Potem je le copata.
Ampak, seveda, pravega moškega lahko dobi le ženstvena ženska.
Ostale pobirajo ostanke, ampak za take je bolje imeti vsaj nekaj, čeprav je škart, ker pije, je len, umazan, se goni…izberi po želji .):)
Torej, mi lahko ena razloži , kaj vidite ve kot ženstveno žensko?

Najprej kaj je to ženstvena ženska.? Moški pod ženstvena ženska razumejo cisto nekaj drugega kot ženske.
Recimo meni je ženstvena tudi ženska tipa amazonka, moškim pač malo manj.

Povprečna ženska ni več žestvena, ker so moški postali poženstveni.

Lol kakšni opisi 😂😂😂
ok no, moški si ženstvenost predstavljajo v mešanici med malo butastim otrokom, ki ga občudujoče gleda kot boga in totalno sex tigrico, ki ves svoj prosti čas posveti planiranju tega, kako ga bo zapeljala.
Jaz si ženstvenost predstavljam v absolutnem stanju ob strani mojemu partnerju, v dajanju mu vedeti, da je pravi moški zame, v partnestvu v dobrem in slabem, v sposobnosti dajanja in jemanja.
Kdo pomiva posodo ali kdo več zasluži je popolnoma irelevantno.

Meni ta pojem predstavlja žensko, ki izgleda kot ženska. To je prvo. Kot drugo pa žensko kot žensko bitje občutim v njenem obnašanju. Kot pohodnika po svetu ne vedno znova fascinira, ko se ustavim pri kakšni hiši ali ne kdo povabi posedet, kako ženska takoj poskrbi za hrano in pijačo, opazi, če sem umazan in mi včasih ponudi da mi opere oblačila. Sem spada tudi tuširanje, seveda. Vsa ta skrb je ženska, jaz jo tako dozivljam in je zelo prijetna. Mislim, se noben moški mi ni ponudil tuširanje in / ali pranja oblačil.
Pravijo, da moški naredi hišo, ženska pa dom. Če so na okenskih policah rože, je tam skoraj vedno ženska doma. Torej, že na daleč se vidi kje živi ženska

Vecina danasnjih zensk zal ne ve.

Ženstvenost je po moje bolj stanje duha kot samo fizični izgled. Močna, pametna, samozasčitniška, iznajdljiva, prilagodljiva to naredi žensko ženstveno, ker ženska ima veliko nalog, ki jim mora biti kos. Prvi primer materinstvo in dalje….

Zame je zenstvena taka, ki je:
Nezna, empaticna, ranljiva, skromna, z mehkim in dobrim srcem, v pravi meri malce plasna, malce zasanjana in za scepec zmedena, z neznim glasom, pristna, umirjena, uglajena, ima smisel za humor, nezne poteze obraza in kretnje…
Taka kot med, medena, da so ob njej moski topi kot putrcek..😄😉

tipicne kokoske.🤦‍♂️

To je ena brezhrbtenicna revcka!

Zenska, ki je zenstvena, je mocna zenska, ne neka jokica.

To je ena brezhrbtenicna revcka!

Zenska, ki je zenstvena, je mocna zenska, ne neka jokica.
[/quote]

Sploh ne ves kaj pomeni zenstveno.

Zenstvena ni tista ki joka ob tv limonadi.
Zenskvena zenska je zrela.

Drugo pa custveno zrel clovek je normalno ranljiv. To pa ne pomeni da ni mocen.
Predvsem ranljiv in empatija do drugih.

Ce je njen partner/ ljubljeni bolan( ima raka), je ona toliko bolj cutna in razumevajoca do njega. Ljubeca.
Si ne rece “sem mocna zenska”…gremo dalje ce njega pobere jih je drugih 500 na izbiro”…
Custven clovek je v stiku sam s sabo, uravnovesen.
Zenstvena zenska je uravnovesena.
Ni ena tam kot policajka s pendrekom v familiji, mozaca.

Vemo vemo:) Ko jo srečaš boš vedela:)

Tocno to!
Ko jo bo srecala, bo vedela, da je njena predstava o zenstveni zenski popolnoma zgresena!
Ali pa ne bo vedela… Pri Snelci itak nikoli ne ves 😂😂

Zame je ženstvenost predvsem v obnašanju in gestah, to je nekaj naravnega in prirojenega. Če se rodiš kot hlod babji pač ne moreš biti ženstvena.

mislim, da naj bi bila taka. Pa tudi urejena in pametna. Seveda, tudi poštena , v vsakem smislu besede.

V današnjem času vidiš posušene 40 letnice, v nekih oprijetih hlačah za najstnice ali pa z vampom, debelimi nogami v pajkicah… Nobene elegance in primernega stila s katerim bi bila vsaj malo izražena ženstvenost. Skratka nekaj vmes med infantilnostjo, najstniškim oblačenjem, ki kriči in opozarja nase čeprav je 40+ ali celo 50+.

😂😂to me je pa nasmejalo. Ženstvenost zame pomeni nekaj čist tretjega! Da je ljubeča do moža ,da mu skuha čaj ,ko je prehlajen,ga vpraša kako je preživel dan,ga vzpodbudi,ko je slabe volje,tolaži,ko mu je hudo! To je zame ženstvenost-ljubeznjivost. To kar je opisano pa je zame gospodinja iz leta 1970,ko so še ženske bile doma in skrbele za gospodinjstvo ter možu vse k riti nosle! In kariera nima nič s tem veze! Moški tudi nimajo vsi karier! Torej,če dela neki mož v proizvodnji si ne zasluži ženstvene ženske? ker nima kariere on? lol. No,današnji dan tudi večina žensk dela! In pravilno je,da če oba delata ,da tudi za gospodinjska dela skrbita OBA! Ker oba jesta ,oba zamažeta cunje in posodo! Oba ! In je prav,da oba tudi to pospravita oz skrbita za čistočo! In ne tak moški ni copata! To je zame odrasel moški! Ki ve poskrbeti zase. Vsak ,ki mu žena nosi k riti vse je zame le razvajen mamin sinček

No zdej vem, da tole ni napisal pravi moški ampak en mamin sinko z avtom na lizing, stanovanjem v najemu, ki išče točno to: služkinjo.
Jaz sem stara 26 let. Doštudirala sem, imam otroka, svoje podjetje, svoje stanovanje, svoj avto in nič pufov. Obenem imam moškega, ki je moja opora in jaz njegova. On je pravi moški v smislu kariere, obnašanja in izgleda. In on kaj takega v življenju ne bi napisal. Tako, da kdorkoli je tole pisal mora biti res obupan da je sam sebe prepričal da nobena ni dovolj dobra zanj. Ti si eden izmed tistih “ostankov”, zato ne pričakuj kraljice v svojem življenju. Če bi bil intelektualno vsaj približno zrel, ne bi nikoli kaj takega napisal 🙂

Ti imas pa kariero na monu. 🤣

Ooo vemo vemo 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
nisem služkinja in ne feministka, 13.02.2021 ob 06:27

pa ne v šminkariji, v filanju z ritnimi maščobami, z golim slikanjem po portalih..
A vejo, da ženska, ki skrbi za svoje telo, dušo in ima družino ,službo, lahko s svojo milino in ženstvenostjo vse to fura brez težav?
Ne vpit, da “jaz pa mu in jim že ne bom služkinja”…Kaj pa ste?
Zelo redka od vas ima “kariero>” , kakor tu vreščite. Kakšne kariere imate? Sedenje v pisarni, anonimne, štepanje na kasi v štacuni , slikanje nage riti na instagramu?:)
Ženska ,če je pametna, obvlada družino, hodi v službo, ohrani svojo privlačnost.
Seveda ob pravem moškem, ki gmotno skrbi za svojo družino, svojo žensko.
Pa ni treba, da se on slini po stanovanju in jo prosi, če sme posesat ali pomit posodo :). Pravi moški bo to naredil z veseljem, po svoji volji, ne da je papak, ampak, ni dolžan tega delat, če ona misli, da on to mora. Potem je le copata.
Ampak, seveda, pravega moškega lahko dobi le ženstvena ženska.
Ostale pobirajo ostanke, ampak za take je bolje imeti vsaj nekaj, čeprav je škart, ker pije, je len, umazan, se goni…izberi po želji .):)
Torej, mi lahko ena razloži , kaj vidite ve kot ženstveno žensko?

Spet en zagrenjenec

A piše do bo dobila nepostavneža???

Glej prav pise vam. Jasno. Razumljivo. Slovnicno pravilno.

Nenenene

Nenenenemene

Ne to pa ne!

Ma zanikal vi in bezal… To je tako. In se vedno bo tako. Lah se samo pokoris.

A si prepričan, da pa slučajno nisi ti tisti ostanek od moškega? In kak je za tebe pravi moški? Kaj pa če sem jaz alfa samica in vrtim ene 5 takih ostankov okoli prstov, da mi pihajo na dušo. A to je kool.  Sem faca a?

Odgovor na objavo uporabnika
Kkkkk, 04.03.2022 ob 09:51

A si prepričan, da pa slučajno nisi ti tisti ostanek od moškega? In kak je za tebe pravi moški? Kaj pa če sem jaz alfa samica in vrtim ene 5 takih ostankov okoli prstov, da mi pihajo na dušo. A to je kool.  Sem faca a?

Kakšna zagrenjenost. Ni čudno, da te nihče ne povoha.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close