Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A to res počnejo nekateri zdravniki?

A to res počnejo nekateri zdravniki?

Pišeš na mail, ker rabiš zdravnika, pa ti odgovori avtomatizirano sporočilo, da pošte ne bodo prebirali, ker ni poslana v ordinacijskem času??? WTF?? Pa kdo jim pravi, da morajo odgovarjat izven delovnega časa? V čem je fora? Po moje samo v tem, da že od korone dalje ne delajo nič in zdaj samo iščejo načine, da bi delali še manj.

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/to-pocnejo-nekateri-zdravniki-v-ljubljani-pacienti-ogorceni/

Ja, moj! Sem popizdila, ko sem dobila to sporočilo. Tako znorela, da sem šla kar tja, naročena ali ne. Čakalnica prazna, nikogar nikjer, iz ambulante se pa sliši režanje- sestra in zdravnik. Telefon zvoni, nihče ne odgovarja. Sem potrkala in povedala, da če se zajebavajo s tistim sporočilom. Da kot vidim, dela nimajo nobenega in bi komot ves dan lahko odgovarjali na e-sporočila. Da bom prijavila na inšpekcijo in varuhu pacientovih pravic. Nekaj sta momljala, sestra mi je rekla, da naj zdaj povem, kaj hočem in sem povedala za svoje težave. Mi je kar takrat napisal še napotnico za slikanje kolena- itak pridem na vrsto enkrat sredi leta 2022. Toliko o tem, kako so preobremenjeni. Sem vseeno prijavila. Zdaj, ko se bo rabil še PTC pogoj, da sploh prideš do njih, bo pa še slabše! Ma nimam besed, no!

To se dogaja. Sem 2x poslala po mailu vprašanje zdravnici. Ne zase ampak za starejšo gospo. Žal je bila ravno takrat na dopustu (res imajo veliko dopusta) in v avtomatskem odgovoru je pisalo, da je odsotna in da po vrnitvi ne pregledujejo mailov za nazaj in naj ponovno pošljem, ko bo prisotna. Mislim, kaj je potem smisel mailov? Da ne govorim, da jih na telefon ne dobiš v celem dnevu. Če se pa slučajno zgodi čudež, pa ti sestra pravi pošljite po mailu sliko težave, ki jo imate. Torej zdaj diagnozo postavijo kar po mailu včasih je bil pa problem naročiti zdravila, ki jih jemlješ dolgotrajno, je bil cel halo in smo vedno morali priti s kartico v čakalnico in čakati med vsemi bolnimi.

Ja, to se žal res dogaja.

Moj primer:

V ZD Bežigrad imava z možem osebnega zdravnika, otroka pa šolskega zdravnika.

Moj osebni zdravnik je vedno dosegljiv in odziven po mailu, ne glede na to kdaj ga pošljem, res pohvalno.

Moževa zdravnica je ena sama nočna mora, ne moreš verjet kolikokrat je potrebno napisat mail, da zadaneš “ta pravi” čas. Zelo se zakomplicira, če je zdravnica odsotna in jo drugi nadomeščajo. Takrat je praktično nemogoče ujeti “ta pravi trenutek”, da se njegov sploh mail prebere.

Ta teden sem pisala še šolski zdravnici in dobim odgovor, da mailov izven delovnega časa ne berejo :((

Torej hvala bogu, da je v ZD Bežigrad vsaj moj zdravnik normalen in dosegljiv.

Očitno je to odvisno od zdravnika in ne od zdravstvenega doma.

Odgovor na objavo uporabnika
Zd Bezigrad, 09.09.2021 ob 21:14

Ja, to se žal res dogaja.

Moj primer:

V ZD Bežigrad imava z možem osebnega zdravnika, otroka pa šolskega zdravnika.

Moj osebni zdravnik je vedno dosegljiv in odziven po mailu, ne glede na to kdaj ga pošljem, res pohvalno.

Moževa zdravnica je ena sama nočna mora, ne moreš verjet kolikokrat je potrebno napisat mail, da zadaneš “ta pravi” čas. Zelo se zakomplicira, če je zdravnica odsotna in jo drugi nadomeščajo. Takrat je praktično nemogoče ujeti “ta pravi trenutek”, da se njegov sploh mail prebere.

Ta teden sem pisala še šolski zdravnici in dobim odgovor, da mailov izven delovnega časa ne berejo :((

Torej hvala bogu, da je v ZD Bežigrad vsaj moj zdravnik normalen in dosegljiv.

Očitno je to odvisno od zdravnika in ne od zdravstvenega doma.

Ma prijavite gamad! Saj pravi v prispevku, da naj jih čim več prijavi tako vedenje. Sploh glede na to, da jih po telefonu skoraj ne moreš dobiti.

Zdravstvo je popolnoma zglajzalo.

In tudi po prijavi jih bodo kvečjemu lepo opozorili, naj s tem nehajo. Da bi dobili kakšno kazen, ker odrekajo ljudem dostop do zdravljenja, ni šans, zdravniki že ne, čeprav kršijo zakonodajo.

Zdravstvo je treba privatizirati. Ker vsak privatnik ima normalen in spoštljiv odnos do svojih strank. Naše javno zdravstvo je pa poden od podna!

Potem bi pač posameznik izbral zdravstveni paket pri kateri od zavarovalnic. Zdravniki pa bi lahko bili privatniki koncesionarji, tako kot v Nemčiji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close