A ste vsi dobili alarm SMS?
Torej, na 24ur Kako bo zapiskalo testno sporočilo SI-Alarm? | 24ur.com piše da naj bi bilo po morsejevi kodi sos, in na spletu piše da se lahko giblje med 700 hz in 3500 mhz. Po nekaterih je bilo na 700 hz.
Po nekaterih študijah (takšnih je kar nekaj) ima vpliv na Acetylcholinesterase (Acetylcholinesterase can hydrolyze acetylcholine and is a significant component of central and peripheral nervous system). Verjetno se gre za delovanje možganov. Kakšen vpliv ima ta določena 700 hz vsak lahko raziskuje naprej.
Pri Telekomu komaj slišen pisk in sporočilo, ki je takoj izginilo. Če ne bi imela telefona v neposredni bližini, ne bi slišala ali opazila. Kot berem, naj bi ga uspešno prejelo 95 %, a močno dvomim. Vem za par ljudi, ki so ga z zamudo 4 ur, nekateri pa sploh ne. Je kdo kontaktirat svojega operaterja? Kaj pravijo?
Anonimno 3790, 27.09.2025 ob 23:53
Pri mojem ni bilo piska. Samo čez zaslon sporičilo. Najprej v angleščini. Pritisnit v redu. Pole v slovenščini. Spet v redu. In to je bilo vse. Nobenega zvoka.
In kakšen je sploh zvok? Tanek? Globok? Oster? Se ga ustrašiš? Ali bolj zacinglja kot kraguljček, zvonček? Ali je sirena? Trobenta? Bobni?
Pri meni rahel, kratek pisk, nič predirljivega. Če bi bil mobi dva metra stran, ga ne bi slišala, pa dobro slišim. Enako pri možu. Sosed ni dobil nič, soseda s 4 urnim zamikom, tudi zelo nežno. Sem vpraša še par ljudi in le en je rekel, da je bil alarm, kot se spodobi. Tole o 95 % so buče. Spet so nekaj pokasirali, a fiasko.
Forum je zaprt za komentiranje.