Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A ste tudi vi mnenja, da mehke zobne ščetke ne očistijo dobro

A ste tudi vi mnenja, da mehke zobne ščetke ne očistijo dobro

Elektronska ščetka se mi je pokvarila in voščim z navadno, ampak opažam, da imam “kosmate” zobe. Enostavno ne očisti. Verjetno zato, ker je tako mehka. Ampak mehke zdaj skoraj vsi uporabljajo, ni čudo, da ima potem toliko ljudi zadah …

Pa kupi trdo. Od kje ti ideja, da vsi uporaboljajo mehke? Imaš mehke, srednje, trde. Tako, da še zdaleč ni res, da vsi uporabljajo mehke. Jaz jih ne. Sem včasih uporabljala trde, ker je rekla zobozdravnica, da mi zaradi tega krvavijo dlesni, sem prešaltala na srednje in dlesni ne krvavijo več.

Nobena zobna scetka ne ocisti dobro.

z mehkimi moraš znat čistit zobe – prisloniš samo toliko zraven, da vršički ščetin drsijo po zobu. Ne pritiskaš na polno, ker sicer ščetka ne očisti dobro.

Vedno vzamem srednjo. Mehka ne sčisti dovolj dobro, trda je premočna in ni ok za dlesni, so takoj vratovi zunaj. Uporabljam pa tudi medzobne ščetke.

Mehka sčisti dovolj, samo si zob ne znate umivati.

Odgovor na objavo uporabnika
464767, 20.12.2021 ob 11:04

Mehka sčisti dovolj, samo si zob ne znate umivati.

Točno tako, prav lepo mi ščisti mehka ščetka, ker s trdo ščetko si tako štalo naredim da je adijo.

Pa da ne bo kdo mislil, da je to moje opažanje – higieničarka mi vsake 9 mesecev pove, da imam zelo lepo očiščene zobe in zdrave dlesni – z mehko ščetko.

Jaz uporabljam samo trde.

vazno je pravilno scetkanje ne grobost scetin BAJE

sicer jaz imam medium zobno scetko in jo menjam na en teden ker se cuti da ni vec tako trda

praviloma se scetka menja ko scetine niso vec trde kot na zacetku

imam eno plombo trenutno v ustih pri 30ih sm zadovoljna z zobmi 🙂

cistim jutro in vecer

po kasni barvani hrani itd pa umijem le z vodo in s scetko

kadim in pijem alkohola pa ne

jst mam tud lepe. pol ko si jih pa dvakrat letno nitkam pa toliko hrane ven potegnem. čudno.

Pravzaprav ni res. Verjetno imaš občutek neočiščenih zob zaradi tega, ker si spet ročno ščetkaš, potrebuješ dobiti občutek čiščenja kot nekdaj.

Odkar se z najmehkejšo kuraproksico ščetkam, nobenih težav. Poprej pa ravno zaradi tega, ker sem menila, da trša kot je ščetka, bolje čisti, dlesni niso “pokale od zdravja” – nasprotno, zaradi agresivnih ščetin, so bile pordele. To tudi od samega načina ščetkanja “zavisi”, a so vseeno priporočila zobozdravnikov, naj bo ščetka mehka in ima čimveč ščetin.

Zelo važno je da so tudi dlesni zdrave, zato mehka ščetka + nitkanje, občasno pa še z električno ščetko.

Najbrž kot za koga. Meni mehka ne očisti dobro, pa znam ščetkat. Imam zato vedno srednjo. No, tudi z mehko se da ampak bi bilo potrebno drgnit veliko več časa.

Električna zobna ščetka očisti zobe bolje kot katera koli navadna, ročna zobna ščetka. Zato pa električno priporočajo tudi zobarji.

Pri izbiri ročne zobne ščetke pa obstaja več trdot in moraš izbrati tisto, ki je najbolj primerna zate. Če pri umivanju zelo nežna, izberi bolj trdno ščetko, če bolj pritiskaš, pa mehkejšo, ker boš s trdo še bolj uničila zobno sklenino.

So ljudje, katerih ščetka po enem tednu uporabe izgleda, kot da jo uporabljajo več let, ker je tako zmučkana – taki potrebujejo mehko ščetko. Tisti, pri katerih tudi po več tednih ščetka še vedno izgleda kot nova, pa potrebujejo bolj trdo ščetko.

Če nisi prepričana, kakšno ščetko uporabiti, izberi srednjo trdoto.

Pri nakupu velja biti pozoren tudi na gostoto ščetin in na to, da ščetka ni prevelika, saj bomo z manjšo ščetko lažje dosegli vse kotičke. Uporabljati velja tudi medzobno ščetko ter zobno pasto z ustrezno količino fluora.

Še bolj kot vsaka ščetka pa je pri ročnem ščetkanju pomembna pravilna tehnika. Tudi tu sicer ni samo ene pravilne izbire, saj z nekaterimi gibi bolj pritiskamo na zobe kot z drugimi in je treba tehniko prilagoditi. Se pa vseeno splača poiskati filmčke, ki kažejo na pravilno tehniko ščetkanja ali o njej povprašati svojega zobozdravnika.

Zobna ščetka je itak samo del ustne higiene. Če ne uporabljaš tudi medzobne ščetke, nitke in strgala za jezik, je kot, da bi si vsak dan umil lase, spodnji del telesa pa pustil naravnim vonjem.

Meni je fajn električna in navadna mehka. Edino kar mi ni, so ščetke z upogljivimi ročaji.

Uporabljam elektricno in klasicno curaproksovo. Nitka in tenka scetka je tudi obvezna. Zobe si umijem po vsakem obroku. Dnevno je to 4x do 5x. Meni niso premehke. Imam vse zobe in nobene plombe. Redno hodim tud na ciscenje in peskanje, ceprav ni veliko dela z mano. Gobec imam v odlicnem stanju :))

Odgovor na objavo uporabnika
-misst-, 21.12.2021 ob 12:14

Meni je fajn električna in navadna mehka. Edino kar mi ni, so ščetke z upogljivimi ročaji.

Katero električno uporabljaš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close