Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A ste povedali vašim necepljenim sončkom..

A ste povedali vašim necepljenim sončkom..

Odgovor na objavo uporabnika
vatikanske ječe, 16.09.2021 ob 00:38

…da samo testiranje velja samo za šolo. Da nič frizerja, trgovin, pijačk..če si ne bodo plačevali testov na 48 ur?

Vprašam, ker me zanima anticepilska logika, s katero je okužena tudi mladina.

Tudi moja sončka vesta. Frizerka hodi na dom, naš jo briga za pct. V trgovino lahko gresta vsako, razen v trgovskem centru v katero pa itak nikoli nista zahajala, ker jma je brezveze. S kolegi se dobivajo na igrišču, v parku, dvorišču, doma. Vse, kar si želita, imata na voljo. Sta vzgojena tako, da razmišljata s svojo glavo in se ne pustita strašit ter slepo verjet nečemu brez da bi preverila kakšna so dejstva.

In kaj boš zdaj? Se ugriznila v rit, ker lahko necepljeni povsem normalno živimo?

Mislim, da so se naši sončki že dovolj žrtvovali za skupno dobro. Celo leto in pol prejšnjega so se morali solati na daljavo, kar je mnogokateremu pustilo težko popravljive posledice na učnem, socialnem in psiholoskem nivoju. Mislim, da je zdaj čas, da odrasli prevzamete odgovornost in se cepite vsi, ki se še niste, pa nimate zdravstvenih razlogov za to, otroke, ki vam bodo nekoč penzije plačevali, pa pustite na miru. Zaradi njihovega necepljenja bo kvečjemu epidemije prej konec, saj se mora imunski sistem vsakega posameznika srečati z virusom, da bodo v bodoče morebitne okužbe na nivoju sezonske gripe ali celo prehlada. Tako pravi stroka.

Ne priporočajo cepljenja mlajšim od 18 let. Piše, da je potrebno več dokazov, da bi lahko to na splošno priporočili tej populaciji. Razen razni imunsko oslabljeni itd..

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/covid-19-vaccines/advice

pa kdo bo svojega otroka potisnil v situacjo poskusnega zajca??

resno??

Jaz mojenu raje plačam 3-4 teste na mesec, pa naj gre takrat in izkoristi kar pač želi. Sicer bi pa to moglo biti določeno, vsakemu pod 18 naj pripada toliko in toliko testiranj na mesec, pa ne samotestiranj, ampak teh, s katerimi lahko kam greš.

likoklo, 16.09.2021 ob 10:01

Ne priporočajo cepljenja mlajšim od 18 let. Piše, da je potrebno več dokazov, da bi lahko to na splošno priporočili tej populaciji. Razen razni imunsko oslabljeni itd..

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/covid-19-vaccines/advice

Bistvo je, da tudi WHO ni nobena avtoriteta, ker se obrača tako, kot je pač nekomu v interesu. Če je podpirala obrezovanje kot eno izmed načinov preprečevanja širjenja okužb s HIV, potem je to pač za en k. organizacija.

Nič drugačna kot pa vse ostale. Glede cepljenja otrok – od 12+ priporoča (ja, priporoča) sedaj veliko držav – ZDA, Kanada, Nemčija (so spremenili mnenje in sedaj priporočajo), Avstrija, Italija, Francija, Švica, Luksemburg, Belgija,Nizozemska, Danska,…

utarbant, 16.09.2021 ob 10:06

pa kdo bo svojega otroka potisnil v situacjo poskusnega zajca??

resno??

Jaz mojenu raje plačam 3-4 teste na mesec, pa naj gre takrat in izkoristi kar pač želi. Sicer bi pa to moglo biti določeno, vsakemu pod 18 naj pripada toliko in toliko testiranj na mesec, pa ne samotestiranj, ampak teh, s katerimi lahko kam greš.

Pri nas smo vsi cepljeni, tudi dijak in študent, ampak se strinjam, da bi nepolnoletnim moral pripadat brezplačen vsaj test ali dva na mesec.

Mislim pa tudi, da bi moralo biti cepljenje nad 40 let  obvezno.

Te tako vznemirjamo necepljeni?! Saj si prešpikan in torej varen. Ali morda vseeno dvomiš v slednje, lol?

Nuska, 16.09.2021 ob 07:15

Moj ve, da obstajajo spletni nakupi, na pijačkah ne komplicirajo, pa tudi drugače si gredo iskat pijačo v trgovino in pijejo na igrišču, frizerka je sestra, druga pa ne potrebuje. Sicer se tudi samotestira ne, ker je brez pomena. No, smo pa na vasi in naša mladina se še naganja po dvoriščih, ne bluzijo si ga v shopping centrih. Edino zdravnika bo morda kdaj potreboval, tukaj bom pač odklanjlala preglede kot so sistematski ipd. Za vse ostalo šibamo čez mejo ( ima urejeno zavarovanje v tujini) in pa samoplačniško. Ne bom podpirala mafije in jim plačevala za kitajske teste.

Covid je otrok prebolel, brez, da je kihnil, sedaj ga naj pa dam cepit? Sama sem ga sicer prebolela kot prehlad in se naj grem cepit? Sorry, pri covidu vem, kaj me čaka, pri cepljenju v testni fazi pač ne.

saj taki, ki niti ne kihnejo so najbolj nevarni za večorganski vnetni sindrom, ki navadno sledi nekaj tednov po preboletju, pa gre srček v trajno poškodbo.

Butka, 16.09.2021 ob 12:57

saj taki, ki niti ne kihnejo so najbolj nevarni za večorganski vnetni sindrom, ki navadno sledi nekaj tednov po preboletju, pa gre srček v trajno poškodbo.

za ta vnetni sindrom je ista šansa, kot da bo dobil raka v naslednji letih, recimo..

Dosti večje šanse ima recimo da zaradi navadnega prehlada dobi bronhiolitis ali pljučnico, pa lahko tudi umre. Ali pa angina, ljudje sploh ne vedo, da je (sploh nezdravljena) angina glavni vzrok okvare srca pri otrokih itd..

Daj najprej malo preveri kakšne so možnosti za večorganski vnetni sindrom po covidu pri otrocih. Približno enake, kot da dobijo hude stranske učinke po cepljenju. Doslej poznane. Poleg tega lahko večorganski vnetni sindrom sledi marsikateri virozi, ki za veliko večino populacije ne predstavlja nobene grožnje. Pa tudi po cepljenju lahko zbolijo, res (naj bi) v lažji obliki, kar pa jih ne zaščiti pred večorganskim vnetnim sindromom (morda so še bolj izpostavljeni, saj je imunski sistem dvojno aktiviran, večorganski vnetni sindrom pa nastane ravno zaradi pretiranega imunskega odziva?) in long covidom. Ne vem, dokler bodo mnenja za cepljenje najstnikov v stroki deljena, jaz svojih ne bom izpostavljala dodatnim nevarnostim (razen če bodo sami to želeli). Poznam namreč ogromno otrok in najstnikov, ki so preboleli covid brez težav in nimajo nobenih posledic.

123xyz, 16.09.2021 ob 07:43

Moj otrok ve. Razumem da hočejo cepit stare in onemogle s slabim imunskim sistemom. Pri njih so pri prebolevanju covida možni zapleti in celo smrt. Ne razumem pa posiljevanja s testnimi cepivi mladih. Pri mladih je statistika poteka bolezni bistveno drugačna. Po navadi prebolijo kot en prehlad. Tudi postelj v bolnišnice ne zasedajo( oziroma zelo redko) . Cepivo ne ščiti pred okužbo in tudi ne ščiti pred prenosom bolezni. Cepljeni prav tako zbolevajo in prenašajo covid. Ima pa cepivo stranske učinke. Neraziskane. Glede na koristi in tveganja ki jih prinaša cepivo zaenkrat ne razmišljam o cepljenju otroka. Bojim se predvsem krvnih strdkov in miokarditisa kot stranskih učinkov cepiv.

tisti, ki kovid prebolijo kot prehlad in nimajo nobenih poznejših zapletov, jih nimajo niti ob cepljenju.

Moji gre prehlad grozno na jetra, tako da se je že cepila, zdaj upa, da niti prehlada ne faše. Po moje ga ne bo, jaz ga tudi nimam še od začetka kovida in ukrepov. Nobene viroze sploh. Ampak ker bodo šole očitno ostale “odprte” ob kupu karanten, se bo pač zavarovala s cepivom, ker bodo otroci anticepilcev itak obiskovali pouk bolni, to je tako in tako jasno.

Ne bluzi, 16.09.2021 ob 13:23

Daj najprej malo preveri kakšne so možnosti za večorganski vnetni sindrom po covidu pri otrocih. Približno enake, kot da dobijo hude stranske učinke po cepljenju. Doslej poznane. Poleg tega lahko večorganski vnetni sindrom sledi marsikateri virozi, ki za veliko večino populacije ne predstavlja nobene grožnje. Pa tudi po cepljenju lahko zbolijo, res (naj bi) v lažji obliki, kar pa jih ne zaščiti pred večorganskim vnetnim sindromom (morda so še bolj izpostavljeni, saj je imunski sistem dvojno aktiviran, večorganski vnetni sindrom pa nastane ravno zaradi pretiranega imunskega odziva?) in long covidom. Ne vem, dokler bodo mnenja za cepljenje najstnikov v stroki deljena, jaz svojih ne bom izpostavljala dodatnim nevarnostim (razen če bodo sami to želeli). Poznam namreč ogromno otrok in najstnikov, ki so preboleli covid brez težav in nimajo nobenih posledic.

Jaz pa poznam veliko učencev, dijakov in študentov, ki so se cepili in nimajo nobenih posledic. V teh dneh in tednih se jih bo cepilo še ogromno več, pa bomo videli, če bodo kakšna poročanja o posledicah cepljenja, kot so o hospitaliziranih mladih zaradi kovida. Če bi te iste zaplete en 23-letnik dobil po cepljenju, bi bila že cela štala z anticepilci, ker pa so mladi hospitalizirani zaradi kovida, pa “nikome ništa”. Kot da tega ne bi bilo. Prej zdravi mladi ljudje so v bolnicah, zaradi kovida!! Ampak to vas očitno ne zanima.

moji pa takole, 16.09.2021 ob 13:39

Jaz pa poznam veliko učencev, dijakov in študentov, ki so se cepili in nimajo nobenih posledic. V teh dneh in tednih se jih bo cepilo še ogromno več, pa bomo videli, če bodo kakšna poročanja o posledicah cepljenja, kot so o hospitaliziranih mladih zaradi kovida. Če bi te iste zaplete en 23-letnik dobil po cepljenju, bi bila že cela štala z anticepilci, ker pa so mladi hospitalizirani zaradi kovida, pa “nikome ništa”. Kot da tega ne bi bilo. Prej zdravi mladi ljudje so v bolnicah, zaradi kovida!! Ampak to vas očitno ne zanima.

Koliko mladih točno od začetka Covida je bilo hospitaliziranih, koliko na respiratojih in koliko od njih je imelo prej že druge težave?

Sosedov odrasel sonček ima že tri dni vročino in malo težko diha. Niti kadit ne hodi na balkon, torej bo kar resno. Želim mu, da ozdravi, ampak sedaj je kar presran, prej pa tak korenjak, anticepilc

Od tebe bi pričakovala višji nivo izražanja: “sončki” so rezervirani za primitiven dialog.

Odrasel sonček, 16.09.2021 ob 13:58

Sosedov odrasel sonček ima že tri dni vročino in malo težko diha. Niti kadit ne hodi na balkon, torej bo kar resno. Želim mu, da ozdravi, ampak sedaj je kar presran, prej pa tak korenjak, anticepilc

Kdo si ti v tej štoriji? Zadnje, kar bi si kdo želel, je, da se ga s tovrstnimi željami loteva “dobri” sosed. Čisto nič privoščljivo, ane?

Kje ste pa bili, ko so bili otroci in mladostniki hospitalizirani zaradi gripe ali noric?!

Zakaj se v teh primerih niste oglasali?

boj se dolgoročnih stranskih učinkov na telo, ne toliko teh, ki nastanejo takoj in so očitni in jih lahko obvladaš oziroma pripišeš cepivu..Ampak za tiste prve, dolgoročne nihče ne bo vedel, pač se zgodi nekaj čez 5,10, 15 let itd..Jaz svojemu otroku tega ne dovolim, kolikor pač imam možnost nanj vplivat, svetovat  in razume. Tudi kolegi, sošolci itd. se praktično noben ni cepil. In so tudi starši proti, tudi taki, ki so sami cepljeni.

dkaooa, 16.09.2021 ob 14:24

boj se dolgoročnih stranskih učinkov na telo, ne toliko teh, ki nastanejo takoj in so očitni in jih lahko obvladaš oziroma pripišeš cepivu..Ampak za tiste prve, dolgoročne nihče ne bo vedel, pač se zgodi nekaj čez 5,10, 15 let itd..Jaz svojemu otroku tega ne dovolim, kolikor pač imam možnost nanj vplivat, svetovat  in razume. Tudi kolegi, sošolci itd. se praktično noben ni cepil. In so tudi starši proti, tudi taki, ki so sami cepljeni.

za MOJI PA TAKOLE:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close