A ste eni res proti kontrecepciji?
Tule gor večkrat berem izjave v stilu, da katera ne rabi kontracepcije.
Pa me zanima ali samo malo provocirate ali ste tu gor res taki, ki ste proti kontracepciji in seksate in če se zgodi nosečnost se pač zgodi?
Težko si namreč predstavljam, da je v tem času res še kdo, ki je proti kontracepciji. Ali samo provocirate ali?
In kaj se zgodi na dolgi rok?:) Odpade desna ali leva roka?:))
O hormonski kontracepciji sem za laika sorazmerno dobro poučena, zato ne morem sprejeti neargumentiranih floskul. Ne glede na vse je odločitev posameznice. Če bi gledali z vidika “škode” telesu, potem bi se že zdavnaj vrnili nazaj v votline, ker je milijon drugih faktorjev, ki nas resnično ogrožajo.
Glej, ne vem, kaj točno bi se mi zgodilo, če bi dlje časa jemala KT, ampak raje ne tvegam. Sploh po tem, ko je imela bivša cimra cele štale zaradi njih (večkratna vnetja jajčnikov, ki so kasneje povzročila fistulo).
Jaz sem proti hormonski kontracepciji, ker sem mnenja, da na dolgi rok škoduje telesu.[/quote]
Naravno vsekakor ni.
http://www.jana.si/2011/04/ogrozena-moskost/
Čeprav so številne kemikalije, ki povzročajo motnje v delovanju endokrinega sistema, že dolgo v okolju, smo zaradi njih zaskrbljeni šele v zadnjih letih, ko so ugotovili spremembe spolnih značilnosti rib, povezane s kemikalijami in hormoni v odpadnih vodah.
https://vladimirmikec.wordpress.com/2014/03/12/kaj-vse-je-vzrok-za-slabo-stanje-ribjega-zivlja-v-ljubljanici/
Pri inventarizaciji rib iz našega dela reke ( RD Vrhnika) se je odkril še en, dodatni problem, namreč ribe zaradi onesnaženja s hormonskimi motilci spreminjajo spol. Moški osebki spremenijo spol zaradi prevelike koncentracije ženskih hormonov na liter vode v naši reki. Kako pridejo tja ti nezaželeni motilci? Iz raznoraznih odtokov,kanalizacije. Povzročitelji pa smo mi sami z jemanjem kontracepcijskih tablet iz katerih se preko seča izločajo ti hormonski motilci v naše vodotoke. Seveda se s tem pojavom še dodatno zmanjšuje možnost oploditve že odloženih iker na dnu Ljubljanice.
Ne vem, kaj je imela tvoja cimra, najbrž tudi ti točno ne veš (rekla-kazala). To je vedno stvar med ginekologom in pacientom. Kontracepcij je malo morje. Če izbira ni prava se predpiše drugačne hormone ali čisto preneha z jemanjem. Ne vem zakaj bi ženska zavestno “trpela” in še naprej jemala tablete, čeprav je prepričana, da ji povzročajo vnetja.
Nekateri tudi ne prenašajo mesa ali mlečnih izdelkov ali volnenih izdelkov ali oreščkov…ni vse za vse, zato je potrebno opazovati telo itd.
Večina žensk prenaša kontracepcijske tabletke, so pa seveda tudi izjeme. Kaj pa tamponi, ki si jih ženska vstavljajo ob močnih menstruacijah in jih imajo po več ur notri? Koliko je bilo že napisanega o “strupenih” vložkih. Zdaj se mora vsak vprašati, v katero skrajnost bo šel:)). Meni je top, da sem zaščitena in nimam več opravka z nadležnimi, mukotrpnimi, bolečimi krvavitvami vsak mesec. Prej sem imela PMS en teden prej, potem sem bila še en teden v krču zaradi krvavitev in nato sem en teden prihajala k sebi od vseh šokov:))). Da ne govorim glede zaščite…opazovanje ali je zdaj čas ovulacije ali je samo sum na ovulacijo in ves tisti strah ob nezanesljivih zaščitah (vse tisto, kar ni 99,99%). Ni variante:). Kontracepcija je res luksuz.
Jaz sem proti hormonski kontracepciji, ker sem mnenja, da na dolgi rok škoduje telesu.[/quote]
Saj to ni edino kar škodi. Jaz recimo razmišljam, da bi zaradi onesnaževanja ozračja prenehal dihat.[/quote]
od preveč razmišljanja začne glava boleti, nekaterim tu gor tudi dokazano škodi, začni realizirati
Saj to ni edino kar škodi. Jaz recimo razmišljam, da bi zaradi onesnaževanja ozračja prenehal dihat.[/quote]
Menda pomaga, če si daš plastično vrečko (po možnosti brez lukenj) na glavo in pri vratu z nečim zatesniš, ampak ne poznam nikogar, ki bi mi potrdil, sama pa raje ne bi poskušala, saj veš, kakšno paniko delajo v zvezi s tistim BPA v plastiki…
A da imaš take probleme z razmišljanjem? Kaj pa dohtarji pravijo?[/quote]
ne preusmerjaj pozornosti na druge, ti samo razmišljaš o rešitvi , jaz ti ponujam rešitev[/quote]
A ti še karm igaš, je zmankal šnopsa?
Jap, najbolše prenehat z vsem, ker na dolgi rok te ubije 😛
Jap, najbolše prenehat z vsem, ker na dolgi rok te ubije :P[/quote]
Kako misliš, z vsem? Tudi z zabavnimi in prijetnimi stvarmi? Ker … če ne drugega, te ubije dolgčas, a ne?
Sekirajo se za tistih par let, ki jim je še ostalo od lifa. Škoduje zdravju, ne bom kadil, ne bom pil, ne bom jedel tega ne bom teh in teh tabletk zaužil, ne bom uporabljal mila, šampon, fen,…The list goes on. In potem so kao srečni in izpopolnjeni, ker se na forumu prepirajo z “maminimi sinčki”, lol.
Bolani ljudje ste ja, samo še priznat si boste mogli.
Forum je zaprt za komentiranje.