a se to pri nas dobi?
Torej: v nekem receptu piše, da potebuješ (med drugim) naslednje zadeve:
– ajdo, zmleto
– sojo, zmleto
– proso, zmleto
– amarant, zmlet
Zdaj pa me zanima, če to mislijo kot moko (se kaj takega sploh dobi in kje? – nasploh), ali moraš vse to sam doma mlet (dvomim). Gre pa pripravo nekega testa, ki je rahlo podobno kakšnim “Lebkuchen”…
Hvala za odgovore, mishika
Poglej na policah kjer imajo zavitke zit in strocnic za zdravo prehrano, Natura, Biota ali nekaj podobnega. Med njimi bos nasla sojino moko, mislim da imajo tudi ajdovo in amarant. Za proseno moko pa ne vem. Kaj pa Kalcek ali kaka druga trgovina z zdravo prehrano? Saj ti lahko tudi tam zmeljejo zita.
Mishika amarant je zelo podoben kvinoji, po izgledu pa sta obadva še najbolj podobna prosu. Sojino moko ima program Natura od Žita, tako da vsaka večja veleblagovnica jo bo imela. V Sparu sem zadnjič kupila sicer neko uvoženo varianto, ampak v vsakem primeru se dobi. Proseno moko in amarantovo moko, hmmm, videla ju še nisem. Bom vprašala v Kalček, pa ti napišem. Če ne pa kar zrnje uporabi od teh dveh, saj sta oba čisto drobna:)))
LP Barb
Deklič,
v Kalčku so mi rekli, da boš zmlet amarant in proso težko dobila v Sloveniji. So mi svetovali nakup mlinčka na kamne:))))), tako da upam, da si si dobra s kakšnim mlinarjem:)))
Sem vprašala, če bi deloval kavni mlinček, pa bojda takšen “sekljalnik” ni primeren. Lahko pa poskusiš, ni nujno, da s samim prosom ampak kar z malo prosene kaše.
A tele Lebkuchen si hotela prinesti na srečanje?
LP Barb
Hmmm… Bi jih… Samo se bojim, da ne bo dovolj časa, da bi jih pripravila (in ne vem, kako bi uspeli, ker je dokaj komplicirano in bi jih delala prvič). Morda na naslednje srečanje. Ko bo recept preizkušen in če je dober, ga bom tako sem gor nalimala.
Pa muchas muchas gracias za povpraševanje – res prijazno… Da, bo treba še malo pretuhtat kako (hmmm… še v Avstriji bi morala pogledat…).
lp, mishika
Forum je zaprt za komentiranje.