a se še kaj splača kupiti v Italiji
hana hodim v različne centre. Sadje, zelenjava je odlična v famili na Škofijah, je z juga Italije in ne španska plastika.
Če grem sem potem tu kupim še ostalo.
Sicer pa hodim veliko v coop. Moram povedat, da ne iščem najcenejših izdelkov ampak neko ugodno razmerje cena-kvaliteta. Zato določene trgovine odpadejo zame. Blagovna znamka od coopa je zelo dobra.
Za fantka hrano kupujem čez ker je zelo kvalitetna in cenejša. Lekarna in bio trgovine. Za njega bolj fansi oblačilca Oviesse, Upim. Poleti sem pa malo nakupila ko so bili popusti. Italijani še vedno razprodajo vse in ne menjuje robe v trgovinah v času popustov kot sem opazila pri nas. Zase že dolgo kupim čez izključno, ko so popusti.
Do januarja bojo lanski čeveljčki, od januarja naprej pa novi :)))
Pri nas pa sledim edino akcijam od hoferja in lidla (lidl ima isto akcijo pri nas in čez) in kupim žabice, bodije, majčke za fantka. Do sedaj so se super obnesle.
Druge stvari za otroka pa sem kar rabljene kupila. No kar nekaj pa dobila od enih super punc :)))
Meso pa imamo na Kozini enega res mega privat mesarja. Meso je odlično cena pa normalna. Čez kupim samo kdaj na hitro in še to le v famili in coopu. Drugje ne ker ne poznam.
Pri kmetu kupujem še jabolka, ki so malo bolj bio čeprav ne čisto 🙂 Krompir pa še upam, da koga najdem ker je moj dosedanji šel v penzijo.
Sicer se pa velikokrat splača malo pogledat akcije:)))
Z malo iznajdljivosti jaz ful prihranim.
Plenice recimo uporabljam pampers kupljene čez in čakam akcije. Ko je akcija kupim še malo za naprej:) Itak se ne pokvarijo.
Za vmes imam pa paket iz hoferja in niso slabe. Ne zdržijo toliko in so veliko trše ampak 1-2 na dan so čisto ok.
Grem pa nekje 1x na teden v trgovino. Prej manj kot več.
oj,meso na kozini,kje?sem iz okolice sežane,tako,da ni problem razdalja.zdaj sem kupovala v krasu ali mercator sežana,saj mesnica je ok,sam tud cene niso glih dobre.v tušu je pa meso porazno.coop,kje v trsu pri torri?čevljčke pa?mal sem šla zadnjič v bato v muggi ,sam ni blo nič konkretnega.hvala ti.
V centru Kozine :)))
Kjer je Tuš (tudi po pomoti ne stopi noter ker težko najdeš kaj, ki ima še veljaven rok uporabe 🙁 malo pretiravam samo je res katastrofa). Skratka desno od Tuša je mesnica (Cerkvenik je priimek lastnika). So pa z Lokve se mi zdi.
Čevljčki pa v centru Trsta..joj veš, da se ne spomnem imena. So pa dve odlični trgovini, ne ravno poceni (pa tudi ne nič astronomsko dragega). Čevlji so usnjeni in kvalitetni. Na popustih pa še poceni :)))
Ja v Bati tudi jaz težko kaj najdem. Oz. če najdem je zelo drago. Ko mi pride na misel ime ti napišem.Imajo pa trenutno v Bati točno take teniske kot si jih jaz želim :((( samo dinarčkov ni tko, da jih hodim samo gledat he he
Moške čevlje pa dobiva vedno v Pitarellu. Ženski so plastični, moški so usnjeni in moj dragi je zadovoljen. No res je pa tudi, da njemu je vse ok. Tudi tiste iz 10 let nazaj :)))
coop je v torih ja. Ma le glej, da ne boš potem po trgovincah zapravljala :)) Se splača samo, če ne zaviješ višje he he
Jih je pa več po Trstu. Ta je meni komot ker dragi blizu dela.
Jaz tudi dobim dobre in ugodne stvari za otroke v Oviesse, pa tudi zase sem nekaj nosečniških stvari dobila za čez poletje. V Benettonu je bilo 2x dražje in nič bolj kvalitetno. Ene hlače pa sem res kupila v Benettonu, ki so se mi med nosečnostjo skoraj “prirasle” na rit. Sem jih nosila od maja do septembra. Enako kot Kitty tudi mi dobimo v Pittarellu le čevlje za moža, ki so dobre kvalitete, sebi pa jih ne kupujem, ker mi niso v redu. Hrano v Familli, bom pa morala kaj do Lidla zavit, ker je zraven. Čevlje zase kupujem pri Kosiču navadno na razprodajah, za hčerko tudi (ne na razprodajah, ker jih rabi v začetku sezone, na koncu pa so že premajhni). To vse v Gorici, v Trstu je pa še več izbire.
ma veš,da je mogoče ta iz lokve moja daljna žlahta,moram vprašat mamo.
ma v torri grem jaz rada v idexe za tamalo,če že grem .nevem zakaj sem se tako razvadila z tem baby centrom in kanzom.so res cene navite.mala ma zdaj 2 leti in letos poleti sem imela stvari,ki jih sploh nismo oblekli,pol jih dam nove naprej,škoda dnarja.pa tud,ker imamo taprvega sina,se zdaj z dklico kar mal”izživljam “s temi cunkami in kupim absolutno preveč in predrago,saj hitro prerasejo.v famili sem bila ,sam že dolgo nazaj.ja,bo treba spet mal gledat na cene,saj sem ugotovila,da če kar vzameš taprvo stvar s police ,je kar drago.
No, tako bom rekla, kot pri nas, tudi v italiji ni vse zlato kar se sveti. Na škofijah v famili sem nazadnje kupovala grozdje, pomaranče in limone in nič od tega me ni prepričalo, nekaj smo ponucali, večina je romala v smeti, pa sem za kilo pomaranč plačala cca 2 eur !!!! to ni malo, še posebej če upoštevamo, da gre v škart. jogurti so katastrofalno dragi. občasno tam kupim še kakšne merendine od kinder ki jih pri nas ni, pa kak Orzo bimbo in Plasmon piškote.
oviesse in otroška oblačila – pižamica je po par mesecih uporabe praktično neprepoznavne oblike, je še enkrat širša, pa jo perem in sušim kot ostala oblačila (drugih znamk), ki pa se niso tako preoblikovala. je pa res, da imam nekaj drugih stvari iz oviesse, ki pa so še kar v redu tudi po več pranjih.
v famili na škofijah spodaj pa večkrat kupim kako oblačilce znamke happy puppy, so zelo poceni in če je še kak škonto so pa sploh poceni in moje mnenje je, da so celo boljše kvalitete kot oviesse.
Čeveljčke za otroke imajo dobre v torri v pittarello, znamke Melania. to so že malo pozabljeni čeveljčki, čeprav smo jih nosili še mi pred 30 leti, sem jih ravno zadnjič gledala in so tudi po 20 eur cenejši kot npr v cicibanu.
Pol ste pa tudi moja, če ste njegova :))) Samo verjetno res zlo daljna. Ekola sem bila pol včeraj čez. Tgovina za čevlje je Cinti :))) Kot sem napisala ni poceni ampak za dobre čevlje, ki jih vsaj jaz kupim vsake toliko in pol itak trajajo. Za zimske čevlje mi je zelo pomembno, da so ornk.
Preden se oglasi še kakšna naj samo napišem, da je vse stvar okusa. Jaz sadja iz merkatorja ne spravim dol. Je pa res lepo in bleščeče. Ampak španske plastike ne mislim jest.
Kupujem izključno sadje in zelenjavo iz juga Italije. Povsod je pa zraven izvor. To pa zato ker sem veliko na jugu in vem kaj se tam dobi.
Če komu ni dobra pa nič zato. Sej vsak sam izbira.
Za Oviesse pa si prva, ki slišim da s kvaliteto ni zadovoljna. Se verjetno tudi to zgodi.
Jaz že leta in leta kupujem zase in še nimam slabe izkušnje.
Aja v Famili se splača njihovo kartico vzet ker imajo vedno kaj v akciji 🙂
Jaz bi se samo toliko zraven prištulila, da pohvalim OViesse – mi imamo veliko stvari od starejše hčerke v uporabi še za fantka. Pižame, trenerke, majčke (da kap in rokavic sploh ne omenjam) so vse kot nove, čeprav so bile že neštetokrat oprane.
Druga pohvala za Kosiča – res kvalitetni in zelo lepi čevlji za otroke (za odrasle jih še nismo kupili :-(, najbolj všeč pa mi je, ker imajo veliko izbiro, pa potem na blagajni zmeraj dajo ene par evrov popusta, sploh če je recimo zadnji par.
Včasih sicer kaj kupimo tudi pri nas, recimo v Cicibanu, Alpini…, ampak me je Ciciban nedolgo tega zelo razjezil: spomladi smo sinu tam kupili čevlje kao znamke Ciciban. Kao sem napisala zato, ker sem jih ob naslednjem obisku videla v Kosiču – popolnoma enake, samo pri strani niso imeli tistega listka “ciciban” in bili so 15 evrov cenejši. Grrrrrr!
Vidim, da bo treba še malo v Coop in Upim.
Mimo tega mesarja se tudi mi veliko vozimo 🙂 ampak na srečo je naš družinski “mesar” moj tast.
Jaz običajno kupim čevlje (usnjene) in torbice, ker pri nas težko dobiš tako kvaliteto za tako ceno. Tudi določena oblačila, imajo kar nekaj odličnih outletov in trgovin z rabljenimi oblačili, kjer če malo pobrskaš lahko dobiš odlične stvari, sploh pa take, ki jih pri nas ne najdeš. In določeno hrano ki se pri nas ne dobi.
Forum je zaprt za komentiranje.