a še kje nimate mikrovalovke
Ravnokar se učim za izpit o zdravi prehrani. Med zdravo pripravo hrane spada kuhanje na pari, dušenje in kuhanje v mikrovalovni pečici, saj se tam ohrani največ hranilnih snovi in tudi okus ter barva. V šoli pa nas menda ne učijo bedarij!? Tudi mi jo uporabljamo, tudi za otroka in sicer za pogrevanje, odtaljevanje, kokice, včasih tudi skuhamo kaj.
Proti pa so ponavadi tisti, ki se nikakor ne morejo navaditi na nekaj novega, ali pa tisti, ki o tem nimajo pojma in verjamejo vsemu, kar slišijo pri sosedi na kavici, ali pa pri frizerju.
Hm.
Obožujem kuhanje. Vse obroke si kuham sama, so zdravi, hranjlivi in iz svežih sestavin.
Ker bi rada zdravo jedla tudi ko se pozno vrnem iz službe in sem preveč lačna, da bi se lotila kuhanja polnovrednega obroka, si velikokrat skuham dan prej za dva dni, ali pa kdaj prej in dam zmrznit (to bolj redko). Tako pridem domov, vzamem iz hladilnika zdrav, okusen obrok ki sem ga sama skuhala, in ga pogrejem v mikrovalovki.
To se mi zdi veliko bolj zdravo kot pa sestradan poseči po nečemu kar se skuha hitro, ali pa kupiti že pripravljeno ‘industrijsko’ hrano (restavracije s hitro prehrano, že pripravljeni zapakirani-zamrznjeni obroki v trgovini, itd.), ker smo preveč lačni da bi si vzeli uro in pol da skuhamo res dober obrok.
Tudi mi nimamo mikrovalovke in je niti ne nameravam kupiti.
Rada pa bi povedala kako se speče kokice na steklokeramičnem štedilniku. Jaz jih večkrat spečem in mi ratajo, vender je treba res malo preizkušati in dobiti prakso.Uporabim visok lonec z debelim dnom, v hladnega vlijem pribl.0,3 dcl olivnega olja (jaz ga uporabljam za vse)in vsujem kokice da je skoraj pokrito dno.Vključim štedilnik na 9, malo pomešam in dokler ne poka imam odkrito posodo.Potem jo pokrijem in nekajkrat potresem pokrito posodo, ko pokanje “ponori” štedilnik izklopim malo sproti tresem pokrit lonec (ga privzdignem v zrak) in počakam da pokanje poneha. Kokice so odlične in nič zažgane.Če bi radi še enkrat spekli ne priporočam uporabe vrelega lonca, ker se zažgejo preden se prav razpočijo (preizkušeno)!
Lp in poskusite, uspelo bo vztrajnim !
Joj…mw morda ni škodljiva morda pa je kaj resnice v teh “znastvenih raziskavah”….pri ,ikrovalovkah je hujše kakšno sranje ljudje devajo vanje kot samo sevanje….poleg tega pa živimo v sodobnem svetu kki nas sevanje spremlja na vsakem koraku in ker nam kar naprej zmankuje časa nas tudi ne bo pobral če kdaj namesto da stojimo 2 uri za štedilnikom skuhamo prejšni dan več in pogrejemo v mw ter se malce sprostimo…
Nimamo je, pa ne ker bi se je bali, ampak ker je preprosto ne bi uporabljali dovolj, da bi zanjo žrtvovali prostor – imamo namreč manjšo kuhinjo in so pulti dragoceni 🙂
To se mi zdi zgrešen dokaz – nekaj ni škodljivo samo zato, ker ob uporabi človek umre, ali umre v roku 15 let. Lahko se posledice kažejo drugače, pri raznih degenerativnih boleznih, ali se pokažejo šele čez nekaj generacij itd.
Forum je zaprt za komentiranje.