A se kdo spozna na zimske gume?
Tako: nakup zimskih gum je bil nujen. Stare so bile zanič. Hotela sem dobre gume za človeško ceno. Glede na to, da se kar precej vozim in na rezultate testov sem se odločila za goodyear ultra grip +7. Pa so baje razprodane, zato sem se odločila za michelin alpin a4.
Klicala v trgovino, povejo da imajo ravno še 4 moje dimenzije. rezerviram, pridem tja, kupim, mi namontirajo. se odpeljem in čez 2 dni mož gleda gume in ugotovi, da sploh nimam alpin a4 ampak alpin a3. Preverim račun – piše, da so a4. Sem klicala nazaj, so se opravičili, da je očitno prišlo do napake, naj pridem tja, jih bodo vzeli nazaj in mi vrnili kupnino. Meni seveda to nič kaj ne diši, saj sem stare gume pustila tam (itak so ble zanič), na zalogi pa nimajo alpin a4, da bi mi dali tiste. Zato sem rekla, da se lahko dogovorimo tudi za določen popust. So se strinjali, da naj se oglasim.
No, jutri grem tja. Preverila sem teste in ugotovila, da se je alpin a3 odrezala precej slabo na mokri cesti, kar mi ni najbolj všeč. Po drugi strani je cena enih in drugih zelo podobna. Gum tam razen v izjemnem primeru ne bi rada tam pustila, ker jih pač rabim.
Torej, zanima me kakšen popust bi bilo realno zahtevati?
Ne bi rada izpadla kot da jih hočem izmolzit za nekaj, kar mi dejansko ne pripada. Po drugi strani je bila napaka njihova, teh gum ne bi kupila, če bi že prej vedela, da so a3. Pa tudi naprej jih ne bodo mogli prodat kot nove.
Ima kdo kakšno idejo? Hvala
Ne verjamem, da bi profesionalni prodajalec gum kar tako zamenjal tip gum. Po mojem so ti jih podtaknili, saj “ženska itak ne ve, kaj kupuje; ko bodo enkrat na avtu, pa še opazila ne bo, da niso prave”.
Ker očitno prodajajo oba tipa gum, bodo prave pač nabavili, če jih trenutno nimajo na zalogi, a ne? Daj jim teden dni časa, potem zapeljio avto do njih in naj ti jih premontirajo.
Jaz bi v tvojem primeru vseeno raje dobre gume (tudi za mokro ceno) kot pa popust.
Zmeni se z njimi, da naj ti nabavijo alpin 4 ali pa vrnejo celo kupnino ti pa pejd z njihovimi gumami k drugemu vulkanizerju, te njihove pa vrni kasneje.
Boljše dobre gume brez popusta kot pa ne vem koliko tisoč kilometrov s slabimi gumami.
Hvala za odgovor.
Saj, moja prva misel je bila tudi ta, da so me “nategnili”. Po drugi strani pa potem razmišljam, da takole sami sebi pljunejo v skledo. Ker na ta način, da imam na računu napisano nekaj, gume pa niso enake pač ni dvoma, da so zajebali.
Jaz sem pomislila, da če bi me hoteli nategnit, da bi na račun napisali a3 (itak ne bi pogledala najbrž), na avto dali a3 in če bi slučajno opazila bi se lahko naredili neumne. Oziroma bi mene naredili neumno, da sploh ne vem za kaj sem se zmenila.
Upam, da sem jasno napisala. 🙂
Zato ne izključujem možnosti, da so se mogoče res zmotili. Čeprav imam tudi to v mislih ja.
Malo me skrbi, da se teh gum več ne da dobiti. Ker za goodyear sem vse naokoli preklicala in so povsod rekli da so razprodane in se jih ne da več dobiti. Mogoče je s temi enako??
Kaj pa potem? Popust? Kakšen?
Res ne vem. Kar pustila pa tudi ne bom seveda.
sicer ne vem, zakaj si se obrnila samo na enega prodajalca, ko si iskala določen tip gum, še manj zakaj si jih nabavljala sama in ne mož, ampak to je sedaj nepomembno. imaš dve možnosti, obdržiš in zahtevaš popust, ampak denarja nihče ne vrača rad, zato znaš čakat na denar do konca leta, enako če jih vrneš. ugotovi v kolikem času ti bodo dobovali željene, sedaj bi komot lahko zahtevala za enak znesek za cenovni razred boljše,… ampka! pazi, ker se lahko izgovarjajo, da si jih prevzela zavesto, saj oznake niso bile skrite, vsaj mislim da niso bile, ker običajno so kar na zunanjem robu gume. torej si nekako sama kriva, ker nisi preverila kaj si prevzela, pa četudi namontirano na avtu. ni dovolj da pogledaš le račun.
ju3 čist najbolš te ne zastopim. Seveda se nisem obrnila samo na enega prodajalca. Ampak pri tem so rekli, da te gume, ki sem jih hotela kupit še imajo. Torej A4.
V kateri dobi smo, da naj bi mož kupil gume bolje kot jaz?? Sicer pa sem imela ob nakupu tudi očeta zraven, pa tudi njemu ni na misel padlo, da bi preveril, če so namontirali take, kot so napisane na računu. In kot je bilo dogovorjeno.
Da mi vrnejo denar je bila njihova ideja ampak če jim dam gume mi ostane avto brez gum! Starih nimam več.
S tem se pa tudi ne strinjam, da se lahko na to izgovarjajo. Ker ne gre za nobeno očitno napako ampak imam na računu napisano nekaj drugega, kot so mi dejansko prodali. Če bi hotela bit zatežena bi najbrž inšpekcijo taka prijava znala zanimat. Ampak to ni moj namen in tako nizko ne bom spuščala.
lej ne se razburjat, samo napisala sem ti na kaj se lahko izgovarjajo. nenazadnje ne gre za stvarno napako in glede na to da domnevam da si gume namontirala v zakonskem roku, in ne danes, lahko rečejo da si ji premontirala,…. lej nikjer ni plombe na felnah ki bi zagotavljala da nisi tega storila, na računu pa piše da so ti prodali kar si plačala.
verjamem pa da v teh razmerah ne moreš bit brez zimskih gum. in ne jaz sem pisala o tistih gumah ki si jih prvo hotela. zakaj se za njih nisi obrnila na več prodajalcev.
če so ti ponudili popust je to več kot si lahko želiš, žal pa boš sama ugotovila koliko so ti pripravljeni ugodit.
glede nabave gum pa saj je vseeno kdo jih nabavlja, samo pripomba je bila, ki te je očitno prizadela, vprašaj pa sebe če upravičeno.