Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a se da pozdraviti gnojno vnetje oči brez AB?

a se da pozdraviti gnojno vnetje oči brez AB?

Včeraj se mi je vnelo eno oko, danes še drugo. Ponoči je tekel gnoj ven, mislim, da bo danes tako tudi pri drugem očesu. Za zdaj spiram s fiziološko.
Pri otrocih grem vedno k pediatru po tobrex kapljice, zase pa ne vem. Nisem še nikoli imela tako močno vnetih oči. Moram jutri do zdravnika? Imate kakšen drug nasvet poleg fiziološke?

Hvala.

Meni ni šlo brez kapljic in masti,… pa sem vztrajala nekaj dni brez.

Poskusis lahko, ampak ponavadi se začne z virusnim vnetjem, ki pa preraste v bakterijsko (tudi zdravi imamo na koži kar nekaj različni bakterij), ki jih vnesemo v oči.

Začni z rednim spiranjem in čiščenjem oči. Če ne bo boljpe, ti kapljice in mazilo ne uideta. Pa zadeva je kar precej nalezljiva, zato ostani med prazniki doma.

Pa še nekaj – vnetje se pogosto ponavlja. Moja zdravnica mi je recimo po štirih zaporednih vnetjih v času pol leta predlagala, da mast uporabljam 3 tedne (kapljice pa recimo 5 – 7 dni). In k sreči po tako dolgi terapiji sedaj že dve leti nisem imela vnetih oči. Tako da ti predlagam obisk pri zdravniku.

Moj mož je tudi moral po AB-mazilo. Je čakal in mu je zdravnica rekla, da je s tem samo poslabšal stanje.

Ne testiraj, ne čakaj! Jaz imam zaradi packanja sedaj dioptrijo za več kot -1 višjo kot prej. Pa še ful nalezljivo je to tako, da si hitro preneseš še v drugo oko in pa tudi na ostale družinske člane.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close