Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a res poznate koga, ki je prišel z odvetnikom v šolo

a res poznate koga, ki je prišel z odvetnikom v šolo

Takih, ki bi dejansko prisli ne.. Takih, ki so grozili, milijon..

Tudi jaz ne poznam nikogar, ki bi prišel v šolo z odvetnikom. Poznam pa sodelavko, ki se je šla posvetovat k odvetnici in ji je ta sestavila malce grozilen dopis za šolo.

Leta 2001, srednja sola, dopis odvetnika, ker je dete padlo pri telovadbi trpi druzbeno zivljenje itd

Par let kasneje telefon, ce ne bo uslišana..cisti pri nekem drzavnem funkcionarju

Vsega je blo

Uf, ja. Tkole na hitro 10 kom. Zato sem pred 11 leti spoznala iz šole v gospodarstvo. Milina.

Ce mora odvetnik posredovati je nekaj hudo narobe s komunikacijo šole s starši. Stavim da je vsak tak stars veckrat kaj hotel na lep nacin rešit in naletel na gluha ušesa. Ravnatelji imajo do 6000eur plače. In to je osnova potem pride na to še ful dodatkov.

Ja! Mene so v šoli – 1 ali 2 razred OŠ psihično in fizično nadlegovali. Babi je prišla v šolo s policijo. Se je tudi vse uredilo in nadlegovanje se je končalo.

Jaz lahko povem, kar mi je povedal sin v 9. razredu. Učenka, hčerka zasebnega zobozdravnika in zasebne psihoterapevtke je obiskovala glasbeno šolo. Pri pouku glasbe naj bi morali igrati nek ritem na neka glasbila, učenka je dobila 3. Po koncu ure naj bi prišel oče in odvetnik v šolo, hčerka mu je skočila v objem vsa objokana in povedala: “Oči, tale učiteljica mi je dala 3, uniči jo.” Učenka naj bi imela na koncu v eAsistentu vse 5.

Kakšen je to sistem, da so same petke? Zato pa se ocenjuje NPZ, ker ni notranje diferenciacije, ker imajo vsi same petke. Priporočam za ogled, kakšen pogovor o šolskem sistemu z Dušanom Mercem.

Mati brezposelna plastična instagramarka, foter zasebnik s sumljivim poslovanjem, pubec pa na wcju s telefonom na mamino ime snemal sošolke pri lulanju. Mu vzamem telefon skladno s hišnim redom, obvestim starše, da pridejo po telefon, ona pa grozi z odvetnikom, da smo odtujili njeno lastnino…

Gremo z razredom v vrsti dva po dva ob prometni cesti, njen sonček potisne sošolko pred avto, jaz mulca izločim iz kolone in mora hoditi z mano, da ne bi še koga porinil na cesto, mati mi grozi z odvetnikom, ker se je njen sonček počutil užaljenega in ji zdaj lula v posteljo.

Mulec odličnjak povsod, samo telovadba štiri, ona z odvetnikom nad učitelja športa, da mu preprečuje vpis na gimnazijo.

Smrkla v šoli napol naga, cela rit gleda iz hotpaints, top tik pod joški, vsak dan. Ji en sošolec reče, da izgleda kot plesalka v nočnem klubu, mati pa odvetnika v šolo, da šola dovoljuje žaljenje in temu fantu ni izrekla ukora.

Smrkavec na izletu zdemolira sedež na avtobusu in to celo posname in deli po snapchatu, ona z odvetnikom nad šolo, da ga je šola po krivem obsodila, da mora škodo plačat.

Smrklja v devetem razredu s 450 urami izostankov in neocenjena, ker ni bila pri enem predmetu niti enkrat prisotna, mati pa z odvetnikom, da bi šola morala poskrbeti za pravočasno prodobitev ocen.

Pokavec meče hrano v sošolce, pljuva v njihove krožnike med kosilom, dobi za kazen dva tedna rediteljstva pri kosilu (da pospravlja jedilnico), foter pa z odvetnikom, da hočemo pokavca zasužnjevati in siliti k delu.

Smrkavec trenira fuzbal, ampak noče biti v šolski ekipi nogometa, ker ne more biti glavni napadalec in je učitelju pametnjačil, da nima pojma, foter pa z odvetnikom, da je pubecu obemogočil profesionalni razvoj in kariero.

Mulec pred prazniki sošolcem prodaja petarde, mu jih zasežemo in prijavimo preprodajo v šolskem prostoru mladoletnim osebam, foter toži šolo zaradi protipravnega odvzema lastnine.

Smrkavec otipava punce, pretepa mlajše učence, izsiljuje denar, grozi s starejšimi brati, hodi na domove sošolcev razbijat in predirat gume, prijavimo na CSD, mati pa gre tožit šolo, da je škodljivo volivala na njen ločitveni postopek in ne bo dobila polnega skrbništva.

Smrkavec riše čez vikend grafite na šolsko fasado, ga posname kamera, pride k njim policija na dom foter pa toži šolo, da omejujemo otroku svobodo.

Otrok skače iz pete, šeste stopnice in pri tem skoči na malčka, mu zlomi nogo, ga naderem, mati pa mi pripelje odvetnika, da sem otroku povzročila duševne bolečine.

Bi še kak primer? Ali vseeno raje ostrejšo zakonodajo za starše, ki ne znajo vzgajati?

Odgovor na objavo uporabnika
Maja493, 12.09.2025 ob 10:01

Jaz pri 3 otrokih ne poznam nikogar in ne vem za nobenega, ki bi res prisel z odvetnikom v šolo. Niti da bi kak odvetnik res tožil zaradi kakšne malenkostne neumnosti povezane s šolo. Niti nihce ki ga jaz poznam ne pozna nikogar.

Poznam ne, bi pa lani kmalu mi bili tisti, ki bi sli nad dolocene zaposlene z odvetniki. Za ene res ne izgubljam besed.

Ja, poznam tak primer. Ravnateljica je potem dvignila roke in učiteljice ni zaščitila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close