A res ne znate nikamor drugam kot v Hrčkoland?
Ugibam, da morda poimenovanje izhaja iz naziva hrvaške denarne enote – HRK….
Samo potem bi bil Hrkoland :).[/quote]
Eni ste pa res bukovi , ja mal logike vam pa ne bi škodilo.HRvaška,HRčkolad.Kapiš? Še vedno ne potegne?Jah imate pač eni dolgo lajtungo.Prvi dve črki sta enake,a zdaj bo pa šlo?[/quote]
Sem mislila, da je razlaga bolj izvirna. Tole je na ravni vrtca…
Jaz sem prepotovala večino zahodne poloble, pa še vedno rada zaidem na Hrvaško morje.
Kdor pravi, da ni tam kaj videti – meni je zanimivo vse, ne samo na Hrvaškem.
Hrvaška – lepa mesta, z zgodovino: Zadar, Split, Trogir, Dubrovnik, Hvar in Stari grad na Hvaru, luštne vasice vmes. Potem pa še Kornati, slapovi Krke, Plitvice, Mljet, pustinja Blace na Braču.
Meni je všeč povsod, niti za eno državo ne morem reči, da mi ni všeč. Ampak morje je pa zame najlepše jadransko.
Eni ste pa res bukovi , ja mal logike vam pa ne bi škodilo.HRvaška,HRčkolad.Kapiš? Še vedno ne potegne?Jah imate pač eni dolgo lajtungo.Prvi dve črki sta enake,a zdaj bo pa šlo?[/quote]
O, užaljena avtorica prvega posta, hvala za prijazno razlago.:)
Po tvoji trd(n)i hrastovi logiki bi bila država Hrlandija – odkod tiski ČK (Čakovec?), najbrž veš le ti.
A dvojine pa tvoja slovenscina ne pozna? Nic cudnega, da razen Poreca nicesar drugega
Sem mislila, da je razlaga bolj izvirna. Tole je na ravni vrtca…[/quote]
saj izmislila si jo je menda tudi neka najstniška mularija s skinhead tendencami. sofisticiranega humorja od njih pač ni za pričakovat.
Vsak ima svoj razlog da gre oz. ne gre na hrvaško….
mene osebno so vrgl s plaže ker se je moj pes posral na plažo…ni se ampak sem se odstranil z besedam sem pa nikoli več..od takrat je 5 let…
Ampak ne rečem pa da ni lepa in da ti nič ne nudi…
Da si z turčijo in egiptom svetovljanska pa res ne moreš rečt….
Bil sem po indoneziji pa res ne morem tega rečt da sem svetovljanski….
Vem da bom šel na hrvaško ampak se bom od istre peljal vsaj 3 ure naprej,,,sicer pa naša obala ni biser grem pa vseeno zelo rad tja
Mene pa Hrvaška vedno manj mika. Ne vem kje imate oči, ampak vedno manj je Jadran kot je nekoč bil. Vedno več plaž z ležalniki za plačat, plačljivimi parkingi, smetmi… 10 let nazaj sem šla 2ič na Murter (prej sem bila 20 let nazaj). Mi je blo božansko. Štiri leta nazaj je bilo OK, čeprav že več ljudi. Lani je bilo zame absolutno preveč ljudi, umazano morje, umazana plaža. Pa ne hodimo na nek obljuden kraj. Kar se tiče osebja, nimam pripomb, vsi prijazni. Je pa v tem naselju več hrvatov in smo bili deleženi kar nekaj opazk o Slovencih samo s tem, ko smo govorili slovensko.
Ko bodo otroci večji in če bo propračun dopuščal, bi rada šla kam drugam. Kolegica je navdušena nad Grčijo v lastni režiji z avtom po teh manj znanih otokih- iz Italije s trajektom menda hodi veliko mladih družin na dopust.
To je še bolj butasta razlaga? Kaj dela tale Č zraven? Potem bi bilo bolj primerno Hrland? 😀
Mene to spominja na hrčke. A za Avstrijo pa rečeš Aučkoland? Italijo Ičkoland? Ah Slovenceljni. Potem jih pa slišiš turiste na Hrvaškem: Ajjjjga as ti vidu kok j slduled drg noo! Pa lovi otroke: Mtic, Mteja pjta sm nooo! Mož pa že klepeta s postavno Hrvatico. 😉
Posledično nobena več noče na Hrvaško.
Ja, v indoneziji te zaradi tega ziher ne bi vrgli s plaže….ker psa ne bi vozil zraven :)))))
Malo za hec…
sicer pa: jaz grem rada sem in tja, na Hrvaško tudi, kakšnih večjih in dražjih potovanj po mojem okusu trenutno finance ne dopuščajo.
Egipt, Tunizija in kar je podobnih zadev je meni dopust “od količka do količka” kolikor pač meri parcela hotela. Sem bila samo enkrat, pa mislim, da ne bom ničesar zamudila, četudi več nikoli ne grem. Pa pozabili ste na Ruse….tujce, drugačne :)))) zelo….edina škoda je, da so začeli še Hrvaško odkrivat 🙁
In še nekaj: prečudovito je, če vam je čimvečim všeč dopust tipa Egipt etc. bo vsaj na Hrvaškem manj gneče 🙂
Vi kar pojdite v Grčijo, Turčijo, Tunizijo, Egipt …. Peljite se čim dlje, da boste lahko poležavali na hotelskih plažah in ob bazenih (sori, ampak meni se zdi neumno, da bi se peljala kam daleč, da potem poležavam ob bazenu).
Pojdite čim večkrat in za čim dlje!
Bo za nas, ki dobro poznamo lepote Dalmacije in Jadranskega morja, ostalo več prostora.
Lepše nam bo, če bomo v družbi tistih, ki vidimo in uživamo v neskomercializirani lepoti dalmatinske obale, kot da bi se morali družiti s kvazi yapiji, ki se razkazujete s kvazi “hajsosajeti” dopusti.
3 tedne neokrnjene in čiste Dalmacije za tričlansko družino me stane ravno toliko kot en teden za tri osebe v Tuniziji, kjer se gužvam v nekem hotelu in kot sardina tiščim na nekih kilometrskih plažah, kjer mi mivka leze v vse telesne luknje! Ne, hvala!
Vsak naj uživa tam, kjer je! In moj užitek je samo moj. Ni rečeno, da je vsem všeč isto! Hvala Bogu, da je tako!
Vi kar pojdite v Grčijo, Turčijo, Tunizijo, Egipt …. Peljite se čim dlje, da boste lahko poležavali na hotelskih plažah in ob bazenih (sori, ampak meni se zdi neumno, da bi se peljala kam daleč, da potem poležavam ob bazenu).
Bo za nas, ki dobro poznamo lepote Dalmacije in Jadranskega morja, ostalo več prostora.
Lepše nam bo, če bomo v družbi tistih, ki vidimo in uživamo v neskomercializirani lepoti dalmatinske obale, kot da bi se morali družiti s kvazi yapiji, ki se razkazujete s kvazi “hajsosajeti” dopusti.
3 tedne neokrnjene in čiste Dalmacije za tričlansko družino me stane ravno toliko kot en teden za tri osebe v Tuniziji, kjer se gužvam v nekem hotelu in kot sardina tiščim na nekih kilometrskih plažah, kjer mi mivka leze v vse telesne luknje! Ne, hvala!
Vsak naj uživa tam, kjer je! In moj užitek je samo moj. Ni rečeno, da je vsem všeč isto! Hvala Bogu, da je tako!
se strinjam, da ima hrvaška čisto morje in načeloma čist prijetene domačine.
a me zadnja leta zelo moti, da za drag denar pravzaprav v 30 letih niso uspeli ponudi nič novega, nobene dodatne ponudbe.
in se zato strinjam, da so marsikje precej pred njimi, sploh kar se tiče izvenhotelske ponudbe in da marsikje na plažah hrvaške nimaš niti poštenega wc-ja v spodobni bližini – če odštejem une plastične kabine, kjer si še rok ne moreš umiti.
zadnja leta se na hrvaško tudi valijo reke čehov, ki za seboj puščajo smeti in se derejo po plaži, kot da so na njej sami.
najbolj me pa jezijo astronomske cene trajektov. in seveda cestnina do splita, ko da da imajo zlate listke v asfaltu.
je pa hrvaška blizu, brez težav se lahko sporazumevamo, še vedno se najdejo prijetni kotički in prijazni ljudje. družine z majhnimi otroki tudi težko letujejo kje na drugem koncu sveta.
pa tudi na hrvaškem vsaj veš, da je voda iz pipe ok in da brez strahu opereš sadje ali skuhaš kavo.
le njihovi turistični delavci se morajo zbuditi in nehati navijati cene v nebo, ker jih je povozil čas.
ja enim res ne potegne da je Hrvaška druga država in da smo mi tujci in da smo mi pri njih, ne da se delamo jako pomembne ,jaz kamot prešoltam jezik ,uživam vsako jutro ko grem s cuckom brez povodca lahko na rivo ,popijem kavo in ,poklepetam že s starimi prijatelji ,kupim njami najboljši kruh ,sveže ribe in vseh 13 letih mi še nihče ni niti krivega prsta pokazal pa vsi vejo da sem slovenka ,no v istri sem imela pa čisto drugo izkušnjo žal ,a je pri nas kej drugače ,ravno tako imamo dobre in slabe ljudi tko da smo včasih tudi mi nesramni do tujcev
Delno se strinjam s tabo, pa vendar ne popolnoma.
Bila sem že v Egiptu (Kairo, Hurgada. vse do Abu Simbla – vsi vemo, kako je v Sudanu) in Turčiji (Istanbul, cela zahodna in južna obala, Kapadokija), za najmanj 14 dni, pa grem tudi na Hrvaško, ker:
– je politična situacija v Egiptu, Tuniziji in na vzhodu Turčije ipd. vse prej kot rožnata (Kurdi, begunci, vojska na meji že zaradi težav z jezovi, ki jih Turki gradijo in sosedom odvzemajo pitno vodo – šla bi rada v Sanilurfo, pa ne upam) ;
– ker je taka tudi založenost lekarn(če jo seveda najdeš), zdravstvenih ustanov v Egiptu, kar je neprijetno sploh če imaš malega otroka, ali pa če nepričakovano zboliš, se zastrupiš….
– ker majhen otrok težko prenaša vse to postopanje po letališčih, neskončno čakanje itd.
– ker na Hrvaškem v dosti krajšem času dobiš dosti boljši ponudbo.
– ker če grem samo v Hurgado ali pa Antalyo in ležim na hotelski plaži, je čisto vseeno, če bi bila na domači terasi. Zame so počitnice vse kaj drugega!
Samo v razmislek. Lp
Kopiram iz ene zelo podobne lanske teme provokatorke “besne do konca”. Za smeh.
Pismo pritožbe še kar jeznega turista…:)
”Sem jebeni potnik iz ove destinacije, matr vam turistično… Gospa šefica za Egipt, sorry Šarm El Šejk hvala za tak dopust.
1. Adria zamujala na Brniku skor 3 ure, baje smo čakal vašga vodiča ker je mel izpit na faxsu, matr vam študentsko.
2. V avionu ni piva mrzuga, jebe jih baje hladilnik…
3. Stevardesa neprijazna, sem čaku na wiski 45 min. Baje zarad turbolence, boli me za to, pa naj tablet uzame al pa doma ustane… Nešolana.
4. V Šarmu vroče ko svina, to ni men na šalterju noben reku, matr vam nešolano.
5. Hotel oz. ”meven pik jajca” bi reku lahko temu, recepcija mrzla od klime da je žena prec vzela Coldrex (upam da veste kaj je to, matr vam nešolano), pol mi je v recepciji en črn v smešni uniformi hotu spizdit vse kufre, matr vam arabsko. Sem ga prec prtegnu ko vola, mene ne bojo jebale kamele.
6. Sobo smo čakal 3 ure, ker so popravljal wc, ker so ga eni angleži demuleral, jebem jim kraljico neotesanci pegasti.
7. Spal smo slabo ker je žena skoz kašlala zarad jebene klime u sob, pol sem jo ugasnu pa smo se zbudl vsi zabuhli ker je blo 42 stopinj v sob, matr vam klimačko.
8. Sem šou v recepcijo in jim jebu Arafata, pa so mi pol ponujal neke suite, boli me za slaščice, ker jih ne jem…
9. Zajtk v kurcu, ene baklave ne znajo narest, kava za prašiče, vodo sam za drisko poplahnt.
10. Bazen u kurcu totalno, nepravilne oblike. Neveš kje bi šou sploh not v vodo, povhn klora, sem mel usta ko malancani zvečer. Žene nebi omenjal, ker ni šla iz sobe 2 dni zarad kože razžrte, matr vam klorerano.
11. Na bazenu je skoz en za nam hodu z brisačam, pol smo se mal stepl pa je nehu, matr vam žeparsko al kaj je že bil on.
12. Plažo smo najdl po 3. dneh, a neznate dat kakšno mapo zraven vuherja, ker jest se ne bom jebu dol z Arafati k neznajo nč jezikov svetovnih, matr vam nešolano.
13. Vodiča nismo vidl 2 dni, baje je enim študentkam inštrukcije dajal…inštrukcije, ja!!!. Ma sosed sina, k je dva tedna bil študent, pa dobr vem, kako je to!!!
14. Uturavate izlete po vroči mivki, da sem fasu opekline na potplatih, ker je jebena žena pozabla papuče u fužinah v Lubljan, še premal jo je klor zjebu, matr ji pozablivo.
15. Potaplu sem se na koralah in urezu u roko, a nezna noben povedat, da so ostre ko svina, una na šalterju jih bo še slišala, nešolana…
16. Na večerji sem se skor zastrupl, žena pa zadavla z nekimi škampi al kva je to. A neznajo povedat prej, da se je samo repke, ne pa celo žvau.
17. Zadn dan sem zvedu da smo mel all-inclusiv, hvala, mi smo pa pijačo kupval v hotelski trgovin, draga ko svina, sploh wiski.
18. Avion za dam spet zamudu ko svina, baje zarad vremena nad Grčijo. Pilot šalajbazarst a nezna okol Grčije do nas. Matr jim nešolano, sam stevardese bi šlatal.
19. V avion ista štala. Spet topu pir, grde stevardese, wiski zmankal, matr vam pijano.”
za avtorico posta….upam da se zavedaš da smo si različni…
ti pač potuj
meni osebno je stres it nekam v djerbo, kjer moraš pazit kaj ješ, da ne dobiš driske, kjer ni promenad, pač pa za hotelskim plotom ena revščina
če že bi šla na kako res pravo destinacijo…recimo kake maldive, španijo, kjer je res lepo, ne pa nek egipt, kjer te morajo stražit vojaki, ko greš skozi mesto
osebno pa se najraje uležem pod kak borovc na krku…mi popolnoma nič ne manjka, enim eno drugim drugo
Res je, tudi jaz imam najslbse izkusnje na HR ravno s Slovenci. Najbolj glasni v kampih so vedno Slovenci, da o dretju sredi noči v alkoholni omami niti ne govorim. Slovenci, jasno. Najbrž gre za zdravljenje kompleksa manjvrednosti… Poleg tega sem že parkrat naletela na izjemno vzvišen odnos Slovencev do turističnih delavcev.[/quote]
Jaz pa ravno zato ne grem na Hrvaško, ker sem PARTY ANIMAL in me lahko kdo prepozna in potem opravljajo:)
Sem pod 30 in nisem čustveno navezan na Hrvaško, nimam tam vikenda ali prikolice, rad pa zahajam na mesta, kjer je koncentracija Slovencev zero (0,0 ali blizu ničle)-DA ME NIHČE NE POZNA!!!
Leta 2001 smo s starci bili Barbarigi in srečali nekaj znancev – gledajo vsak tvoj gib, kam hodiš jest, kaj imaš oblečeno, se lepo obnašaš-in potem opravljajo…Človek izve kasneje marsikaj…
Dopust je namenjen počitku in relaksaciji ne pa da paziš kaj bo o tebi rekla teta sestrične od tvoje bivše sosede:)
Forum je zaprt za komentiranje.