Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice A res ne znate nikamor drugam kot v Hrčkoland?

A res ne znate nikamor drugam kot v Hrčkoland?

Svet je tako lep in velik vi pa ne znate drugam kot v Hrčkoland, joj se mi kar smilite. Jaz ne bi šla v Hrvatarijo pa če mi plačajo. Sem prepotovala cel svet in vam povem, da še v najbolj zahojenih krajih vejo kaj je to turizem in te po rokah nosijo. Grčija, Tunizija, Turčija, Egipt to je pravi dopust, kjer spoznavaš novo kulturo in običaje, zgodovino, imaš kaj vidit, kulinariko, sami tujci povsod, da je res zanimivo gledat kako se obnašajo, kako so oblečeni itd ljudje iz daljnih dežel, da ne govorim o kilometrih rajskih peščenih plaž, kristalno čistem morju, božanska hrana, zvečer dogajanje na ful, ne pa brezvezni Umag pa Poreč, kjer ni nič razen skalnate plaže in umazanega morja.

na potovanja hodim okoli po svetu, za dopust pa mi je hrvaška vseeno ljuba. ker roko na srce, sem videla že marsikaj, pa hrvaška vseeno ostaja po lepoti obale med najlepšimi na svetu…
sem pa bila na karibih, na tajskem, v turčiji, v angliji, na nizozemskem, na siciliji, v franciji….
hrvaška je pa še kaj drugega, kot umag in poreč. tisti, ki ne znate dlje, se mi res smilite. umag in poreč sta za prvomajske počitnice ali vikend konec septembra…

omg no s tem svojim pisanjem si pa res svetovljanka :)))))

sama sem res bila še kje drugje ne sam v Turčiji, Grčiji in Tuniziji pa lahko mirne duše rečem, da je iz tvojega pisanja razvidno, da si totalen provincialc :)))

:))

Grem tja, kjer me lastniki kafičev, restavracij… poznajo, prijazno pozdravijo, kako rečemo ob kozarcu vina …, kjer so me domačini veseli in to pokažejo (in to nenarejeno!), kjer zvečer predebatiramo tudi politiko, pa se še vedno razumemo …, kjer zelenjavo kupim direktno na vrtu točno tisto, ki si jo lahko sama naberem …, kjer lahko grem brez strahu kamorkoli …, kjer še vedno odkrivam nove stvari …, kjer se lahko psihično res spočijem.
Kjer nisem vezana na hotel, hotelski bazen in hotelsko restavracijo.

Pardnevni izlet za odkrivanje nove kulture in običajev je nekaj drugega in je marsikje, dopust pa je Hrvaška :))

aja, da pristavim…
tunizija????
da ne bruham… skrajno skomercializirani hoteli in nikakva pokrajina. me ne zvlečeš tja, če mi plačaš. in ti se smatraš za svetovljansko?????

hahahahahahahahah

tunizija:
[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/Djerba_el_mouradi_menzel_hotel_beach-3.jpg[/img]

hrvaška:
[img]http://ponudba.oasistours.si/documents/oasis/categories/pictures/XJS9JEZZ8.jpg[/img]

waw… me kar zamika, da bi šel… že verjamem težko, sami tujci povsod? WAW!!!! Nč, grem zdaj v trgovino po makarone in sikspek Me piva, jutri via Zambratija.
In ti… tujci povsod, pa tuje obleke… mater, kolk to mora bit lepo….

Pa kaj zdaj koga briga in tako strašansko moti, kje kdo dopustuje??? Na dopust se gre za to, da se imaš fino, si odpočiješ, se imaš dobro-zabavaš z družino/prijatelji/kompanjoni,. Želim povedat, da vsak gre rad kam pač gre, pa je vseeno al Hrvaška, Finska, Tunizija, Grčija ali doma pred bajto….

nočem, da me nosijo … hočem plavat, hodim, kolesarit … zato grem na Hrvaško

Hrvaška je zakon.

Namen tvojega pisanja, spoštovana avtorica,
ni bil resnična empatija do ljudi, ki ne potujejo po svetu, tudi ni bilo, da jih seznaniš kaj si ti videla lepega, namen pisanja je bil zliti lastno frustracijo na druge, ki niso nič krivi za tvojo nesrečo.

Verjetno bolečina, ki jo čutiš ali pa tudi ne, ni sedaj nič manjša, drugi pa se ob tem lahko počutijo slabo.
Je potrebno na ponižujoč način nastopati, ko se pogovarjaš?

Če vedno tako delaš, boš ostala brez prijateljev.

Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del., edukantka telesne psihoterapije *** Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

jp. hvala lepa za narejeno fejk prijaznost arabskega sveta, kjer samo čakajo, kje te bojo okrog prinesli – in ja, verjetno, če res potuješ po deželi ni tako, samo mene na lastno roko po arabskem svetu pač ne mika potovati.
in hvala tud za narejeno fejk vljudnost kakšnih angležev. smejčkajo se in govorijo how are you miss, v glavi pa imajo vse kaj drugega

pa rada potujem, sam mam rada tud neke normalne človeške odnose brez narejenosti

na hrvaškem še nisem imela ene slabe izkušnje, ene. pač ali so prijazni ali niso, nesramni še niso bili. najhuje, kar sem doživela, je bila nevtralnost

skupaj z lepimi plažami in dopustom, na katerem se res spočiješ, meni perfekt ustreza

hrvaška bo še aktualna, o, ja.

Predvidevam da si samska, stroške za stanovanje in ostalo plačujeta mamica in očka, hčerkici pa ostane denar samo za cunjice in za potovanja. Ja, lahko je takole živet na tuji grbi, drugi, ki imamo družine, zanje tudi skrbimo, zato si tudi ne moremo privoščiti bajnih potovanj na drugi konec sveta. Pa tudi zakaj je potrebno potovati na drugi konec sveta, tudi v bližnjih deželah se da lepo in poceni dopustovati.

Pozabila si poudariti, da v teh državah, ki si jih naštela, obstaja tudi precejšnja možnost, v živo doživeti nemire, streljanje na ljudi, bombe, teroristične napade – kje je tvoj avanturistični duh?

Drugače pa, kaj točno te briga, kaj delamo(jo) drugi? Uživaj.

Smo druzina s tremi predsolskimi puncami. In ja, poletne dopuste prezivljamo pri juznih spsedih, hkrati pa potujemo okoli. Z avtom in letalom.

Sorry, ampak lovit tri na kamelah, z vozickom…. Samo ce si superzenska. Jaz nisem.

A Hrvaški se reče hrčkoland? Zakaj to?

Če bi ti, draga moja, res prepotovala svet, pomoje ne bi folka poslala v države, ki si jih naštela za dober dopust. Najbrž si pobrala prvi katalog in iz njega prepisala vse te države, ker roko na srce iz letakov, ki jih dobivamo na dom, so točno te države prioritetne.
Očitno nikoli nisi bila v Južni Ameriki, Novi Zelandiji, Japonska, Tajska, itd., kjer majo plaže, da ti srce in duša zastaneta.
Jaz sem bila že marsikje, ampak dopust pa na Hrvaško-OBVEZNO! In Umag in Poreč sta skoraj Slovenija, zato pa tam ni tako fino dopustovat, ker srečaš skoraj vse svoje sosede, ki jih na dopustu ne potrebujem. Je še kaj drugega na hrvaškem, kot pa ti dve mesti, ki ju ti poznaš. Dalmacija je zakon. Ljudje super dobri in neobremenjeni.

Ljudje smo različni in imamo različne potrebe in dopust vsakemu pomeni nekaj drugega. Nekdo rad spoznava druge kraje, običaje, drugi da vse na off, tretjemu je dopust neka varnost v smislu rutine. Po svoje razumljivo, da so poslovnežu, ki je kar naprej na poti med evropskimi mesti, Kornati zakon.Tudi sam si ne predstavljam, da bi glavni dopust vsako leto preživljal v istem okolju, a nekaterim bi sprememba pomenila stres in ne izziv, izpolnitev želje po spoznavanju novega. Hrvaško sicer bolj slabo poznam (bolj vikendi, izleti za par dni), a po moji oceni celostna ponudba njihovega turizma močno šepa za naravnimi lepotami.

Jaz si rajš zvrtam luknjo v koleno, kot da preživim dopust na dolgih peščenih plažah pod senčnikom med drugimi 1000 kopalci, nagnetena kot sardina. V to, da sredi hotelskega multikompleksa spoznaš tunizijo, turčijo, egipt, me tudi ne boš prepričala. med plastičnimi tobogani in evropejcem prilagojeno hrano? a greš v takih državah kdaj ven, na ulice, med ljudi, se potepaš po deželi? ne, a ne, ali pa mogoče na en ali dva organizirana izleta. blazno veliko običajev in kulture spoznaš, res! poleg tega si žaljiva s svojim poimenovanjem hrvaške, to ti gre pa odlično – pa se vprašamo, od kje predsodki. in kaj pravzaprav tebe boli, kje hoče kdo preživet tvoj dopust, pa tudi če je to v umagu, poreču, ali pa zarad mene v trbovljah ali šoštanju – saj ne sili tebe, da greš z njim! zarad mene če nekdo svoj dopust preživi na svojem balkonu, samo da mu je fajn!

jaz veliko potujem, tako poslovno kot z družino, in vedno v lastni režiji – teh megakompleksov se na daleč izogibam. vsako leto eno daljše potovanje v tujino (ok, daljše – kolikor dopušča dopust, ponavadi cca 14 dni) in tudi na hrvaško grem zelo rada, ker imam rada njeno obalo in njene ljudi (vsako poletje 14 dni minimum). predvsem pa na dopustu ne želim in ne prenesem, da me kdo nosi po rokah in se mi udinja. želim, da me pustijo čim bolj pri miru (kar zadeva turistične delavce).

Glede na to kako si napisala vse skupaj bi človek pomisli, da si izumila svet. Sicer pa kaj tebe boli kam kdo hodi na dopust? In zakaj bi se ti nekdo smilil, ker hodi k sosedom na dopust? Če mu komu ni všeč naj poskusi še kaj drugega bi jaz rekel. Vsak gre tja kamor si lahko privošči in mu je všeč.

Tudi sam sem bil že marsikje in ne bom našteval kje, ampak še vedno grem najraje v Dalmacijo in Grčijo.

Haha še ena, ki je bila trokrat na morju drugje kot na Hrvaškem in misli, da je nekaj več.

Naj te malo spravim na realna tla. Turizem je za ljudi služba in če hočejo služit morajo biti prijazni, Ker razumem grško, ti bi lahko ure in ure govorila, kaj se med sabo Grki pogovarjajo medtem, ko se smejčkajo turistom, ki jih vozijo z barko, strežejo v hotelu itd… So bili že nekajkrat šokirani, ko sem jih potem ko so podolgem in počez obrali skupino turistov, nagovorila v grščini. 🙂

Peščene plaže – ne hvala. Da mi tisti pesek zleze povsod, da ni na plaži nobene sence, da ima mivka toliko stopinj, da te opeče, ne hvala.

Jaz sem prepotovala veliko, predvsem pa vse sredozemske države, razen Turčije, in prišla do spoznanja, da je Hrvaška še vedno zakon. Najlepša, najbolj domača, z ne najbolj prijaznimi ljudmi, ampak jaz jih itak dosti ne srečujem, tako da me to pretirano ne moti.

Kaj porečeš meni, ko bom na dopustu v Sloveniji?. Poznaš Lograrsko dolino, Trento, Belo krajino? Veš, dopust ni le morje.

Jaz pa ze nekaj let ne zivim vec v Sloveniji in najbolj pogresam hrvasko morje. No, letos gremo vsaj za 1-2 dni na slovensko/hrvasko obalo. Mika me le se jug Francije in to je to. Ne rabim drugega!

vsako leto pred dopusti se najde nekdo, ki bo zlival gnojšnco na Hrvaško … če bi jaz bla Andreja, bi ga kuj zbrisala

Je malo mimo teme, ampak če se prav spomnim, imaš ti vikend (prikolico) na Hrvaškem. Komentar je za vse te; meni je dopust ravno nasprotno- nekaj novega, drugačnega, ne pa, da grem vedno na isti kraj, med iste ljudi, bistvo dopusta mi je ravno to, da me lastniki kafičev, restavracij… NE poznajo. Ampak vsak po svoje.

waw… me kar zamika, da bi šel… že verjamem težko, sami tujci povsod? WAW!!!! Nč, grem zdaj v trgovino po makarone in sikspek Me piva, jutri via Zambratija.
In ti… tujci povsod, pa tuje obleke… mater, kolk to mora bit lepo….[/quote]

A mate vikend v Zambratiji? Se firbčna z razlogom, ker ga imamo tudi mi 🙂 A kej veš, a je pekarna pri bifeju že odprta?
Itak, da mi je Zambratija ljubša od vseh Tunizij, Turčij… Rabim moj zeleni vrt, senco, mrzlo pivo… V bližini mivkasta plaža za otroke. Kaj rabimo več?!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close