Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A obstajajo moški, ki opravijo pol gospodinjskih del?

A obstajajo moški, ki opravijo pol gospodinjskih del?

40’+ in samski pomeni ponavadi, da je ločen, da ima otroke.

Takega pa ni za imet, tudi, če zna kaj gospodinjit. Pa itak ločenci ponavadi iščejo samo kako zabavo ali pa eno, da bo skrbela za njegove otroke, kadar jih bo moral on pazit.

Tako, da pridejo samo upoštev taki, ki so res samski, brez otrok, da so že dalj časa samski, vsaj par let in da živijo sami. Takih je pa izjemno malo.

Pa seveda, da ne pije, da ni mamin sinček.

Ali obstajajo ženske, ki opravijo pol fizičnih del glede renoviranja hiše?Ali obstajajo ženske, ki znajo vzgojiti otroka, da ni mlečnozobi razvajenec, ki ne zna poprijeti za nikakršno delo?

Odgovor na objavo uporabnika
Plavi, 04.11.2021 ob 23:12

Ali obstajajo ženske, ki opravijo pol fizičnih del glede renoviranja hiše?Ali obstajajo ženske, ki znajo vzgojiti otroka, da ni mlečnozobi razvajenec, ki ne zna poprijeti za nikakršno delo?

Bolj malo takih sem videl, ki bi znale knaufat stene, povezat elektro omarice, montirati okna in porihtati vodovod v bajti. Zelo zelo malo. Še akumulator v avtu zamenjat je cela znanost.

Plavi, sicer si totalno zgrešil temo, ampak vseeno odgovor posebej zate. Živim sama, torej vsa, ja, vsa dela, opravljam sama. Ne delim na moška in na ženska dela, ampak vse opravim sama.

Če te pa zanima kako je bilo pri nas doma, ko sem bila otrok in smo gradili hišo: mama je opravila bistveno, bistveno več fizičnih del kot oče. Recimo jarke za temlje, razne izkope jam, to je vse sama opravila. Foter ni nikoli vzel krampa v roke. Tako, da levji delež del je ona opravila. Seveda pa on ni nikoli kaj v kuhinji naredil, nikoli ni čistil, nikoli ni plel na njivi ali pa okopaval, nikoli ni šel v štalo. Kar se otrok tiče pa je tudi povedal, da so otroci babje delo, da on ne bo skrbel za otroke. Ja, tudi denarja ni dajal.

Ko se je spravila k pameti, se je ločila. In od takrat naprej je imela končno kaj časa. Prej je garala od jutra do večera. Ja, tudi v službi.

Ej bolj malo, 04.11.2021 ob 23:31

Bolj malo takih sem videl, ki bi znale knaufat stene, povezat elektro omarice, montirati okna in porihtati vodovod v bajti. Zelo zelo malo. Še akumulator v avtu zamenjat je cela znanost.

Hja, koliko moških pa to dela?

Pokličejo mojstra in to je to. Aja, ne, ponavadi mora ženska poklicat mojstra, ker je za godpoda moškega to že prevelika znanost. Ima bolj pomembne opravke, recimo ogled fusbal tekme.

mona, kje ti živiš? Pravi moški ne opravlja nič od gospodinjskih del. Njemu vse to mama postori, ali pa ima hišno pomočnico.

ena samsska, 05.11.2021 ob 08:32

Hja, koliko moških pa to dela?

Pokličejo mojstra in to je to. Aja, ne, ponavadi mora ženska poklicat mojstra, ker je za godpoda moškega to že prevelika znanost. Ima bolj pomembne opravke, recimo ogled fusbal tekme.

Za takšne malenkosti pa moški res ne kličemo mojstrev.

Bi pa si ti res lahko poklicala psihiatra, glede na to, koliko gneva in sovraštva nosiš v sebi.

koza nora, 05.11.2021 ob 08:41

mona, kje ti živiš? Pravi moški ne opravlja nič od gospodinjskih del. Njemu vse to mama postori, ali pa ima hišno pomočnico.

Ha, ha, to pa verjamem ja.

Pravi moški visi na monu in ženske žali pa zmerja.

To je pravo moško delo. Tako kot recimo carinik Robi.

Tule se eni moški napihujejo kot žabe pa me zanima kaj so tista moška dela?

Večina moških živi v stanovanju, torej kakšna so tista moška dela?

A to, da peljejo avto na servis? Ali pa to, da si jajca čohajo, rigajo,prdijo ob ogledu brevezne nogometne tekme?

kaj so moška dela, 05.11.2021 ob 08:50

Tule se eni moški napihujejo kot žabe pa me zanima kaj so tista moška dela?

Večina moških živi v stanovanju, torej kakšna so tista moška dela?

A to, da peljejo avto na servis? Ali pa to, da si jajca čohajo, rigajo,prdijo ob ogledu brevezne nogometne tekme?

Ženska dela so nepomembne stvari, ki lajšajo življenje, moška dela so filozofiranje, debatiranje o reševanju sveta, politika…

Zame je moški, ki opravlja pol gospodinjskih del, ki hodi v službo,  ki kuha vsak dan, lika, pomiva tla in drgne kopalnico….ena navadna copata!!!

To zame ni moški!!!

ena samskaa, 04.11.2021 ob 18:27

A sploh obstajajo moški, ki opravijo doma pol gospodinjskih del? Verjetno so izjemno redki?

Berem spodaj temo, ko ženske opisujete kake dece imate. Pa tudi, ko poslušam znance, ista pesem. Večina gospodinjskih opravil na plečih žensk.

Jaz sem že obupala, da bi našla kakega 40-55 starega samskega pa, da je tudi za kako rabo. Da ni vse na plečih ženske.

Zato pa si samska:)))

razlog, 05.11.2021 ob 10:39

Zato pa si samska:)))

Hm, pa misliš, da je slabo biti samska?

Kakega loverja pa res ni težko dobiti za tisto, kar je res moško opravilo :). Ni pa potrebno za tisto moško opravilo potem še dedcu rit odnašat. Lover pač mora sam poskrbeti, da je opran in sit :).

@ena samsska

Popay npr, 04.11.2021. ob 20:36

pa ja, gledam pri mlajših generacijah, punce nimajo veze o vezi, fantje pa vsi nekaj čarajo v kuhinji. Recimo pri meni je bilo tko…, ko sva se z bivšo naveličala en drugega, sva se prijatelsko razšla, pa sem si pač sam gospodinjil..

Tako sem se navadil samostojnosti v gospodinjstvu in od takrat žensko rabim samo za v pojstlo, gospodinjska dela so mi bila šala mala, ob pomivanju posode sem vedno skoncentrirano razmišljal, ene vrsta relaksacije, čeprav je bil pomivalni stroj v kuhinji, posteljnina vedno zategnjena na pojstli, kot so nas naučili v vojski, drese in majce sem si peglal med ogledom kakšne tekme, kopalnica logično vedno čista, itd… Prej ko se je v lokalih kadilo in smo šli ob petkih in sobotah na jago za ženskami sem imel vedno smrdljive obleke od čikov, ko sem prišel domov to sem slekel in dal na balkon zračit, da so se preluftale, pol sem jih šel dal prat v pralni stroj. Se je pa zgodilo, da sem ženske oz.  dekleta, ki sem jih pripeljal na obisk domov za družbo v pojstli učil kuhat in pralni stroj uporabljat, če so hotele malo dalj časa ostat. Zanimiva zdrava leta akcije in reakcije ampak tud takrat, ko nisem bil sam nikoli nism mogel videti umazano posodo na pultu ali v koritu, če se ženski ni dalo, sem jst to čist rutinsko naredil, samo zato, da vidim čist pult, ker mi je zelo slab filing bil, če sm pil vodo iz pipe ob umazanem pultu…, čistoča koristita zdravju, edin sesat se mi pa res ni dalo, šele takrat, ko sem videl prah na polici, ko je sonce posijalo na njo sem trznil in pobrisal.

Zategnjene rjuhe :)? Hm, tega pa res ne znam in niti se mi ne zdi potrebno znati 🙂

————————-

hja, vidiš, s tem je tako, po odgovoru sodeč se mi zdi, da nimaš kej dost kilometrine v skupnem gospodinjstvu z tipom. Pa ti veš kako se je boljše kresat z tipom na zategnjeni rjuhi kot na zmečkani, posebej, če še diši po sveže opranem…, malo heca..

Zdej pa bolj resno, v bistvu je vseeno, če se teb jebe za zategnjeno rjuho.. ampak ti si dala tak naslov, če obstajajo moški, ki opravijo polovico gospodinjskih del. Primer tipa recimo, ki bo za sabo pojstlo pospravil in tudi zategnil rjuho je tipičen primer kako moški funkcinira, saj bo tak tip tud v gopodinjstvu zglancal posodo, 1+1 je še vedno 2.. Jst tam kjer spim pač zmeram zategnem rjuho na pojstli, čist tako za svojo dušo, da mi je pogled na pojstlo lepši bolj erotičen, pravilno nategnjene stvari so dosti bolj erotične kot zmečkane in površno narejene. O drugih gospodinjskih zadevah se pa sploh ne splača izgubljat besed, tako, da to dajem samo kot primer, da obstaja kar lep procent moških na tem ozemlju, ki jim je delo v gospodinjstvu šala mala, tudi večina mojih znancev je takih, ki minimalno polovico gospodinjskega dela naredijo, če ne celo vsega, tak je lajf.

Tako, da je naslov te teme malo čuden, bolj bi bilo, želim si tipa, ki naredi polovico gospodinjskih del…, če si tak boš dobil žensko z nategnjeno rjuho u nulo po možnosti in se ti bo predala z dušo in telesom, a ni to fajn, aaaa…

Ta čvek je bil vedno špica glih zaradi takih demokratičnih debat med žensko in moškim in nategnjenih rjuh, seveda.

kdo je pa tebi pomagal dedca izbirat.

ne se hvalit, da si imela sama tako srečno roko pri iskanju …

hhm, 05.11.2021 ob 10:59

kdo je pa tebi pomagal dedca izbirat.

ne se hvalit, da si imela sama tako srečno roko pri iskanju …

vprašanje sem postavil eni sssamssski afni …

Hm, Popay, v bistvu sem se nasmejala tej zategnjeni rjuhi, ker tega pa res nisem vedela, da kdo prakticira :). Pa to imaš v mislih jogi rjuhe? Ker mi res ni jasno kako jih zategneš :)?

Aja, moja kilometrina s skupnim gospodinjstvom: 0,0km.

Jaz znam vse našteto sam, ker pač rad to delam in se rad naučim nekaj novega, ne zato, da bi se izkazoval ali da mi nebi bilo treba klicati majstra.

ena samsska, 05.11.2021 ob 11:18

Hm, Popay, v bistvu sem se nasmejala tej zategnjeni rjuhi, ker tega pa res nisem vedela, da kdo prakticira :). Pa to imaš v mislih jogi rjuhe? Ker mi res ni jasno kako jih zategneš :)?

Aja, moja kilometrina s skupnim gospodinjstvom: 0,0km.

no, pol se moreš pa itak še učiti življenja z moškim pod isto streho, ko ti bo kakšen uletel. Samo je s tem tako, bolje prva zamera kot zadnja…, mu pač takoj rečeš, gospodinska dela si deliva na pol, rjuhe pa skup zategujeva po strastenem nategovanju, seveda, hehe.. Tud na jogiju more bit rjuha tako zategnjena, kot, da je vsak dan speglana, to so nianse po katerih oceniš tistega s katerim sobivaš.

Popay npr, 06.11.2021 ob 08:49

no, pol se moreš pa itak še učiti življenja z moškim pod isto streho, ko ti bo kakšen uletel. Samo je s tem tako, bolje prva zamera kot zadnja…, mu pač takoj rečeš, gospodinska dela si deliva na pol, rjuhe pa skup zategujeva po strastenem nategovanju, seveda, hehe.. Tud na jogiju more bit rjuha tako zategnjena, kot, da je vsak dan speglana, to so nianse po katerih oceniš tistega s katerim sobivaš.

Ne planiram, da bi komu dovolila vselitev.

Rjuh pa nikoli ne likam :). Uf, še več, tudi postelje ne postiljam. Če koga moti: se mora pač prezračit :).

ena samsska, 06.11.2021 ob 09:03

Ne planiram, da bi komu dovolila vselitev.

Rjuh pa nikoli ne likam :). Uf, še več, tudi postelje ne postiljam. Če koga moti: se mora pač prezračit :).

Tu se pa strinjam s Popayem. In postelja se uredi / postelje tako, da se seveda zrači. Je lepo za videt in privlačno za skočit v posteljo.

P.S. Nima to zveze z likanjem.

Midva skupaj opravlja a gospodinjska opravila + otroci, ki so btw fantje. Kako to izgleda? Posesa kdor ima pač čas, v soboto zvečer navadno jaz likam, on pobriše po tleh, kopalnici imamo dve, si tudi razdelimo (včasih jaz, drugič on), v pomivalca pospravljamo sproti, vsak za sabo, iz njega je vsako jutro na vrsti eden od otrok, edino kuham res bolj jaz (mož samo, če me ni doma, kaj preprostega, pa starejša otroka si znata sama pripravit enostavno kosilo, če je nuja), zato pa okrog hiše uredi mož. Imamo majhno parcelo, tako da dela, razen košnje, nimamo. To opravi moški del družine (izmenjujejo se mož in trije sinovi).

Mislim, da je samoumevno, da moramo za dom poskrbeti vsi, ki v njem bivamo, zlasti, ker sva z možem oba zaposlena v zahtevnih in stresnih službah, jaz pa nisem mazohistka, da bi samo sebe mučila. Seveda je logično, da nimamo vedno hiše kot iz škatlice, ampak nam je pomembnejše, da se imamo lepo, gremo na kakšen izlet, potovanje in uživamo skupaj. Je pa pri nas mogoče zato tako, ker sva se z možem spoznala razmeroma mlada in skupaj preživela celoten čas študija, tako da sva že takrat vsa gospodinjska opravila opravila skupaj (takrat sva skupaj tudi kuhala) in se nekako skupaj oblikovala.

ne planiraš vselitev (prav je tako), torej planiraš odselitev ali skupno keširanje za skupno streho nad galvo z morebitnim novim partnerjem.., glede na naslov tvoje teme, če se nekdo ne zajebava v imenu avtorice pod istim nikom.

Če si avtor teme, je pohvalno, ker sodeluješ v temi, ponavadi avtorje tem, k ijih odprejo vzame megla… Jst se po možnosti v vsaki temi zajebavam ampak o vsakem, ki redno sodeluje na tem forumu pa imam neko mnenje in tistem, ki odpre neko temo (tako kot oni o men, ki sem redno uletavajo) in rečem tako…, dvomim, da si se ti sploh kdaj orng kresnla (kresanje pomeni sex) s kakšnim tipom v življenju, kaj če teb sploh moški, pa čeprav bi on naredil 51% vseh gospodinjskih del v primerajvi s tabo, kaj boš sploh delala z njim z nula kilometrine, to je sicer v zajbanciji napisano ampak mi bi bilo zanimivo prebrati mnenje take ženski, ki odpre temo s takim naslovom, po kakšni logiki se ti sploh sekiraš zaradi gospodinjenja, če recimo ne delaš ankete kako deluje gospodinjenje v slovenskih gospodinjstvih….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close