A obstajajo moški, ki opravijo pol gospodinjskih del?
Bobu bob, 04.11.2021 ob 19:32
– kuham
– čistim kuhinjo, hladilnik
– pomijem posodo ali dam v pomivalec
– perila dam prati in sušiti
– posesam
– likam redkokdaj, takrat ko je res potrebno
– brišem prah občasno
– nabavljam skoraj vse od hrane do zobne paste…
In še kaj bi se našlo. Če te tega niso navadili od malih nog ali pa nimaš samoiniciative je zelo majhna verjetnost, da bo nekdo to vse počel. To je realnost.
Tudi jaz to vse počnem.
ena samsska, 04.11.2021 ob 19:41
yram, 04.11.2021 ob 19:38
ena samsska, 04.11.2021 ob 19:32
yram, 04.11.2021 ob 19:10
Jaz pa ne maram, da se mi moski vlece po kuhinji, pralnici, shrambi itd. Samo v napoto mi je. Imam svoj sistem, ki odlicno funkcionira in moskega ne maram zraven. Saj ne da si on to pretirano zeli :))
Seveda obstajajo moski, ki radi pospravljajo in kuhajo. Moj sicer ne, kuhat pa sploh ne zna. Se nikoli ni nic skuhal in dokler bom jaz njegova zena tudi ne bo. :))
Upam, da vsaj fajn zasluži, da te finacira.
Ne rabi on mene financirat v smislu odvisnosti. Njegovo delo je placevanje stroskov druzine, moje da skuham kosilo. Nihce v nasi hisi si ne zeli, da on kuha kosilo. Verjemi :))
Če te prav razumem, oba imata službo. Samo on toliko več zasluži od tebe, da pač on plačuje stroške. Ti pa mu gospodinjiš?
Ne, jaz sem doma.
Robi917, 04.11.2021 ob 19:26
Težka bo, 04.11.2021 ob 19:16
ena samskaa, 04.11.2021 ob 18:27
A sploh obstajajo moški, ki opravijo doma pol gospodinjskih del? Verjetno so izjemno redki?
Berem spodaj temo, ko ženske opisujete kake dece imate. Pa tudi, ko poslušam znance, ista pesem. Večina gospodinjskih opravil na plečih žensk.
Jaz sem že obupala, da bi našla kakega 40-55 starega samskega pa, da je tudi za kako rabo. Da ni vse na plečih ženske.
40 – 55, pa da ima denar, da dobro izgleda, da je duhovit in da še vse sam pospravi? Težka bo.
Pa še njeno podstrešje v glavi bi moral prej pospraviti. 🙂
Za to naj si plačuje 80€ na uro za terapevta. Take stvari niso zastonj. Tudi seks moške drago stane.
pa ja, gledam pri mlajših generacijah, punce nimajo veze o vezi, fantje pa vsi nekaj čarajo v kuhinji. Recimo pri meni je bilo tko…, ko sva se z bivšo naveličala en drugega, sva se prijatelsko razšla, pa sem si pač sam gospodinjil..
Tako sem se navadil samostojnosti v gospodinjstvu in od takrat žensko rabim samo za v pojstlo, gospodinjska dela so mi bila šala mala, ob pomivanju posode sem vedno skoncentrirano razmišljal, ene vrsta relaksacije, čeprav je bil pomivalni stroj v kuhinji, posteljnina vedno zategnjena na pojstli, kot so nas naučili v vojski, drese in majce sem si peglal med ogledom kakšne tekme, kopalnica logično vedno čista, itd… Prej ko se je v lokalih kadilo in smo šli ob petkih in sobotah na jago za ženskami sem imel vedno smrdljive obleke od čikov, ko sem prišel domov to sem slekel in dal na balkon zračit, da so se preluftale, pol sem jih šel dal prat v pralni stroj. Se je pa zgodilo, da sem ženske oz. dekleta, ki sem jih pripeljal na obisk domov za družbo v pojstli učil kuhat in pralni stroj uporabljat, če so hotele malo dalj časa ostat. Zanimiva zdrava leta akcije in reakcije ampak tud takrat, ko nisem bil sam nikoli nism mogel videti umazano posodo na pultu ali v koritu, če se ženski ni dalo, sem jst to čist rutinsko naredil, samo zato, da vidim čist pult, ker mi je zelo slab filing bil, če sm pil vodo iz pipe ob umazanem pultu…, čistoča koristita zdravju, edin sesat se mi pa res ni dalo, šele takrat, ko sem videl prah na polici, ko je sonce posijalo na njo sem trznil in pobrisal.
ena samsska, 04.11.2021 ob 19:50
donporleone, 04.11.2021 ob 19:45
ena samskaa, 04.11.2021 ob 19:40
Vidim, da tu ne bom našla nič pametnega! Moj bivši je bil naučen, da opravi sam vsa gospodinjska dela, poleg svoje službe seveda. Živela sva srečno in polno življenje, samo mi ga je žal iztrgala kruta usoda.
Čez noč se je preselil k ljubici, ki je mlajša od mene celih 19 let!
Morda pa je to lahko spodbuda tebi, da se obrneš tudi ti za kakšnim predstavnikom mlajše generacije in postaneš prava pumica oziroma cougar woman v originalu… ????
A da bi ga še financirala, ne samo mu gospodinjila?
Poglej na zadevo z druge plati… lahko ga “zdominiraš” in dolgoročno oblikuješ po lastni podobi… preobrazba od navihanega mulca do pravega kavalirja… ????
Popay npr, 04.11.2021 ob 20:36
pa ja, gledam pri mlajših generacijah, punce nimajo veze o vezi, fantje pa vsi nekaj čarajo v kuhinji. Recimo pri meni je bilo tko…, ko sva se z bivšo naveličala en drugega, sva se prijatelsko razšla, pa sem si pač sam gospodinjil..
Tako sem se navadil samostojnosti v gospodinjstvu in od takrat žensko rabim samo za v pojstlo, gospodinjska dela so mi bila šala mala, ob pomivanju posode sem vedno skoncentrirano razmišljal, ene vrsta relaksacije, čeprav je bil pomivalni stroj v kuhinji, posteljnina vedno zategnjena na pojstli, kot so nas naučili v vojski, drese in majce sem si peglal med ogledom kakšne tekme, kopalnica logično vedno čista, itd… Prej ko se je v lokalih kadilo in smo šli ob petkih in sobotah na jago za ženskami sem imel vedno smrdljive obleke od čikov, ko sem prišel domov to sem slekel in dal na balkon zračit, da so se preluftale, pol sem jih šel dal prat v pralni stroj. Se je pa zgodilo, da sem ženske oz. dekleta, ki sem jih pripeljal na obisk domov za družbo v pojstli učil kuhat in pralni stroj uporabljat, če so hotele malo dalj časa ostat. Zanimiva zdrava leta akcije in reakcije ampak tud takrat, ko nisem bil sam nikoli nism mogel videti umazano posodo na pultu ali v koritu, če se ženski ni dalo, sem jst to čist rutinsko naredil, samo zato, da vidim čist pult, ker mi je zelo slab filing bil, če sm pil vodo iz pipe ob umazanem pultu…, čistoča koristita zdravju, edin sesat se mi pa res ni dalo, šele takrat, ko sem videl prah na polici, ko je sonce posijalo na njo sem trznil in pobrisal.
Zategnjene rjuhe :)? Hm, tega pa res ne znam in niti se mi ne zdi potrebno znati :).
ena samsska, 04.11.2021 ob 20:44
Donperlone, mene ne zanimajo otroci, ne zanima me vzgajanje otrok :). Če moraš nekoga vzgajat, ga učiti takih osnovnih opravil… verjemi, da potem ni želje po seksu.
Verjela ali ne, pa ravno to je eden glavnih atributov mlajših, ki je večinoma kar s pridom izkoriščen. Kaj misliš, da je glavna prednost pri skoraj dve desetletji mlajši partnerki? Čvrsti joški? Napeta zadnjica? Ali pa gre morda le za še ne do konca “sprogramirano” osebnost in možnost “popravkov oziroma izboljšav”?
Vsekakor je jasno, da je ženski bolje, ko je samska, dedcu pa bolje, ko se poroči. V večini primerov je tako, ker ženske večinoma prevzamejo vsa gospodinjska dela nase. Tako, da samska ženska ima dosti več prostega časa kot vezane, ker samske skrbijo samo zase. Vezane pa še decu rit odnašajo.
Večina je takih. So pa seveda svetle izjeme med moškimi, ki nimajo dveh levih rok.
Mojemu bivšemu ne bi bilo treba nič delati po hiši. Samo, da bi zvečer, ko pride domov otroka skopal in mu kdaj in kdaj pripravil večerjo (lahko tudi kruh in pašteto). Pa mu je še to bilo težko. Znal pa je pametovati, kakšna je kuhinja in kakšno kopalnico imamo. Pa vidim zdaj, ko živi pri mamici v mansardi njegovo ogabno stanovanje (kuha in pere mu mamica). Vidim, ker mi vsake toliko pošlje sliko, kaj otrok dela pri njem.
Lalalaland, 04.11.2021 ob 21:10
Mojemu bivšemu ne bi bilo treba nič delati po hiši. Samo, da bi zvečer, ko pride domov otroka skopal in mu kdaj in kdaj pripravil večerjo (lahko tudi kruh in pašteto). Pa mu je še to bilo težko. Znal pa je pametovati, kakšna je kuhinja in kakšno kopalnico imamo. Pa vidim zdaj, ko živi pri mamici v mansardi njegovo ogabno stanovanje (kuha in pere mu mamica). Vidim, ker mi vsake toliko pošlje sliko, kaj otrok dela pri njem.
Zakaj se ukvarjaš s takimi pikrimi dedci, ki ti bodo težili, da ni čisto. Pa vzemi takega, ki se mu bo jebalo, če boste imeli doma podgane in ščurke. Tudi taki obstajajo. Mogoče se ti še v posteljo userje.
Ja, samski lajf je dražji. Položnice, stanovanje, tudi dopusti, vse to dražje pride. Je pa res, da imamo tako več prostega časa. Raje samska kot, da bi imela ob sebi moškega, ki bi mu morala gospodinjit. Meni je samoumevno, če on skuha, jaz recimo pomijem posodo, če jaz počistim kopalnico, on počisti spalnico… če pa moškemu to ni jasno pa bom še naprej samska :).
Moj je tak. Kar naprej pomiva posodo pa imamo pomivalca. Sčisti tudi kopalnico, stranišče, a bolj poredko. Če je nuja, tudi lika. Ampak ponavadi jaz, ker mi je to sprostitev. Tudi prati da in kdaj kaj skuha.
Ne zna pa nič moških opravil in tudi o avtu ve manj, kot jaz.
Raje bi imela klasičnega dedca. Nikoli nam ni prav.
Omirica, 04.11.2021 ob 22:02
Moj je tak. Kar naprej pomiva posodo pa imamo pomivalca. Sčisti tudi kopalnico, stranišče, a bolj poredko. Če je nuja, tudi lika. Ampak ponavadi jaz, ker mi je to sprostitev. Tudi prati da in kdaj kaj skuha.
Ne zna pa nič moških opravil in tudi o avtu ve manj, kot jaz.
Raje bi imela klasičnega dedca. Nikoli nam ni prav.
Kaj so pa klasična moška opravila?
Peglanje kavča, riganje, prdenje, čohanje jajc?
Forum je zaprt za komentiranje.