a niso modna oblačila samo mladostna?
Imam jih 45, nosim pa vse živo, odvisno od priložnosti. Črne hlače na rob in zraven suknjič, kadar moram. Za vsak dan v službo pa kavbojke in njim slično krojene hlače iz drugih vrst in barv blaga. Zgoraj pa mikice, bluze, kakšno tuniko, puloverčke in čez jopice, jaknice, brezrokavnike, rutke oz. šale. Čevlje včasih s peto, včasih brez.
Imam tudi korenčkaste kavbojke, lani pozno spomladi sem jih nosila z daljšimi srajčkami in štikli.
Za letos sem si kupila sandale in mikice s črtami (čeprav v mlajših letih nisem marala mornarskega stila:)), karamelne hlače, ki jih bom malo zavihala, precej prosojno daljšo srajčko in tanek šal za zraven. In nekaj dolgih, klasičnih tankih hlač za pomlad. Trenčkoja žal nisem našla željenega.
So se mi pa zadnja leta blazno pogršale noge okrog kolen in sem iz garderobe izključila oblačila, v katerih se vidijo kolena. Mi je kar hudo, ker sem imela krasne noge, samo, kaj češ, bolezni se ni moč upreti.
Oblačim se povsem mladostno, vendar upam, da ne kot najstnica:) Ne kažem gole kože okrog pasu, imam kavbojke z nizkim pasom, a mi grejo blazno na jetra, majice se me ne ovijajo kot druga koža. In jopčke so mi prav, oz. je majčka pod jopčko krajša od jopice in ne obratno, kot pri najstnicah.
Če sem slabo pri denarju, kupujem v H&M, če pa bolje pa v S.Oliverju (a ne tistih poflastih majic, takšne so v HM precej cenejše).
Jaz sem tista, ki je v eni od spodnjih tem pisala, da se oblačim modno a ne mladostno.
Ah, moda je res ena velika pašta. Visoka moda je v veliki večini primerov itak pisana za ženske, ki imajo denar, ki so pa vsaj nekaj dosegle pod palcem, torej, ne za najstnice. Potem pa so kreatorji čigar modeli so že splošno znano namenjeni določenim ciljnim skupinam. Recimo Valentino obleka na najstnici zgleda smešno, ravno tako, kot Cavalli kreacija na ženski 50+.
Na splošno, v Sloveniji se ženske oblačijo preveč klasično, tako da nekega modnega stila pri Slovenkah več al manj itak ni.
En tak, malo bol pretiran primer: Bi pa bilo res preveč smešno, če bi srečali žensko 50+, ki ima prosojno belo krilo na zeleno črne legice, črne bulerje in živo rumeno usnjeno jakno z neti, ker so letos zelo modne izstopajoče ‘histerične’ barve, usnjenje jakne, prosojni materiali, bela barva….
Forum je zaprt za komentiranje.