Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A ni domača naloga za doma? Sonček jo mora pa v šoli narest

A ni domača naloga za doma? Sonček jo mora pa v šoli narest

Smo imeli roditeljski in ena mama jamra kako njen sin ne uspe v miru pojest kosila in prit na bus, ker je premalo časa, ker on dela še nalogo, medtem ko čakajo na kosilo.

A ni domača naloga v 6.r za DOMA??

In ona se še kar usaja, pa ji učiteljica reče, da to se dela doma in še kar ni štekala.

Ja eni bi svoje sončke zavijal v vatko skos

Mislim, da do 5r jih lahko/morajo delat v šoli. Sicer ne razumem tega sistema, ampak mogoče, da je več discipline v razredu.

So pa roditeljski sestanki vedno zanimi, kaj vse si starši predstavljajo

Nisem učiteljica, ampak zadnje čas delam tudi z otroki. Pa kaj naj rečem: otroci so se obupno spremenili.

Pred dobrimi 20 leti sem tudi delala z otroci, turizem, ne šolstvo. Sedaj pa podobno delo in rečem lahko samo to, da so otroci postali totalna katastrofa. Nekoč je bilo nekaj malega obupnih, sedaj so redki, ki so vzgojeni, normalni.

Je pa zanimivo. Če pridejo otroci s starši, so obupne zgage, večji del otrok. Če pa pride recimo šolska skupina, torej brez staršev. ALi pa kako društvo, kjer tudi ni staršev zraven. So pa otroci bistveno bolj pridni. Če pridejo s starimi starši pa še slabše kot s starši.

Saj so eni čisto ok vzgojeni, ampak redki.

Tako, da ja, avtorica, sončece te ženske, je sigurno čista katastrofa. Prav vidiš po starših.

Gledam otroke, vreščijo, tulijo, se jokajo, starši pa sončeca samo spodbujajo, dobrohotno gledajo. Jim na kraj pameti ne pade, da njihova sončeca motijo ostale ljudi. Te pride sončece nadlegovat, ko imaš kosilo, ti teži z vprašanji, starši pa samo smehljaje gledajo. Se zaletavajo vate, šarijo po tvojih rečeh, staršem še kar vse smešno.

Grem v trgovino, pride za mano sončece, ki na ves glas razbija po bobnu, zraven se mamica in velia sestra smehljata. Se umknem v drugo vrsto, ker je ropot res obup. EN čas bolje, pride sončece spet v mojo bližino, se spet umaknem, spet pride. Tokrat mali nič več ne bobna in ga začne mamica spodbujat, da naj svira naprej, zakaj ne svira. In mali spet na polno. Za kozlat baba zmešana.

Odgovor na objavo uporabnika
RoMaK, 06.10.2021 ob 08:54

Smo imeli roditeljski in ena mama jamra kako njen sin ne uspe v miru pojest kosila in prit na bus, ker je premalo časa, ker on dela še nalogo, medtem ko čakajo na kosilo.

A ni domača naloga v 6.r za DOMA??

In ona se še kar usaja, pa ji učiteljica reče, da to se dela doma in še kar ni štekala.

Jah, ce mu ne uspe, pa naj gre na naslednji avtobus, kaj je to problem?

Ce mu pase, da nalogo naredi takoj in to se v soli, pa naj jo.

Sama sem tudi domace naloge naredila ze takoj v soli, obicajno med odmori, ce mi pa ni uspelo, sem dokoncala med kako dolgocasno uro ali pa naslednji dan pred uro. Vedno sem imela domaco nalogo narejeno, ampak res vedno in ta moj nacin dela je bil pac moja stvar, ne stvar uciteljev ali sole.

Nehajte se spravljati na otroka! Za božjo voljo star je 11!

Verjamem, da ne more in ne zmore v miru pojesti kosila in priti na bus pa še domačo nalogo narediti – otrok je preobremenjen! Samo ni (samo) šola kriva ampak mami, ki otroka preobremenjuje! Dan ima samo 24h. Če doma nima 2h za domačo nalogo narediti, potem je starš problem. Malo realističnih pričakovanj: 8h spi, ene 6h fizično pri pouku, zjutraj 1, da se zrihta in 1 da pride domov utrujen, malo se tudi mora družiti, da ima vsaj kaj od otroštva, se kakšna glasbena in/ali šport 3h na dva dni pa obveznosti doma… Popolnoma verjamem, da otrok ne zmore.

Recite že enkrat bobu bob: eni so SLABI STARŠI, ne pa, da se na otroka spravljate in ga grdo gledate, kot da si je sam kriv, da se je takšni rodil! Baba je dala noge narazen, dec pa hopacupa gor. Ubogi otrok ne more nič razen krpati, tudi odrasel v njegovi koži ne bi mogel veliko. Dan ima samo 24ur!

Učiteljica bi morala prepoznati moteno babo in otroku pomagati upoštevajoč njegove razmere, ne pa da še v šoli naJ!

ne vidim problema, 06.10.2021 ob 09:28

Jah, ce mu ne uspe, pa naj gre na naslednji avtobus, kaj je to problem?

Ce mu pase, da nalogo naredi takoj in to se v soli, pa naj jo.

Sama sem tudi domace naloge naredila ze takoj v soli, obicajno med odmori, ce mi pa ni uspelo, sem dokoncala med kako dolgocasno uro ali pa naslednji dan pred uro. Vedno sem imela domaco nalogo narejeno, ampak res vedno in ta moj nacin dela je bil pac moja stvar, ne stvar uciteljev ali sole.

Absolutno podpiram iznajdljivost, se pravi, če se znajde in anredi v šoli, ampak da mama pol jamra.

Jaz svoje učim (imam 3), da pač šola ima svoja pravila, ki jih je treba upoštevat, ravno tako kot jih imamo doma.

Vem, da so nekje tudi učitelji prav posebni in bi se dalo diskutirat o tem. Je p ares kot pravi zgoraj ena uporabnica, da so otroci res katastrofa, kaj vse si to dovolijo, predvsem kaj jim starši dovolijo.

faceof, 06.10.2021 ob 09:34

Absolutno podpiram iznajdljivost, se pravi, če se znajde in anredi v šoli, ampak da mama pol jamra.

Jaz svoje učim (imam 3), da pač šola ima svoja pravila, ki jih je treba upoštevat, ravno tako kot jih imamo doma.

Vem, da so nekje tudi učitelji prav posebni in bi se dalo diskutirat o tem. Je p ares kot pravi zgoraj ena uporabnica, da so otroci res katastrofa, kaj vse si to dovolijo, predvsem kaj jim starši dovolijo.

Kaj si dovolijo – to kar se jim reče/pokaže, da lahko. Zakaj pa si ti dovoliš avto voziti z vozniškim izpitom, ali pa drugo – kako si folk dovoli voziti pod vplivom alkohola ali brez izpita? To niso krivi otroci ampak gnili starši. Otrok bo celo življenje bil “poškodovana roba” v različnih ekstremnih – to je tako kot, če bi tebe en označeval za problem, ker voziš avto trezen z veljavnim vozniškim izpitom tako kot si naučen, da je prav, ker je en čutil, da se je potrebno voziti v zelenem puloverju.

Otrok ni kriv in vsak, ki je kdaj bil na avtobusu, ve, da se domače naloge ne more oz. Zelo težko dela na busu ob tresenju, pomanjkanju miz, ropotu, govorjenju, je zabasan in nimaš niti kje za sedeti, kaj šele, da bi kakšno geometrijo risal.

Malo bolj realistično. To ni iznajdljivost, da otrok nima 2h možnosti za domačo nalogo! To je slab dom!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close