Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a nasedate lažem o menjavi peči, onesnaženju in eko skladu nategi

a nasedate lažem o menjavi peči, onesnaženju in eko skladu nategi

včer so vas kvalitetno šponali in to od desnega planet tv do levih lležnivcev, kako je to strupeno kurit na drva, da morte menjat stare kurilne naprave in da boste dobili denar mnogo para od eko sklada.

VSE TO JE NATEGA.

PRVIČ, TO, DA BOŠ TI V NOVO PEČ ENKRAT NALOŽIL PA SE BOŠ POL KAR CEL DAN GREL IN HODIL NAG PO HIŠI, JE LAŽ Kao ste taki bedaki da to verjamete, pa koliko ogromno več drv zdej porabite k imate staro peč.

Malo več najbrž porabiš,JA IN, bom pa še eno bukev posekal, najraje sosedovo, tko k sm jo že in jo bom še, svojih spoh več ne sekam. Gozdovi so veliki, kuriva ne bo zmanjkalo.

Drugič, kljub vsem subvencijam ki ti jih bodo dali, BOŠ ŠE VEDNO MORAL DATI ZDRAVEN 10 ALI 20 JURJEV, KAPIRAŠ. NOVA PEČ KOMPLAT Z VSEM IN MONTAŽI STANE TAM DO 30 JURČKOV, E TEGA TI PA NISO POVEDALI.

Tretjič, ko boš ti veselo kuril na to peč, bom imel servis enkrat letno in ta servis, ki je obvezen za garancijo in še kaj, stane cca 1200 evrov.odvisno od peči in izvajalca. heh bedaki.

mi imamo 35 let staro peč, strošek vzdrževanja in servisov je enko 0 evrov. pozimi našibam na 100 stopinj ali še malo čez in imamo vroče v hiši, ne tko k ti v bloku k zmrzuješ.

heh bedaki

Ja, se kar strinjam. So nas prepričevali kako je plin fajn in smo vrgli ven peč na drva. Plinska peč, ki je delala brez problema (razen, da je bilo na čase ogrevanje oziroma omrežnina draga kot hudič), po dvajsetih letih ni bila več dobra. Torej, odlična peč je bila za v kanto, ker jo moraš po 20ih letih zamenjati? Tega ti prej nihče ne pove. In imamo novodobno digitalno sranye s katerim so same težave. Najrajši bi jo ven vrgla in šla nazaj na drva.

saj pocasi si boste prisli gor….mene je sram ko zacne ena kurba z ministrstva razlagat kako kurit in da morajo bit drva suha itd….

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 10694, 25.09.2025 ob 20:10

včer so vas kvalitetno šponali in to od desnega planet tv do levih lležnivcev, kako je to strupeno kurit na drva, da morte menjat stare kurilne naprave in da boste dobili denar mnogo para od eko sklada.

VSE TO JE NATEGA.

PRVIČ, TO, DA BOŠ TI V NOVO PEČ ENKRAT NALOŽIL PA SE BOŠ POL KAR CEL DAN GREL IN HODIL NAG PO HIŠI, JE LAŽ Kao ste taki bedaki da to verjamete, pa koliko ogromno več drv zdej porabite k imate staro peč.

Malo več najbrž porabiš,JA IN, bom pa še eno bukev posekal, najraje sosedovo, tko k sm jo že in jo bom še, svojih spoh več ne sekam. Gozdovi so veliki, kuriva ne bo zmanjkalo.

Drugič, kljub vsem subvencijam ki ti jih bodo dali, BOŠ ŠE VEDNO MORAL DATI ZDRAVEN 10 ALI 20 JURJEV, KAPIRAŠ. NOVA PEČ KOMPLAT Z VSEM IN MONTAŽI STANE TAM DO 30 JURČKOV, E TEGA TI PA NISO POVEDALI.

Tretjič, ko boš ti veselo kuril na to peč, bom imel servis enkrat letno in ta servis, ki je obvezen za garancijo in še kaj, stane cca 1200 evrov.odvisno od peči in izvajalca. heh bedaki.

mi imamo 35 let staro peč, strošek vzdrževanja in servisov je enko 0 evrov. pozimi našibam na 100 stopinj ali še malo čez in imamo vroče v hiši, ne tko k ti v bloku k zmrzuješ.

heh bedaki

Ne,ne nasedamo, posiljevanju s temi nebulozami. Grozijo in strašijo ljudi, le zakaj se v mestih ne bi smelo ogrevati na drva, a samo zato,da bodo vozači lahko onesnaževali še bolj.

Ja no navajm. Mi smo preejšnjo klasično plinsko peč prežgali v 22ih letih in smo šli na hybrid (kondenzcijska plinska peč +tč). Stroški ogrevanja na letni ravni so šli iz 4jurje na 2,3jutje energenta / leto. Marca je bilo 10 let od tega; razen rednih servisov peči (beri čiščenje gorilca s strani pooblaščene osebe) in menjava dveh ventilčkov na tč je dimnikar, ki naredi meritev izpuha peči, še najdražji strošek.

Peč, segreta na 100 stopinj?

Varnostni ventili ne delajo? Pa raztezna posoda prazna?

Imamo doma rezervo drvi in Buderusko, staro in je ne damo ven. Pa termosifonsko narejena, da dela tudi brez črpalke in smo lahko normalno kurili tudi v času žleda, ko par dni ni bilo elektrike.

Grejemo se že nekaj časa s toplotno črpalko, imamo elektrarno, tako da ne ne zanimajo cene elektrike.

Stara forumašica (res ta prava), 25.09.2025 ob 20:56

Peč, segreta na 100 stopinj?

Varnostni ventili ne delajo? Pa raztezna posoda prazna?

Imamo doma rezervo drvi in Buderusko, staro in je ne damo ven. Pa termosifonsko narejena, da dela tudi brez črpalke in smo lahko normalno kurili tudi v času žleda, ko par dni ni bilo elektrike.

Grejemo se že nekaj časa s toplotno črpalko, imamo elektrarno, tako da ne ne zanimajo cene elektrike.

pol so te nategnili v vsakem primeru, to moraš bit bedak da si daš elektrarno na hišo, ko že vsi vedo da je to totalna natega. to je javno povedal tudi znani slo podjetnik, da je to natega, da ko je bil na kitajskem v tisti shinjan al kaj je že industrijski provinci,kjer delajo milijarde sončnih panelov vsako leto za bedake iz evrope, da ni videl NITI ENGA SONČNEGA PANELA NA KITAJSKEM DA BI BIL KJE MONTIRAN. kitahci so pametni oni jih sam delajo za bedake.

stara kva blodiš,kakšni varnostni ventili, sej imaš reglator vleka pa naštimaš stopinje. mi smo še tega ven vrgli mislim ketnco dol dal, er včlasih našibamo na 110 stopinji. seveda da imamo ekspanzijsko saj jo ima vsaa centralna, ajde stara begaj

Anonimno 2790, 25.09.2025 ob 21:15

stara kva blodiš,kakšni varnostni ventili, sej imaš reglator vleka pa naštimaš stopinje. mi smo še tega ven vrgli mislim ketnco dol dal, er včlasih našibamo na 110 stopinji. seveda da imamo ekspanzijsko saj jo ima vsaa centralna, ajde stara begaj

Peč ima varnostni ventil, ne montiraš ga posebej nekje na cev 🙂

Ti kar kuri tako kot ti paše…

SE + TČ = po kontrolnih izračunih bo investicija po tej kurilni sezoni povrnjena, naprej smo v plusu.

Tako je , najbolj se izplača TČ +navadna peč za centralno za pomoč ob mrazu in morebitnih izpadih.

Nova peč stane toliko

..https://www.ikoma.hr/hr/grijanje-na-drva-514/kotlovi-peci-za-centralno-grijanje-na-drva-15/

Dobre peči, sam sem lani fliknil ven vrečkovo peč in zmontiral to, dol sem odtrgal nalepko, je pač stara peč, ne se pustit jebat !

Se grejem na drva in se bom dokler se bom lahko. Na misel mi ne pride delat kot drugi. Delam po svoji pameti.

Dokler bo Azija, Afrika, J.Amerika svinjala in bo pihal veter, nam nobena zelena, eko tehnologija ne pomaga!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close