Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › A mi lahko kdo z osebnimi izkušnjami odgovori. kako je biti zavarovalni agent?

A mi lahko kdo z osebnimi izkušnjami odgovori. kako je biti zavarovalni agent?

Glede licence in tečajev imaš vse informacije na strani Slovenskega zavarovalnega združenja.Sama delam v zavarovalnici, a ne na strani prodaje produktov, temveč na strani škod, torej ko nastopi zavarovalni primer. Delo v škodnih centrih je zelo zanimivo, tudi sama se pa pogosto jezim na naše zav. agente (ne na vse), ker strankam, ko pride do škode, kar nekaj obljubljajo brez podlage, razumem jih, da nočejo izgubiti strank, a nekje so meje.. in zelo težko je potem stranki, ki ji agent nekaj obljubi, dopovedati, da tega pač ne bo,

Naši agenti sicer pravijo, da dobro zaslužijo, a le, če res skoz delajo, so dosegljivi 24/7 in da tega itak na dolgi rok ne moreš zdržati.

prodaje produktov

Produkt je miza, stol, burek, nekaj konkretnega. To da nekoga našponaš za denar, to imenovati produkt…. Ne vem kaj bi rekel, sem kar brez besed. Produkt… Danes smo produktivni, stranke smo našponali že za 1.000.000 EUR. Produkcija je v porastu. Imamo nov produkt imenovan ‘ROP in GOLJUFIJA’, samo za vas. Dobite ga v produkcijskem centru Roje pri Ljubljani. Jao…

Koliko pa znaša ta visoka plača?

Jaz sem to delala par mesecev. Ce nisi prodajnik, ti bo muka in to velika. Tisti, ki jim rata, uzivajo in imajo lahko res lepo placo. Pogodbe se sklepajo na kratek rok, ker ti vsak mesec merijo uspesnost in se ti hitro zgodi, da ne dosezes norme. Takrat ti ne podaljsajo ali pa podaljsajo za npr samo en mesec. Na telefonu si vsak dan ure in ure, da dobis stranko. Potem se ji moras prilagodit: ce ima cas samo ob devetih zvecer, moras bit takrat pri njej. Po telefonu dobis 1001 pacienta, eni se derejo, eni te posljejo v pm, drugi ga vzamejo v roke in ti vzdihujejo v telefon. Na terenu tudi najdes vsakrsne ljudi. Na firmi ti non stop tezijo, kolk si jih poklical in kaj so rekli in kdaj gres h komu in koliko bo vredna polica, ki jo bos turil folku. Moras bit orto posilen, da sploh termin dobis. In ko si enkrat pri stranki po vseh teh procedurah, jo moras fino fino zategnit in prepricat, da ti podpise polico za cim vecji denar. Meni je bilo teh par mesecev res zelo mucno in ne bom pozabila, kako sem od olajsanja spala kot dojencek, ko sem prisla domov tisti dan, ko mi je potekla pogodba.

Enim je pa blazno vsec.

Pozdravljeni,

Zanimiva debata. Pa bom še jaz kaj dodal.

Sam delam kot zavarovalni zastopnik že 5 let. Delo je zanimivo, razgibano. Vsak dan je drugačen od drugega. Rešuješ vse možne stvari, si še psiholog kdaj pa kdaj 🙂

Na začetku ko začneš je res borba z normami in strankami. Zato je tudi na začetku oz. po 1-2 letu zelo velika selekcija. Ostanejo res pravi, ali pa kateri, ki dobijo kaj že seznama strank oz. “skadencarja” kot mi pravimo.

Ko ti steče posel, stranke same hodijo do tebe. Sploh če si človek, ki ima čut do sočloveka in človek, ki rad pomaga sočloveku. To empatijo in pomoč si moreš slej ko prej dati v podzavest, če ne se ti lahko zmeša. Pravi zastopniki, ki so uspeli niso nateguni in prevaranti kot ste zgoraj pisali. Ljudje, ki so uspeli v tem poklicu so dobri in sočutni ljudje. Res pa je da je na trgu tudi veliko prevarantov in posiljenih prodajalcev. Ti kvarijo ogled našemu poklicu.

Možnosti zaslužka pa so ogromne. Meje navzgor ni. Imaš veliko agentov ki životari iz meseca v mesec z slabo plačo. Če pa si priden in zagnan in hočeš nekaj ustvariti pa ni meje. Sam poznam osebe, ki z elegantnim delom zaslužijo Tudi 4-5 k na mesec. Poznam tudi več.

Jaz osebno se gibljem med 1800 in 2500 eur na mesec kar pri mojih 30 letih ni slabo. Res pa je da imam cilje. Ja tudi zastopniki jih imamo. Tudi mi imamo napredovanja v karieri, svoje agencije itd.

Ampak za plače kot sem ti navedel moraš garati, seveda pa moraš imeti na nek način rad kar počneš, in biti v prvi vrsti človek.

Delovnik je pa kakor si sam nardiš oz kakor navadiš stranke. Lahko delaš cel dan lahko delaš do 15-16h kakor koli. Jaz sem prilagodil stranke in imamo super odnos.

Me pa žalosti da je poklic tako slabo zapisan pri Slovencih. V tujini je zavarovalni zastopnik poznani gospod v mestu in zelo spoštovan. Z lepo plačo in urejenim družinskim življenjem.

Pa le pogumno kdor se odloči. Boste hitro videli ali je poklic za vas ali ne.

Lp

Odgovor na objavo uporabnika
Agentas, 17.02.2022 ob 00:48

Pozdravljeni,

Zanimiva debata. Pa bom še jaz kaj dodal.

Sam delam kot zavarovalni zastopnik že 5 let. Delo je zanimivo, razgibano. Vsak dan je drugačen od drugega. Rešuješ vse možne stvari, si še psiholog kdaj pa kdaj 🙂

Na začetku ko začneš je res borba z normami in strankami. Zato je tudi na začetku oz. po 1-2 letu zelo velika selekcija. Ostanejo res pravi, ali pa kateri, ki dobijo kaj že seznama strank oz. “skadencarja” kot mi pravimo.

Ko ti steče posel, stranke same hodijo do tebe. Sploh če si človek, ki ima čut do sočloveka in človek, ki rad pomaga sočloveku. To empatijo in pomoč si moreš slej ko prej dati v podzavest, če ne se ti lahko zmeša. Pravi zastopniki, ki so uspeli niso nateguni in prevaranti kot ste zgoraj pisali. Ljudje, ki so uspeli v tem poklicu so dobri in sočutni ljudje. Res pa je da je na trgu tudi veliko prevarantov in posiljenih prodajalcev. Ti kvarijo ogled našemu poklicu.

Možnosti zaslužka pa so ogromne. Meje navzgor ni. Imaš veliko agentov ki životari iz meseca v mesec z slabo plačo. Če pa si priden in zagnan in hočeš nekaj ustvariti pa ni meje. Sam poznam osebe, ki z elegantnim delom zaslužijo Tudi 4-5 k na mesec. Poznam tudi več.

Jaz osebno se gibljem med 1800 in 2500 eur na mesec kar pri mojih 30 letih ni slabo. Res pa je da imam cilje. Ja tudi zastopniki jih imamo. Tudi mi imamo napredovanja v karieri, svoje agencije itd.

Ampak za plače kot sem ti navedel moraš garati, seveda pa moraš imeti na nek način rad kar počneš, in biti v prvi vrsti človek.

Delovnik je pa kakor si sam nardiš oz kakor navadiš stranke. Lahko delaš cel dan lahko delaš do 15-16h kakor koli. Jaz sem prilagodil stranke in imamo super odnos.

Me pa žalosti da je poklic tako slabo zapisan pri Slovencih. V tujini je zavarovalni zastopnik poznani gospod v mestu in zelo spoštovan. Z lepo plačo in urejenim družinskim življenjem.

Pa le pogumno kdor se odloči. Boste hitro videli ali je poklic za vas ali ne.

Lp

Zanima me, za teh 1800 do 2500 EUR, koliko delate na dan? Je to 7,5 ure na dan 20 – 23 delovnih dni na mesec (kolikor je pač delovnikov oz. 40 urni tedenski delavnik), ali več?

Namreč če garaš po 12 ur na dan pa še sobote, 2500 EUR ni kaj dosti. Nadure so pač plačane 40 – 50 % več. Ali pa npr. hodiš v javni sektor od 7ih do treh za 1200 EUR, popoldne pa še popoldanksi s.p., kjer potegneš  še dodatnega jurčka in ki lahko kasneje čez leta preraste v resno firmo. Ko te vržejo iz zavarovalnice nimaš pa kaj vzeti s seboj.

Škoda besed za zavarovalne agente. Lapajo lapajo in lapajo ter sadijo rožice. Jaz sem pač malo bolj izobražen človek. Vzamem v roko pogoje zavarovanja in jo pred njim dejansko preberem. Vprašam kaj pomeni to in to, takrat pa panika in “ja to pa moram vprašat vodstvo, bom po mailu poslal odgovor jutri…”. Takoj veš koliko je ura in koliko boš dobil ko do česa dejansko pride. NIČ! Kar ni napisano je stvar njihove interpretacije. Ko boš sklepal zavarovanje bodo interpretirali tako, ko bo prišlo do škode pa drugače.

Pa še nekaj sem slišal. In to že od večih ljudi. Da ti v primeru nesreče izplačilo zavarovalnine več ali manj zavrnejo. In potem jih moraš tožit. Večina ljudi, ki se odloči tožit, tožbo tudi dobi, samo večina se pa ne odloči za tožbo, ker že colnga za tožbo košta cca. 1000 EUR, pa še advokat. Slišal sem, da del denarja, ki bi bil sicer namenjen oškodovancu, pa zavarovalni agent zavrne izplačilo, potem ta agent dobi kot nagrado ker ga je zafrknil. Etike v glavnem v tem poklicu ni. Se pa da služit, to pa verjemem, samo če ti je bistvo življenja nategovanje….

Koliko delaš na dan, 17.02.2022 ob 01:43

Zanima me, za teh 1800 do 2500 EUR, koliko delate na dan? Je to 7,5 ure na dan 20 – 23 delovnih dni na mesec (kolikor je pač delovnikov oz. 40 urni tedenski delavnik), ali več?

Namreč če garaš po 12 ur na dan pa še sobote, 2500 EUR ni kaj dosti. Nadure so pač plačane 40 – 50 % več. Ali pa npr. hodiš v javni sektor od 7ih do treh za 1200 EUR, popoldne pa še popoldanksi s.p., kjer potegneš  še dodatnega jurčka in ki lahko kasneje čez leta preraste v resno firmo. Ko te vržejo iz zavarovalnice nimaš pa kaj vzeti s seboj.

Delam nekje 7 -8 ur na dan. Včasih kak dan ostanem malo dlje, včasih končam prej. Kakor si naredim. Ni to cele dneve vsaj pri meni ne. Mi ostane še za družino in druge zadeve vedno čas. Vikende sem si naredil prosto.

Plača pa seveda raste. Ampak glede na to, da sem začel iz nule z strankami sem ponosen, da sem nekaj si že ustvaril.

Hvala,

Lp

Nateguni in nesposobneži, 17.02.2022 ob 02:02

Škoda besed za zavarovalne agente. Lapajo lapajo in lapajo ter sadijo rožice. Jaz sem pač malo bolj izobražen človek. Vzamem v roko pogoje zavarovanja in jo pred njim dejansko preberem. Vprašam kaj pomeni to in to, takrat pa panika in “ja to pa moram vprašat vodstvo, bom po mailu poslal odgovor jutri…”. Takoj veš koliko je ura in koliko boš dobil ko do česa dejansko pride. NIČ! Kar ni napisano je stvar njihove interpretacije. Ko boš sklepal zavarovanje bodo interpretirali tako, ko bo prišlo do škode pa drugače.

Pa še nekaj sem slišal. In to že od večih ljudi. Da ti v primeru nesreče izplačilo zavarovalnine več ali manj zavrnejo. In potem jih moraš tožit. Večina ljudi, ki se odloči tožit, tožbo tudi dobi, samo večina se pa ne odloči za tožbo, ker že colnga za tožbo košta cca. 1000 EUR, pa še advokat. Slišal sem, da del denarja, ki bi bil sicer namenjen oškodovancu, pa zavarovalni agent zavrne izplačilo, potem ta agent dobi kot nagrado ker ga je zafrknil. Etike v glavnem v tem poklicu ni. Se pa da služit, to pa verjemem, samo če ti je bistvo življenja nategovanje….

Umiram od smeha, ko en takle “malo bolj izobražen človek” nameče toliko neumnosti v enem kratkem sestavku :))))) Da ne omenjam dejstva, da vse sloni na “slišal sem” :))))))))

poklic, ki počasi izginja.  Nisem videl agenta že ene 15let, vse uredim preko spleta. Mogoče še za ljudi, ki so digitalno nepismeni, ne znajo vklopit računalnik in ne znajo surfat po internetu. Kot vidim iz komentarjev, dost digitalno nepismenih ljudi.

Glede poklica pa tko kot drugi poklici, 5 do 10% zelo uspešnih, 90% zastopnikov odide po 9 mesecih oz. ko zavaruje vse svoje sorodnike.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close