A mate kakšno prijateljico ali prijatelja, ki nima izpita za avto?
Ena pac325, 09.11.2021 ob 15:16
Sama prihajam iz krajev kjer je izpit prakticno nuja. Dejansko nas je vecina zacela delati izpit ze pred 18 letom, da smo z 18 imeli izpit v rokah. Tudi vsi moji prijatelji so taki. Ce kdaj kam gremo se normalno peljemo skupaj, enkrat eden drugic drugi. Je pa seveda drugace, ce si v mestu, kjer imas javni prevoz urejen.
Povej no, kolko let imas. 48? 55? 65? 38?
Izpit imam krepko čez 10 let, uživam v vožnji, sem veliko na cesti in baje sem za žensko tudi kar precej dobra šoferka. Ampak odkar delam in živim v Lj pa uporabljam avto samo za prevoz do službe ali do večjega trgovskega centra, če grem po kakšne večje stvari, za vse ostale opravke grem peš ali s trolo, predvsem iz enega preprostega razloga-parkiranja in, ker imam tako blizu vse, da se mi ne splača vozit z lastnim avtom.
Zato popolnoma razumem ljubljančane brez izpitov. Iz kraja, kjer sem rabiš do prve trgovine več 2km, da ne omenjam pošte, lekarne ali česa podobnega in življenje brez avta pravzaprav ni mogoče.
Poznam primere posameznikov oz. bolj pogosto posameznic brez izpita za avto. Nekateri se kar dobro znajdejo tudi brez izpita za avto. Smilijo pa se mi pari, kjer pomeni avto in izpit zelo dobrodošlo ali celo nujno dobrino in ima izpit zgolj en od partnerjev/zakoncev. Tam opažam, da se precej odgovornosti in dolžnosti prenaša oz. zanaša na zgolj tistega, ki ima izpit.
Imam eno, je iz Ljubljane in pravi, da z mestnim prevozom pride povsod in da izpita zaenkrat niti ne potrebuje. Ko bo pa čutila potrebo, ga bo pa šla delat. Ni pa nikoli fehtarila za prevoz. Jaz prihajam iz krajev, kjer je izpit nuja, ker z javnim prevozom prideš bore malokam ali pa sploh ne. Menim pa, da je izpit dobro in praktično imeti, tudi če nimaš potrebe po lastnem avtomobilu.
Desperado199, 09.11.2021 ob 21:37
Povej no, kolko let imas. 48? 55? 65? 38?
Si smotana al kaj ti je ? Če si v teh letih, 45 in več, je čisto jasno, da si tista generacija, ki je šla takoj z 18.letom delat izpit, ker ni bilo dobrih zvez z javnim prometom, poleg tega takrat ni bilo nobenih 3000 elektronskih testov za reševat, ampak ena knjiga in pole v probo za cel razred in je vsak uspel naredit vozniški izpit v prvo, drugo ali v tretje.
Forum je zaprt za komentiranje.