Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a lahko že ukinejo ta nategunski Ajpes, ki trguje z našimi podatki?

a lahko že ukinejo ta nategunski Ajpes, ki trguje z našimi podatki?

Ajpes je očitno lanske bilance slovenskih podjetij že veselo prodal vsem možnim nategunom, ki drugega kot da prodajajo podatke, ki jih podjetniki sami plačamo za prisiljeno javno objavo, itak ne znajo.

A vas že kaj klicarijo in vam čestitajo,da imate tako dobro boniteto, da ste med 7% najboljših evropskih firm? Mene so danes, sem skoraj s stola padel.

Crkneš, kakšne si izmislijo in kakšne bedarije hočejo prodat espejevcem, ki so vsi po vrsti prejemali temeljni dohodek, tako da neko briljantno poslovanje to ni moglo bit.

Počasi imam tega Ajpesa že poln k. Plačamo jim za ajvno objavo podatkov, oni pa prodajajo te podatke dalje. V čem je fora? Resno? Pa da vsak kreten vidi koliko en privatnik zasluži, pa kakšno davčno številko ima, pa račun in vse?

Kje lahko jaz to za kakšnega tujca vidim? Nikjer. Kar se mene tiče, je dovolj dogovorno do države, da te podatke sporočaš davčni in plačaš davke. Pa kaki Ajpes, lepo vas prosim! Naj kdo za boga milega to že ukine!

Toliko bluzijo, kako bodo poenostavili davkarijo in vse, podjetniki pa se utapljamo v sami birokraciji in oddajamo dvojne napovedi vsako leto kot da smo malo prizadeti.

Raje priznaj, da te je pred sosedi in strankami sram tiste revščine, ki jo zaslužiš.

Kako naj me bo sram, če sem med top 7% najuspešnejših firm v Evropi? 🙂

V Sloveniji ni bil nikoli problem, če je kdo reven. Dokler si reven nimaš težav.

Foušija nas pa zelo j.ebe. S tem,da je večina Slovencev funkcionalno nepismenih (z mojimi sosedi vred) in sploh ne znajo interpretirat rezultatov bilanc, ne štekajo kaj nek promet podjetnika v resnici pomeni, štejejo samo kolikomestno število vidijo.

Pa niti me ne moti to. si ne delam težav s sosedi.  Enostavno ne vidim smisla v oddajanju poročil Ajpesu. Sploh glede na to, da oni potem to prodajajo dalje v paketu raznim portalom, ki drugega kot da mešajo meglo, ne znajo. So podjetja, ki ne rabijo reklame, delajo po fiksnih pogodbah, kjer s eposli drugače sklepajo, po referencah in podobno. Objava v Ajpesu bi morala biti na prostovoljni bazi. Naj se za to odlči tist, ki to hoče oz. ki to rabi.

Knjigovodski izkazi so javni. Tudi v tujini. Ti si pač prebutast da bi jih izbrskal.

Odgovor na objavo uporabnika
faking sp, 29.06.2021 ob 19:15

Ajpes je očitno lanske bilance slovenskih podjetij že veselo prodal vsem možnim nategunom, ki drugega kot da prodajajo podatke, ki jih podjetniki sami plačamo za prisiljeno javno objavo, itak ne znajo.

A vas že kaj klicarijo in vam čestitajo,da imate tako dobro boniteto, da ste med 7% najboljših evropskih firm? Mene so danes, sem skoraj s stola padel.

Crkneš, kakšne si izmislijo in kakšne bedarije hočejo prodat espejevcem, ki so vsi po vrsti prejemali temeljni dohodek, tako da neko briljantno poslovanje to ni moglo bit.

Počasi imam tega Ajpesa že poln k. Plačamo jim za ajvno objavo podatkov, oni pa prodajajo te podatke dalje. V čem je fora? Resno? Pa da vsak kreten vidi koliko en privatnik zasluži, pa kakšno davčno številko ima, pa račun in vse?

Kje lahko jaz to za kakšnega tujca vidim? Nikjer. Kar se mene tiče, je dovolj dogovorno do države, da te podatke sporočaš davčni in plačaš davke. Pa kaki Ajpes, lepo vas prosim! Naj kdo za boga milega to že ukine!

Toliko bluzijo, kako bodo poenostavili davkarijo in vse, podjetniki pa se utapljamo v sami birokraciji in oddajamo dvojne napovedi vsako leto kot da smo malo prizadeti.

Javna objava pomeni da si jih vsi lahko pogledajo.

Kaj bluziš, 29.06.2021 ob 20:20

Knjigovodski izkazi so javni. Tudi v tujini. Ti si pač prebutast da bi jih izbrskal.

no, ni čisto res. Za Italijo nor se zelo twžko pride do posatkov. Nemčija objavlja z nekajletno zamudo. Pri nas pa nemci dobijo vse na dlani od kunkurence (tj od slo firm) in vse kar je, morajo našim kadrom ponuditi 100 eur več in ti odpelje vse kupce in dobavitelje. Pa ne mi zdej o tem, da naj bolje plačam folk, pa ne bo šel. Plače so super, ampak za sto eurov bi si folk roke sekal. Saj potem bi od tujca prišli nazaj, ker se po enem mesecu izkaže, da je tujec imel malo fige v žepu. Ampak ga ne vzamem, raje vse delam sama.

Takojčica, 29.06.2021 ob 23:05

no, ni čisto res. Za Italijo nor se zelo twžko pride do posatkov. Nemčija objavlja z nekajletno zamudo. Pri nas pa nemci dobijo vse na dlani od kunkurence (tj od slo firm) in vse kar je, morajo našim kadrom ponuditi 100 eur več in ti odpelje vse kupce in dobavitelje. Pa ne mi zdej o tem, da naj bolje plačam folk, pa ne bo šel. Plače so super, ampak za sto eurov bi si folk roke sekal. Saj potem bi od tujca prišli nazaj, ker se po enem mesecu izkaže, da je tujec imel malo fige v žepu. Ampak ga ne vzamem, raje vse delam sama.

Sto evrov je za zaposlenega isto kot tisoč evrov zate. Jih pa bolje plačaj, saj veš kako deluje kapitalizem.

Za tujino se dobi vse to – in krepko bolje pripravljeno. Predvsem bolj na kožo pisano amaterskim uporabnikom.

Bonitete, samo računovodski izkazi, ocene tveganje za poslovanje s posameznimi podjetji ali branžami, itd – to so vse izdelki z veliko dodatno vrednostjo, ki stanejo..

Za primer si samo poglej ponudbo firme Dun & Bradstreet.

Samo osnovni podatki so pa praktično povsod javni, a dostikrat tudi dobro skriti, tako da se je treba potruditi da jih izbrskaš.

V resnici mi ni čisto jasno, kako si brez uporabe tega kakšna firma sploh dovoli tvegati in poslovati z nekim novim in nepreverjenim partnerjem, kjer je možnost izgube velika.

A ni ti prav, da ljudje vidijo koliko imate prometa in dobička? Meni se ne zdi to nič takega, saj ni realno, je le ovkirno, in je zanimivo ko neke poslušaš ki jamrajo na veliko, pa imajo na leto prikazano čistega 1 miljon, dejansko imajo pa 5x toliko- zaradi investicij. Ampak še kar jamrajo in jamrajo. In mogoče si tudi ti med takšnimi.

Zakaj se vi, “uspešni”, tako bojite foušije? Če vas foušija moti, pa živite bolj skromno. Ali pa se preselite v tujino, kjer zavisti menda ne poznajo.

Ja dobrodošli v marksizem, kaj ti naj rečem. Sami ste si izbrali vse te bedarije

Ker so podatki javni, iskreno dvomim, da jih Ajpes prodaja. Le kdo bi kupil nekaj, do česar lahko pride brezplačno?

In če že pišeš, da do tujih podatkov ni mogoče priti – ni res. Jaz vsakega novega kupva (tako iz tujine kot doma) preverjam, domače v Ajpesu (saj je tudi za navadne uporabnike dostop brezplačen), kot tudi tuje. Če pa so mi podatki “čudni”, pa itak ne poslujem z njimi drugače kot pa na osnovi plačanega predračuna.

Aja, pa jaz sem po boniteti baje v top 5% podjetij. Ha, ha, ha…

V lopovski drzavi potrebujemo taksne agencije. Kdo bo pa drugace kradel (na transparenten nacin) denar nasim podjetnikom.

Moti me prodajanje baze podatkov s strani Ajpesa  stranem sumljivega slovesa in to rolanje podatkov po googlu.Tega v tujini ni. Logično pa je, da so knjigovodski izkazi javni.  To je v Sloveniji možno, ker smo banana republika, z 2 mio prebivalcev in gospodarstvom, ki ga očitno furajo samo še espeji. Najbogatejši Slovenci pa naredijo   mačka toma in sfurajo davke na Ciper.  Nobenega resnega kapitala ni tukaj,  ničesar. Kreditno najbolj sposobni pa birokrati iz javne uprave. Lepo vas prosim!  Vsi bi samo od natega živeli, recimo od tega, da ti čestitajo za tvojo boniteto, sami pa prdnit ne znajo. Ali pa da na svoji strani objavljajo podatke slovenskih firm.  Zakaj je to dobro?  Saj vsaka budala to lahko na Ajpesu poišče. Če bi imeli 5 milijonov firm, tega seveda nihče ne bi objavljal, ker bi se morali ukvarjati z milijoni nepreglednih podatkov.

Koliko sem jaz butast ali ne, pa ti ne moreš vedeti.  Še manj očitno razumeti moj point.

ne bi rekla, 30.06.2021 ob 10:53

Ker so podatki javni, iskreno dvomim, da jih Ajpes prodaja. Le kdo bi kupil nekaj, do česar lahko pride brezplačno?

In če že pišeš, da do tujih podatkov ni mogoče priti – ni res. Jaz vsakega novega kupva (tako iz tujine kot doma) preverjam, domače v Ajpesu (saj je tudi za navadne uporabnike dostop brezplačen), kot tudi tuje. Če pa so mi podatki “čudni”, pa itak ne poslujem z njimi drugače kot pa na osnovi plačanega predračuna.

Aja, pa jaz sem po boniteti baje v top 5% podjetij. Ha, ha, ha…

Draga moja, jaz VEM, da Ajpes to prodaja. Ne sklepam tega. Vem tudi po kakšni ceni  in komu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close