A lahko debelim onemogočim napredovanje/prejem božičnice ipd
Lahko jim onemogočiš napredovanje, ker ogrožajo javno zdravje. Večja verjetnost bolezni, večja verjetnost da po nepotrebnem zasedajo bolniške postelje. Enako mora velja za debeluhe, kadilce, alkoholike itd. Treba bo uvesti najmanj 3x tedensko preverjanje alkoholiziranosti, vsebnosti nikotina, drog itd.
Če velja za necepljene potem je treba to uvesti za vse, ki namerno s svojim življenjskim slogom ogrožajo javno zdravje. Bodimo dosledni in uporabimo enake vatlje.
Desperadodajka, 07.02.2022 ob 10:18
Ah, vsa ta napredovanja so v slovenskih firmah so mišljena samo kot možnost, ki pa se veliki večini nikoli ne uresniči. V slovenskih firmah (in javnih ustanovah) napredujejo tisti, ki so pripravljeni vohuniti za sodelavci in jih ovajati šefom.
-
Od kod ta info, da na LPP to dovoljujejo??
Spet so mel teoretiki zarot prav. Fasizem de luxe. Dejmo pol diskriminirat debele, suhe, alkoholike, kadilce, obsedence s sportom, lenuhe, plesaste, prevec kosmate, …
Fak, po prstih usekat te psihote, a ne vidite da gre samo za denar in moc??? Drhal pokvarjena! Pred ocmi nam kradejo normalo, folk pa kar kima! Budale!
Septembra, ko so zaceli bluzit s pct, posledicno tudi v moji takratni firmi, ki je tudi del mola, sem vodstvu med drugim postavil vprasanje, kako garantirajo, da podatki glede izpolnjevanja pct ne bodo zlorabljeni ravno na tak nacin. Da jih v bistvu nima kaj zanimat, na kak nacin zapisleni izpolnjujemo pct in da naj gredo na zaupanje.
Seveda je bilo posmehovanje, diskreditacija, ceprav jim je delala prpa, ker sem piskal tudi sindikatu in svetu delavcev, z omembo informacijske pooblascenke.
Ampak se je izjazalo, da v skupini mol za necepljene ni bilo napredovanja, zupan je izsiljeval bozicnico s cepljenjem… Zdaj vidim, da sem imel se jako prav…
Mi je bilo itak vseeno, ker sem par dni prej dal odpoved.
Kruta realnost, 07.02.2022 ob 10:38
Lahko jim onemogočiš napredovanje, ker ogrožajo javno zdravje. Večja verjetnost bolezni, večja verjetnost da po nepotrebnem zasedajo bolniške postelje. Enako mora velja za debeluhe, kadilce, alkoholike itd. Treba bo uvesti najmanj 3x tedensko preverjanje alkoholiziranosti, vsebnosti nikotina, drog itd.
Če velja za necepljene potem je treba to uvesti za vse, ki namerno s svojim življenjskim slogom ogrožajo javno zdravje. Bodimo dosledni in uporabimo enake vatlje.
in kako točno si ti ogrožen, če je tvoj sosed predebel? Ajde, če je pijan in zadrogiran, te lahko ogroža npr. s svojo vožnjo, na kakšen način je pa debeluh nevaren komurkoli razen sebi?
regradova lučka, 07.02.2022 ob 11:13
in kako točno si ti ogrožen, če je tvoj sosed predebel? Ajde, če je pijan in zadrogiran, te lahko ogroža npr. s svojo vožnjo, na kakšen način je pa debeluh nevaren komurkoli razen sebi?
nwm…150kg 65 letnega 3x cepljenega debelajsa (ker zadnje cajte avtobuse vozijo še samo penzionisti) rukne kap, ko pelje avtobus otrok na Vršič?
Če to gre skoz potem lahko jaz vse stare babe iz pisarne skenclam? Kdo bo gledal te sive lase pa povešane joške pa 50kg viška? Odsotne so več kot tamlade – itak imajo maks dni dopusta, kaj pa niso na dopustu so pa na bolniški. Če se dir LPP sklicuje, da morajo drugi delat namesto necepljenih, potem se lahko še jaz – tudi pri nas morajo tamlade luštne delat namesto teh starih povešenojoškarc.
hmmmmm997, 07.02.2022 ob 11:59
Če to gre skoz potem lahko jaz vse stare babe iz pisarne skenclam? Kdo bo gledal te sive lase pa povešane joške pa 50kg viška? Odsotne so več kot tamlade – itak imajo maks dni dopusta, kaj pa niso na dopustu so pa na bolniški. Če se dir LPP sklicuje, da morajo drugi delat namesto necepljenih, potem se lahko še jaz – tudi pri nas morajo tamlade luštne delat namesto teh starih povešenojoškarc.
Seveda lahko.
Kalup, 07.02.2022 ob 10:38
-
Od kod ta info, da na LPP to dovoljujejo??
Spet so mel teoretiki zarot prav. Fasizem de luxe. Dejmo pol diskriminirat debele, suhe, alkoholike, kadilce, obsedence s sportom, lenuhe, plesaste, prevec kosmate, …
Fak, po prstih usekat te psihote, a ne vidite da gre samo za denar in moc??? Drhal pokvarjena! Pred ocmi nam kradejo normalo, folk pa kar kima! Budale!
To je res. Poznam direktorja, ki mi je povedal, da bo dal cepljenim višjo božičnico, ker pač on podpira cepljenje, še sam je cepljen in ker je takrat verjel, da bodo cepljeni bolj zdravi, ker so tako rekli na TV.
Večja verjetnost za infarkt, diabetes…večja verjetnost, da bo zasedel bolniško posteljo in s tem drugi, ki bolj skrbijo za zdravje ne bodo mogli priti do bolniške postelje. Ja tako to je. Če so zdravi necepljeni problem so tudi ostali s svojim življenjskim slogom problem za zdravstveni sistem in posledično tudi za uporabnike sistema.
Kruta realnost, 07.02.2022 ob 13:06
Večja verjetnost za infarkt, diabetes…večja verjetnost, da bo zasedel bolniško posteljo in s tem drugi, ki bolj skrbijo za zdravje ne bodo mogli priti do bolniške postelje. Ja tako to je. Če so zdravi necepljeni problem so tudi ostali s svojim življenjskim slogom problem za zdravstveni sistem in posledično tudi za uporabnike sistema.
Potem štej še vse kolesarje, ker lahko fliknejo na cesti, hribolazce… pravzaprav vse športnike… Mislim a res nimate več pameti kot šampinjon? Bolj kot se boste delili, bolj boste jebali ježa. A je Sloga res samo spomin na kino?
Jaz pa imam v pisarni eksremnega športnika. Tudi njemu ne bom dala možnosti napredovanja in dodatkov – vsak vikend skače s padali, jadra z motornim zmajem – to je ekstremno nevarno. Pade dol in imam po malem izpad. Nobene odgovornosti do delodajaca. Tc Tc Tc.
Razmišljam, da bi dala obvestilo, da vsi, ki hodijo izven službe še kam drugam kot v trgovino, da se neodogovrno vedejo – s kakimi sprehodi, tekom, kolesarjenjem, izleti ipd se spravljajo v nevarnost, da se jim kaj zgodi, potem pa bom imela bolniško in izpad delavca. Skrajno neodgovorno. Najboljše bi bilo, da sploh ne bi zapuščali firme. Tu so najbolj na varnem. Samo neko cevko direkt v žilo za ohranjanje pri življenu bi še bilo potrebno si zmislit.
Več boosterjev, več covida.
https://www.zurnal24.si/slovenija/odlocitev-je-padla-nic-vec-covidnih-potrdil-381102
V javni sluzbici, kolikor sem dobila info, na MOLu so dobili povisice oz nagrade samo cepljeni! Itak, drzavni denar a ne. Diskriminacija na polno! Se dobro, da je v gospodarstvu treba delat in da tu velja samo, koliko si sposoben in potreba na trgu. Bi me nas direktor vprasal po pameti, ce bi mu omenila za povisico, ker sem pac cepljena.
Forum je zaprt za komentiranje.