Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A kdo uporablja duolingo?

A kdo uporablja duolingo?

Kakšne imate izkušnje, ste se kaj naučili?

Ja, jaz. Tako za zraven, vsakodnevna navada za zvečer tistih par min.

Nekaj malega sem se naučil, razumem več, včasih tudi kaj uporabnega lahko povem v tistem jeziku. Je pa premalo za resno znanje in prepočasi, če želiš priti do resnega znanja.

Je OK, ampak zgolj kot komplementarna metoda bolj resni: beri – tečaju

Nekaj sem se pa

Duolingo je vsako leto slabši. Pred leti so bile lekcije bol sistematične in smiselne, takrat sem se učila dveh azijskih jezikov, ki jih še danes kar okej znam in celo uporabljam, predvsem pa razumem in duolingo je bil edini vir učenja. Ampak učenje je bilo sistematično, resno, do 1h na dan, tako da je bilo vključeno in napredovanje in ogromno ponavljanja.

Zdaj delam evropske jezike, recimo nizozemščina je super, zelo uporabne lekcije in se hitro naučiš osnov, enako italjanščina, od samega začetka si lekcije smiselno sledijo in obnoviš znanje ali pa se naučiš. Recimo španščina je pa totalni kaos, nobenega sistematičnega učen ja, vse skupaj samo stavki, ki se v nedogled ponavljajo in praktično nikamor ne prideš. Jaz špansko znam in razumem že od prej, samo obnovit sem želela, pa ne morem ravno priporočt, je dolgočasno.

Skrtka duolingo ja, ampak odvisno kakšen imaš cilj. Jaz delam ves čas free opcijo in je vedno bol moteče, na vsak način me želijo prepričat da vzamem plačljivo verzijo, pa še kar vztrajam, zdaj že 6 let na neplačljivi 🙂 pa saj ni drago, decembra imajo akcije za 50€ celoletna naročnina, ampak vseeno, jaz se še kar upiram.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close