Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice A kdo potuje / bi potoval V J Ameriko ?

A kdo potuje / bi potoval V J Ameriko ?

Oj!

A ima kdo plan v prihodnjih mesecih potovat kam v J Ameriko in bi mogoce zelel sopotnico, se priporocam 🙂 ?

LP Nina

3 ženske gremo marca v Venezuelo,če hočeš se nam lahko pridružiš

JEP,

GREM V JUŽNO AMERIKO PIŠI MI NA VIZIJA888@YAHOO.CO.UK

Ja, lahko gres tukaj:

http://www.life-trek.com

kar nekaj zanimivih destinacij,

ciao,

Blaz

V začetku februarja potujem v Venezuelo.

batakp@yahoo.com

Ojla!

Pisi na mail…
LP!

Živijo!

Tudi jaz in kolegica greva v J Ameriko v začetku februarja. Brazilija – Peru – Venezuela. ZA VENEZUELO V BISTVU SE NIČ NE VEVA (opcija)- tko da bi bila ful vesela, če mi kaj poveste o tej dezeli. Kasne plane imate? Kakšne so cene…

Hvala, lp,

Natasa

Kako pa misliš prit iz Peruja v Venezuleo? Kakor vem, iz Lime v Caracas ni letov oz. vsaj tam se jih ni dalo dobiti, z busom pa bo trajalo in trajalo in trajalo…

Pri STA se jih lahko ze vnaprej kupi – pride priblizno 100 dolarjev.

A ti si že bil? Kaj priporočas videti – kasne neturistične kraje?

A kar je vmes med Perujem in Venezuelo ( Ekvador in Kolumbija ) te pa ne zanima? Jaz bi na tvojem mestu šel z busom čez cel Peru ( Cuzco, Arequipa, Lima, Mancora še posebej – mala ribiška vasica, noro dobri pogoji za surfanje ), v Quito, Galapaško otočje če imaš keš, potem pa Kolumbija. Kolumbije na tvojem mestu ne bi zamudil, ker je ena od najlepših in najmanj turističnih držav J. Amerike. Še posebej ti priporočam Karibe, t.j. Cartagena, Santa Marta, Tayrona. Jaz sem prepotoval celo J Ameriko od S na J z busom in vlakom v 2 mesecih, z avionom pol zamudiš. V Kolumbiji si seveda oglej tudi gl. mesto, Popayan in še kaj.

Kaj? V dveh mesecih? No, midve imava tri, pa sem mislila da je FUL premalo, da bi videle se vec. Glede Kolumbije sem slisala, da je problem dobiti vizo in da je zelo nevarna. Na splosno nama vsi odsvetujejo it v J.A. ker te kao takoj oropajo. Kaj ti praviš?
Koliko stanejo prevozi z busom ali vlakom? Sle bi na najbolj poceni varianto – kar se da! Itak je letalo ful drago, tako da bi z veseljem sle z busom , samo nimam obcutka, kaksne razdalje so to.

Ce lahko, bi te najraje poklicala, da mi malo vec poves!!!!!!!

Natasa

zdravo!

jaz bi šla konec februarje oz. začetku marca
piši na mail

lp

To, da je Kolombija nevarna, je navadna “fama”. Kolumbija ni nič manj nevarna kot kakšna evropska država, npr. GB ali Francija. Na poti nisem doživel niti ene neprijetne izkušnje, je pa potrbno malo skriti keš, dokumente in ostale zadeve. Nekoga so na primer oropali v Boliviji, ker je na veliko razkazoval svoj pol metra velik fotoaparat. Imeti pač moraš majhen fotič, ki ga vtakneš v žep. Oblečeš se v cote, ki jih nosijo domačini in ne kot tipični Američani. Tudi poniči npr. v Bogoti sem se počutil varno, stvari s espreminjajo i leta v leto, na ulicah je več policije in vojske kot ostalih ljudi, kazni za tatvine in rope pa so visoke.

Olla jest sm lih pršu od dol tak da če rabiš kakšne nasvete vprašaj. Bil pa sem v Kolumbiji, Ekvadorju, Peruju, Boliviji, Sever čila in Argentine ter sam par dni v Braziliji.

Silvo
031 326 766

cao!

jz bi sla poleti v argentino!!! in rabim sopotnico/ka…pa moj cimer je rekel, da je moznost, da bi mi zrihtal (misljen je tudi moj sopotnik) zastonj prenocisce pri njegovih kolegih v Buenos Airesu!
sporoci mi ce si za to!

pa pa- eva

Nina, moje srce je v J Ameriki;)
Se mi lahko javiš na la_lucha@email.si? Če kdo drug v roku par mesecev potuje gor, pa tudi;p

LP,
Maja

Zivjo! Jz bi sel v J. Ameriko junija.Lp

Oj! Midve z eno kolegico se tud neki dogovarjava, da bi sle zac. marca nekam v tople kraje, sam se nisva tocno odlocene kam. Ena opcija je azija (vietnam, kambodza ali filipini ali burma), druga pa srednja (gvatemala…tud jamajka ali kuba) oz. S juzne amerike (ekvador ali ). A lahko kdo svetuje, kam se stroskovno bol splaca? vi, k potujete v J am. , koliksen je priblizno vas budget (s kartami vred, vse skup)?

lp,c

Silvo, glede na to, da si bil tam, kaj mi priporočaš? Imam samo 3 tedne in bi rada videla čim več-Razmišljam pa o turi po Ekvadorju, mogoče Peru, ne vem pa če mi bo zneslo še do Bolivije. Rada bi vidla vse:)) Ampak ker vem, da bo treba kaj eliminirat me zanima tvoje mnenje!

LP

cao!

jz nameravam septembra odpotovat v argentino za ksn mesec ali vec-mah najbols da se pol kr dol ostane! skratka je tud ena ful dobra stvar, da bi lohk s pomocjo mojga cimra v buenos airesu prenoceval zastonj, kr ma tm ene druzinske kolege in jih je ze vprasal ce bi blo mozno, pa so rekl da lahko-od septembra dalje!

sporoci ce si za!

pa pa-eva

Se popolnoma strinjam z Janezom. V Kolumbiji sem bila predlani, 1 mesec poleti – mega!!! Ljudje odprti, prijazni, turistov ful malo – veliko jih je samo v cartageni, drugače pa dežela neverjetnih lepot. mene je očarala. Če se bosta odločili za Kolumbijo, lahko povem kaj več.
LP
Petruška

Aja, pa še glede nevarnosti, sem pozabila prej napist. Nikoli se nisem počutila ogroženo. Npr. v bogoti, glavnem mestu sem se počutila dosti bolj varno kot v kakšenm evropskem večjem mestu. Mislim, da je v kolumbiji v bistvu manj pouličnega kriminala, kot sicer v velemestih – nekoliko bolj nevrarno mesto je Cartagena, kjer je veliko turistov, pa kakšno bolj industrijsko mesto (Barranquilla – nič posebno zanimivega za turista). Edinole za Cartageno vem za en primer, ko so enga kolega oropal, sredi noči, s pištolo, vzeli so mu denar. pa je sam povedal, da si je bil sam kriv, saj so nas domačini prav za tisto ulico opozarjali, da je ful nevarna (je pač glavna povezava med hospedaje in centrom mesta).
Malo bolj je nevarna Kolumbiaj kar se tiče napadov oboroženih paravojaških in podobnih skupin. kot so mi zagotavljali domačini,ti ponavadi turiste pustijo pri miru (ziher ni nikoli), razen gringotov – severnoameričanov, ker so jim gorki. Če v “nevarnih” predelih, se pravi, kjer je znano, da so te skupine, ne potuješ ponoči in se sicer držiš običajnih varnostnih ukrepov, lahko delaš samo tisto, zaradi česar si prišel: vpijaš lepote, sveže obraze, prijaznost in gostoljubnost ter uživaš.
LP
Petruška

Zivjo!

Sam sem mislil (mogoce se premislim) potovati po J ameriki pa so mi vsi odsvetovali, češ da je od oktobra naprej dez. Nameraval sem jit potovat od Kolumbije preko Ekvadorja v Peru in Bolivijo. Skratka v taki smeri proti Jugu ali obratno…

Govoril sem z nekom ki je bil tam in mi je odsvetoval ker baje gre v tej smeri monsun in da bom potoval z njim. Kdaj je sedaj se ugoden cas da grem tja… verjetno pa je proti ekvatorju tak cas malo vec dezja takrat…

sej vem da v lonelyu pise da je dez od takrat in takrat vendar narava vcasih tudi zamuja… kakse so vase izkusnje z potovanjem takrat ( ce je kdo bil), kako je z cestami … rad fotografiram in hajkam zato nebi rad prisel v dez in meglo…

HVALA!

lahko tudi na mail: cajzi@email.si

lp

No, jest sem bil 3x v juzni ameriki.

Moras se zavedati, da je to CELINA, in to velika celina in da bos vedno kje naletel na dez. V Braziliji sem bil dvakrat (recimo da sem bil tam samo v obdobju od novembra do februarja), pa me dezevje nikjer ni ulovilo… (razen mogoce kaksnega malega nalivcka, ki se je koncal tako hitro kot zacel). Je bilo pa po TV okoli novega leta veliko govora o neurjih, ki so probleme delale predvsem v favelah. Aja, pa v Riu je takrat menda dezevalo cez novo leto… Treba je vedt, da majo na severovzhodo popolnoma drugacno vreme kot pa na jugu. Tudi dezevna doba v Amazoniji se casovno ne sovpada z dezjem ob obali…

Na zahodni obali sem bil od junija-avgusta. V peruju prakticno nic dezja, v okoli Cusca je takrat tudi najlepse (in najhladnejse) vreme. V Limi je celo njihovo zimo megla… V Ekvadorju pa je bilo vreme zelo mesano. V Amazonskem delu je bilo junija kao proti koncu dezevne dobe, medtem ko je na gorovju bilo kar veliko pretezno oblacnih dni…
Monsun pa je specifika Azije 🙂

kar se tice letov iz lime do caracasa je mogoce. jaz sem namrec letela. kako mi je ratalo. gres do agencije tezis kolikor mores in vse je mogoce

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close