Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style A je težko hoditi v petah?

A je težko hoditi v petah?

Vedno izbiram čevlje z nizko peto, nekako imam občutek, da visoke pete niso zame, da v njih ne bi znala hoditi.

Ampak me mika. Ne bi se hotela osramotiti v trgovini, da bi si jih nadela in se prevrnila po prodajalki. :)))

No, saj veste, kaj mislim. A se je težko navaditi hoditi v petah? Koliko ur skupaj jih navadno nosite?

Hvala za nasvete!!!

Ja, jaz za vajo paradiram eno popoldne po bajti, pa pred špeglom, potem pa se drug dan upam tud ven:)))))))))))

Drgač se nisem še nikoli prekucnila pred prodajalko, al pa tko kje drugje, zaradi petk, mi kar laufa to, razen pri enih 10cm s čist ozko petko, tam pa vsake tolk časa zgledam, kot da sem kak štamperle spila.

kakor za koga…nekatere res ne znajo hodit 🙂
kljub temu da ne veš kako bo šlo ti predlagam da kupiš kvaitetne čevlje, ker le tako se ti pete ne bodo zagravžale…dobro kopito je pri visokih petah zelo pomembno. imam nekaj čevljev z visoko peto in v bolj kvalitetnih te tud po celem dnevu noge ne bolijo pretirano…no malo čudno je izak vedno ko se sezuješ…vsaj meni

Začni s 3-5 cm visoko peto, pa potem višaj, če se ti bo zdelo, da ti gre.
Drugače pa ti povem, da zelo verjetno kakšnih salonarjev svoje velikosti itak ne boš dobila na nogo, ker si jo razvadila s hojo brez pet in imaš zdaj malce širšo. Tako da začni z nižjo višino pet in čevlji, ki ti bodo dovolj široki (veliko modelov s peto je na voljo tudi že v Wide (široki) varianti).

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Kaj so visoke pete?
Zame to pomeni tam med 3-5 cm in mi ne delajo težav, višjih pa ne nosim. Je pa res, da nimam tistih tankih pet, ker tam se pa zna zgoditi, da se zagozdiš v kakšno luknjo.

Je pa nujno, da znaš hoditi v njih. Ni gršega, kot ženska v visokih petah, ki hodi kot žirafa, nagnjena naprej. Brrrrrr, za take pa to ni. Se jih občasno da videt in tam ne pomagata ne zadnja moda, ne prestižen avto….vse gre v maloro, ko naredi pet korakov.

hihi sem se spomnila hecnega dogodka,ki je verjetno z razdalje zgledal sr bolj groteskno…namrec,na sluzbenem parkingu sem s petko stopila v tisto smolo s katero flikajo asfalt.cevelj je obtical noter,sem pa tako nerodno stopila da mi je drugi odletel z noge cez pol parkinga…oujeaaa…pa joh se vedno nosim..petke namrec.

jaz si že pol leta ogledujem petke – 12cm…ful lep, seksi čevelj

no evo danes jih bom obula…moram jih začet vadit nosit

pred rojstvom otroka sem bila ves čas na petkah, zdaj dolgo bolj nizke, zdaj bi pa spet rada seeekksssiiii:-)))

lp

Nosim oboje – tako balerinke, kot 12 cm petke. Nikoli nisem imela tezav s tem. Kvaliteten cevelj je dobro uravnotezen, lepo podpre nogo in sploh nimas obcutka, da si “tako visoko”.
Se pa spomnim sestricne, ki je vcasih delala z manekenkami, ki so morale nosit vrtoglavo visoke pete. Vem, da so morale trenirat pred ogledalom, po moznosti s kako knjigo na glavi (s tem preprecis tisto, cemur ena zgoraj pravi zirafja hoja).
pa vsaj nekaj casa nosi cevlje doma, da se jih navadis.

Sem majhna, zato sem vedno na visokih petah (razen doma in na rekreaciji, seveda :). Visoke pete nosim že od srednje šole dalje. Postopoma sem začela kupovati in nositi čedalje više pete. Že vsaj 15 let lahko nosim pete po 10, 12 cm višine in sem na njih povsem okretna in stabilna, tudi na avtobus stečem brez problema 🙂 Moja hrbtenica sicer ni najbolj srečna, verjetno bom čez ene 10 let spet začela postopoma nižati pete, da bom do penzije glih lepo spet na tleh 🙂

Za začetek lahko probaš tega http://www.deichmann.com/SI/sl/shop/zenske/zenske-cevlji/00019000944464/Salonar.prod?r=5&c=3&filter_size=all&st=PRODUCT&filter_cat=zenske/zenske-cevlji/zenske-cevlji-salonarji , obstaja tako plastična kot usnjena varianta (žena ima številko 42 in pravi, da so umetni celo malo boljši).
Potem pa počasi višaš… Podobo peto lahko najdeš tudi na škornjih.

Če je čevelj kvaliteten, ni problem. Sama nosim ali čevlje brez pete ali pa 11 oz. 13 cm pete. Kar je vmes, mi ne gre – me vleče nekam nazaj :p
Pa vedno izbiram tako, da je peta kovinska. Nosim jih po več ur skupaj brez problema.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close