A je moja žena normalna?
Popay npr, 24.01.2022 ob 10:26
jebeno, kje imaš reflekse avtor… Ujel bi njeno roko, jo stisnil pred udarcem istočasno ujel tudi drugo roko, ker bi tud z njo zamahnila, pol pa pazil na jajca, ker ji bi to sto posto prišlo na misel, da te s koenom v njih sesuje in njo klofnil z njeno roko po njenem licu, ali se vsaj pred njeno klofuto umaknil… Sicer bi kot moški moral imet ene 10 centov daljše roke, da jo držiš na distanci, pa naj maha koliko hoče v prazno, počas jo odrivaš od sebe…, lagano sportski jo skenslaš iz svojga lajfa, kaj čes z njo…, za otroke boš pa že poskrbel…
Jooooj eni ste pojedli celo pamet sveta????. Sem v taki sluzbi, ko se srecujem z druzinskim nasiljem. Moški potegne kratko….
Sploh ne rišem tu, 24.01.2022 ob 10:56
BTDT nepr., 24.01.2022 ob 10:19
Sploh ne rišem tu, 24.01.2022 ob 10:12
Temu se reče nasilje z eno besedo. Tako ali drugačno. Če ne prej, ker si pač prenašal, bi ji moral mejo postaviti vsaj takrat, ko si dobil ‘batino’. Da greš na isti nivo kot ona, ni rešitev. Po možnosti bi na koncu ti izpadel nasilnež. Nobeno nasilje ni normalno. Mogoče je ‘normalno tistim, ki ne znajo funkcionirati v normalnem, harmonične odnosu. Premisli, koliko časa nameravaš še to tolerirati. Otroku ne delaš nobene usluge. Če ga daješ kot razlog. Uči se pa vzorcev, kako naj bi nato kot odrasel funkcioniral. Tudi ona vleče vzglede od svojih tastarih. Ampak to je njen globalni problem. Vpliv slednjega, je pa vajn problem. Tvoj globalni pa morda, da si za mir pri bajti raje tiho in se umakneš in požreš. Ohrani dostojanstvo in presekaj že, ker nisi njen predpražnik. Ali pa pač trpi še naprej. Ona se spremenila ne bo, dokler ji boš kimal kot vaš pes pa še ta bi jo enkrat šavsnil, ko bi mu dokazilo tako obnašanje.
Seveda, da bo izpadel kot nasilnež, ampak ona ima očitno mnenje, da lahko z njim upravlja in ga tretira kot sužnja. Taki ljudje (NOM, AOM) pač ne razumejo drugega, kot to, kar je njim domače, ponotranjeno. Zato imaš na voljo le dve izbiri, ali odideš ali pa jim pokažeš nestrinjanje na njim lasten način – s silo. Če se ne postaviš zase na način, ki ga podzavestno razumejo, te bodo tudi pri vseh nadaljnih stikih obravnavali kot prej, torej kot sužnja. Nenazadnje imata otroka in kontakti bodo ostali že zaradi tega dejstva.
In Kakšen vzor je navswzadnje reševanje težav s silo na silo?
Predvsem vzor tega, da ne pusti, da bi mu drugi s silo diktirali kako bo živel in da se je v primerih, ko si napaden, treba braniti, ne pa ubogljivo spodviti rep.
Reševanja namišljene težave s silo se je žena/mati namreč lotila prva.
podobno, 24.01.2022 ob 12:26
Jaz sem imel podoben primer, tastov pes laja po plaži, jaz ga za ušesa da bi nehal, baba me oklofuta pred celo plažo. Kasneje se mi opraviči ampak da vedet da je pes bolj vreden in da me bo drugič spet.
Hahahaha copata…..poberem kovčke in grem domov isti trenutek. Ko pride domov (kakor ve in zna) se lahko opraviči….ob naslednjem podobnem izpadu ima kovčke na cesti. Seveda grem naslednje leto sam na dopust zgolj v opomin.
Razmišljam..Kaj pa če ona skos pospravlja in skrbi da je vse čisto, potem pa ti (kot večina moških), samo odvržeš nogavice tam nekam v kot namesto v košaro? Pa odložiš umazano posodo na pult ali celo pustiš na mizi namesto, da bi pospravil za seboj v stroj/pomil..? Takih stvari je lahko v domu veliko, ki gredo ženskam hudo na živce, ker se počutimo kot vaše mame. Si odrinil psa bolj na silo, da je zajavkal ali le toliko da je pes dojel, da to ni ok? Ne moremo posploševati. Ker če bi bila obratna situacija da bi ona jokala kako mora skos delati za vas in pospravljati, likati, prati, zlagati, čistiti, rihtati otroke, kuhati..plus služba..bi ji pa ljudje tukaj pisali čim prej stran od maminega sinkota, ta se ne bo nikoli izboljšal. Tu bi bil ti slabič, kot je sedaj izpadla tvoja žena. Razumeš? Pa ne pravim da si tak, te ne poznam. Ampak vedno sta 2 plati. In nikakor ne odobravam kloute, to res ni ok. Ampak daj se namesto na te neumne forume spravi v pogovor z njo, navsezadnje je moralo biti nekaj super z njo da si se odločil zaživeti in ustvariti družino skupaj s to ‘grozno osebo’. Pomagaj ji da ne bi tako obremenjena, pogovarjaj se z njo, iščita kompromise. Danes ti bodo povsod vsi svetovali samo še kako se čim prej loči. Folk je postal pritegnjen in nerealen, ob vsaki napaki nasprotnega spola bi vsi spokali in zbežali, na koncu pa ugotovili da se bodo zatikali v iste probleme celo življenje, saj nihče ni popoln. Tudi ti ne. Zveza pa je krasna, ker si kažeš napake, skupaj rasteš, se razvijaš in se izboljšuješ. To je lahko popolno. Naredi si normalno življenje namesto da iščeš uteho pri nerealnih ljudeh. No pa srečno.
Kaj pa njena plat, 25.01.2022 ob 10:28
Razmišljam..Kaj pa če ona skos pospravlja in skrbi da je vse čisto, potem pa ti (kot večina moških), samo odvržeš nogavice tam nekam v kot namesto v košaro? Pa odložiš umazano posodo na pult ali celo pustiš na mizi namesto, da bi pospravil za seboj v stroj/pomil..? Takih stvari je lahko v domu veliko, ki gredo ženskam hudo na živce, ker se počutimo kot vaše mame. Si odrinil psa bolj na silo, da je zajavkal ali le toliko da je pes dojel, da to ni ok? Ne moremo posploševati. Ker če bi bila obratna situacija da bi ona jokala kako mora skos delati za vas in pospravljati, likati, prati, zlagati, čistiti, rihtati otroke, kuhati..plus služba..bi ji pa ljudje tukaj pisali čim prej stran od maminega sinkota, ta se ne bo nikoli izboljšal. Tu bi bil ti slabič, kot je sedaj izpadla tvoja žena. Razumeš? Pa ne pravim da si tak, te ne poznam. Ampak vedno sta 2 plati. In nikakor ne odobravam kloute, to res ni ok. Ampak daj se namesto na te neumne forume spravi v pogovor z njo, navsezadnje je moralo biti nekaj super z njo da si se odločil zaživeti in ustvariti družino skupaj s to ‘grozno osebo’. Pomagaj ji da ne bi tako obremenjena, pogovarjaj se z njo, iščita kompromise. Danes ti bodo povsod vsi svetovali samo še kako se čim prej loči. Folk je postal pritegnjen in nerealen, ob vsaki napaki nasprotnega spola bi vsi spokali in zbežali, na koncu pa ugotovili da se bodo zatikali v iste probleme celo življenje, saj nihče ni popoln. Tudi ti ne. Zveza pa je krasna, ker si kažeš napake, skupaj rasteš, se razvijaš in se izboljšuješ. To je lahko popolno. Naredi si normalno življenje namesto da iščeš uteho pri nerealnih ljudeh. No pa srečno.
O ja… pa kaj še.
Ženska je konkretno pokazala, da ji pes pomeni več kot njen mož. Nanj se je spravila kot na otroka.
Glede na to, da gre za odraslo, opravilno sposobno osebo, se menda zaveda svojega početja in če je tako, ni kaj razmišljat in se dodatno pogovarjat.
Se dobro da, 24.01.2022 ob 14:24
Sploh ne rišem tu, 24.01.2022 ob 11:32
Ou je, 24.01.2022 ob 11:22
Se dobro da, 24.01.2022 ob 10:46
Ou je, 24.01.2022 ob 10:38
Nisi ji postavil meje. Ja si copata, v bistvu še slabše kot copata… Ko si dobil klofuto, bi ji moral takoj vrniti dve klofuti tako močni, da bi se vsedla za 2-3 minute in razmišljala kaj počne. Ker pa nisi reagiral, ti je zrasla nad glavo in ti skače po glavi.
Ga je udarila samo enkrat in ga ne bo nikoli več.
Ko bo priložnost ga bo spet.
Ko bo lonček kave postavil namesto desno, na levo. ☺☺☺
Moža je udarila enkrat, drugič bo udarila osla.
Hm. Nevzgojeno osel prej sam napade. Sem zasledila v nekih novicah Če, da je tam na kmetih, nagajivi osliček žensko direkt za bradavičko žoknil ????? Če je iz osnove še dvakrat bolj trmast, ga pa izučilo ne bo nič. Nobena oslovski molitvica. Bo še naprej osel. Niti ne ostaja vprašanje, a se splača osla spreminjati. Ker ko se osel razkuri, je druga vrste ‘veselica’ Ga vzameš takega kot je ali pa si nabaviš npr. konja. Za razliko od živali, ima človek razum, ali pa moralo, če hočeš. Do neke mere se sicer naučijo, ko se prilagodijo, vendar pokažejo svojo naravo, ko si človek najmanj misli. Zato obstaja ta, osel enkrat na led, človek pa večkrat, dokler se slednji morda ne nauči drsati.
BTDT nepr., 24.01.2022 ob 14:54
Predvsem vzor tega, da ne pusti, da bi mu drugi s silo diktirali kako bo živel in da se je v primerih, ko si napaden, treba braniti, ne pa ubogljivo spodviti rep.
Reševanja namišljene težave s silo se je žena/mati namreč lotila prva.
Vendar, hudo osveščena bitja, kot smo ljudje, meje lahko postavljaš tudi tihemu nasilnežu tako, da mu daš jasno vedeti, da je prestopil mejo, brez da bi sploh prišlo do fizičnega nasilja. In od takega odideš. Ker se stvari zgolj stopnjujejo. V kolikor meja ne zaleže. Najprej verbalno, čustveno nasilje, ko ne zaleže, pa še klofuta je ali oreng batine. In mnogo žrtev, kot avtor, ni pomemben tu spol sedaj, ostaja nato tam, ala zaradi otrok, bodisi finančnega preživetja, bodisi zato, ker je takim nasilje ‘normalno’. Velik stvari, ki s odraža v odraslem funkcioniranju, so zgledi iz funkcioniranja primarne družine. Zato, meje se da postaviti tudi brez nasilja. Da nekdo spremeni vzorce, je pa na človeku, ali jih je pripravljen ali ne. Po napisanem, se ne avtor, ne njegova žena podzavestno ne zavedata doprinosa vzorcev, ki jih imata in kako jih nezavedno prenašata na otroka. Da v toksične okolju vlečeš otroka v to kot razlog, je dodatna toksilogija. Ali jeb*ena fuk*ologija brez krčmarja, kjer vsaj eden nato potone.
Ste kdaj razmišljali o tem, kako bi meje postavili Kitajcu, morda Bantu črncu? Tu bi slo tako za jezikovno, kakor kulturno bariero. Bistveno je, da bi se precej bolj potrudili, da bi zagotovili, da bi prejemnik sporočila tega znal tudi ustrezno interpretirati…
Ste kdaj pomislili, da je pri nekom, ki sicer govori slovensko, pravzaprav podobno? Da se je treba precej posvetiti temu, kako on sprejema določena sporočila in da jih ne sprejema nujno tako, kot si mi zamišljamo? Da je morda drugemu bližje simbolna govorica? Itd.
Sploh ne rišem tu, 25.01.2022 ob 13:41
Vendar, hudo osveščena bitja, kot smo ljudje, meje lahko postavljaš tudi tihemu nasilnežu tako, da mu daš jasno vedeti, da je prestopil mejo, brez da bi sploh prišlo do fizičnega nasilja. In od takega odideš. Ker se stvari zgolj stopnjujejo. V kolikor meja ne zaleže. Najprej verbalno, čustveno nasilje, ko ne zaleže, pa še klofuta je ali oreng batine. In mnogo žrtev, kot avtor, ni pomemben tu spol sedaj, ostaja nato tam, ala zaradi otrok, bodisi finančnega preživetja, bodisi zato, ker je takim nasilje ‘normalno’. Velik stvari, ki s odraža v odraslem funkcioniranju, so zgledi iz funkcioniranja primarne družine. Zato, meje se da postaviti tudi brez nasilja. Da nekdo spremeni vzorce, je pa na človeku, ali jih je pripravljen ali ne. Po napisanem, se ne avtor, ne njegova žena podzavestno ne zavedata doprinosa vzorcev, ki jih imata in kako jih nezavedno prenašata na otroka. Da v toksične okolju vlečeš otroka v to kot razlog, je dodatna toksilogija. Ali jeb*ena fuk*ologija brez krčmarja, kjer vsaj eden nato potone.
Jah… včasih folk pač ne razume, da tvoja dobrota do nekoga v resnici ni šibkost. Klofutarice, kolikor vem, sploh ne razmišljajo o posledicah, ravnajo impulzivno, impulzivnežem pa ne moreš postavljati meja verbalno. Zakaj? Ker ne razumejo in nočejo razumeti, dojamejo, ko je prepozno ali pa ko fašejo nazaj.
V mladosti sem imel eno tako punčaro, ki se me je za povsem nepomembno reč lotila s pestjo. No, pest je zgrešila, njeno zapestje pa je končalo v moji roki. Nisem zvijal roke, niti poskusil vrniti udarca, le stisnil sem in hkrati povedal, naj se spelje in ne pride več predme. …in je šla.
Ne, ni normalna. Tudi moja ni bila. Popolnoma ista zgodba. Njeni najboljsi na svetu, moji najslabsi. Pes moje sestre ni smel iti cez dvorisce, pes njene sestre nam je letal po stanovanju.
Nikoli ne bo bolje, samo vedno slabse. Cim prej stran od nje in si prihrani vsaj nekaj zivcev in zdravja. Tepst jo ne. Samo steraj jo.. nimajo pojma kaj imajo.
Verjemi, dobil bos 100x boljso. Tud ce mas otroka, sam bejz stran od nje.. jaz mam otrok vec, mi je blo tezko isto zaradi njih ampak nam je zdej vsem skupaj veliko, veliko bolje. In mi ni blo niti za sekundo zal. Njej pa..
Mogoče se avtor boji tasta in tašče. Tudi jaz sem se jih in se zato dolgo nisem upal ločit. Denarja so imeli za vse mogoče tožbe itd. Pa so me opogumili in je stvar kljub grožnjam šla lepo mirno. Edino ko so jemali svoje stvari nazaj nisem upal biti prisoten, temveč sem zato najel varnostno službo, da so to nadzirali.
Forum je zaprt za komentiranje.