A je moja žena normalna?
Ponori če ne odložim kakšne stvari točno na mesto, spravlja se na mojo mamo kaj naredi narobe, meni naprej meče kaj naredim narobe, pohvali zelo redko, sama kritike ne sprejma in začne cepetati ter vpiti, njen oče in mati sta super duper, ostali nismo vredni nič. Ko je njihov pes skakal po novi fasadi sem ga odrinil stran, nakar dobim klofuto. Kolegi pravijo da sem copata da to prenašam in da če bi to njim delala bi jo tako klofnili da 10 dni ne bi nič tečnarila. A je tako obnašanje normalno? Ločit se pa ne morem zaradi otroka…
nenormalno, 23.01.2022 ob 19:46
Ponori če ne odložim kakšne stvari točno na mesto, spravlja se na mojo mamo kaj naredi narobe, meni naprej meče kaj naredim narobe, pohvali zelo redko, sama kritike ne sprejma in začne cepetati ter vpiti, njen oče in mati sta super duper, ostali nismo vredni nič. Ko je njihov pes skakal po novi fasadi sem ga odrinil stran, nakar dobim klofuto. Kolegi pravijo da sem copata da to prenašam in da če bi to njim delala bi jo tako klofnili da 10 dni ne bi nič tečnarila. A je tako obnašanje normalno? Ločit se pa ne morem zaradi otroka…
Vaša soproga je takšna, kot je. Vprašanje je povsem napačno zastavljeno. Bolj bi bilo smiselno razmisliti v drugi smeri in sicer, ali morete vi to sprejeti, ne da bi zaradi tega bili tako ali drugaće ogroženi ali oškodovani? In potem morda še malo dlje… Ali je vaša življenjska pot na kakršenkoli način tako privlačna, da bi se njej zdelo vredno celo vpeljati kake spremembe, da bi se ji prilagodila?
Treba je namreč uvideti, da sta s soprogo oba socialno pohabljena. Kar ni nič takšnega. Vsaj devet od desetih ljudi okoli vas, tudi tu na forumu, nas je. Tudi vpliv družbe in vzgoje zadnjih nekaj desetletij je pridodal svoje. Socialnost se je umaknila intividualizmu.
Morda vam bo pomagalo, da si sem ter tja v odnosu do soproge poskusite predstavljati triletnico, ko ji poskušate nameniti kako besedo o tem, kako pričakujete, da nastopa v odnosu do vas. Pri triletnici bi najbrž bili veliko bolj prizanesljivi in bi se v vlogi učitelja veliko bolj potrudili. Bili bi manj obsojajoči in če grem v skrajnost, ne bi takoj znoreli, ko bi premalo sladkan puding izpljunila tako, da bi popackala celo mizo in bi skleda letela po tleh…
Premislili bi, kaj storiti in kako jo naučiti manir, ter tudi, kako jo ustrezno sankcionirati, da osvoji lekcijo primernega vedenja tudi, kadar ji hrana (nekaj) ni všeč.
Zavedajte se, da je danes 99% žensk, ki jih srečate, v telesu trideset ali štirideset letnice ujeta mala deklica, morda najstnica, ki je obstala v tem stadiju. Nsj vas telo ne zavede. Mentalno oz. čustveno so še vedno tam. In potrebujejo učitelja, ki jih bo vodil skozi lekcije šole življenja.
Tisto, kar je bistvdnega pomena za vas pa je, da po najboljših močeh pristopite k temu, da jo naučite, kako pravilno postopati z vami in v odnosu do vas. Da ji prenesete učinkovita navodila za uporabo sebe. In tenkočutno prisluhnete in intenzivno, vse tja do stopnje mojstrstva raziščete, kako rokovati z njo.
Dobro to učita otroka… Imel bo res dobro predstavo, kaj odnos je in kako naj bi izgledala družina.
Če bi mene klofnila, ji vrnem v isti sekundi in to s polno močjo. Če bi se potem hotela ločiti – toliko bolje.
Dlje kot boš vztrajal z njo, slabše bo zate in za otroka. No, če ji razum vsaj malo deluje, jo morda prepričaš, da obiščeta kakega partnerskega svetovalca, ampak ne upaj preveč, da bo po tem kaj dosti bolje.
Temu se reče nasilje z eno besedo. Tako ali drugačno. Če ne prej, ker si pač prenašal, bi ji moral mejo postaviti vsaj takrat, ko si dobil ‘batino’. Da greš na isti nivo kot ona, ni rešitev. Po možnosti bi na koncu ti izpadel nasilnež. Nobeno nasilje ni normalno. Mogoče je ‘normalno tistim, ki ne znajo funkcionirati v normalnem, harmonične odnosu. Premisli, koliko časa nameravaš še to tolerirati. Otroku ne delaš nobene usluge. Če ga daješ kot razlog. Uči se pa vzorcev, kako naj bi nato kot odrasel funkcioniral. Tudi ona vleče vzglede od svojih tastarih. Ampak to je njen globalni problem. Vpliv slednjega, je pa vajn problem. Tvoj globalni pa morda, da si za mir pri bajti raje tiho in se umakneš in požreš. Ohrani dostojanstvo in presekaj že, ker nisi njen predpražnik. Ali pa pač trpi še naprej. Ona se spremenila ne bo, dokler ji boš kimal kot vaš pes pa še ta bi jo enkrat šavsnil, ko bi mu dokazilo tako obnašanje.
Sploh ne rišem tu, 24.01.2022 ob 10:12
Temu se reče nasilje z eno besedo. Tako ali drugačno. Če ne prej, ker si pač prenašal, bi ji moral mejo postaviti vsaj takrat, ko si dobil ‘batino’. Da greš na isti nivo kot ona, ni rešitev. Po možnosti bi na koncu ti izpadel nasilnež. Nobeno nasilje ni normalno. Mogoče je ‘normalno tistim, ki ne znajo funkcionirati v normalnem, harmonične odnosu. Premisli, koliko časa nameravaš še to tolerirati. Otroku ne delaš nobene usluge. Če ga daješ kot razlog. Uči se pa vzorcev, kako naj bi nato kot odrasel funkcioniral. Tudi ona vleče vzglede od svojih tastarih. Ampak to je njen globalni problem. Vpliv slednjega, je pa vajn problem. Tvoj globalni pa morda, da si za mir pri bajti raje tiho in se umakneš in požreš. Ohrani dostojanstvo in presekaj že, ker nisi njen predpražnik. Ali pa pač trpi še naprej. Ona se spremenila ne bo, dokler ji boš kimal kot vaš pes pa še ta bi jo enkrat šavsnil, ko bi mu dokazilo tako obnašanje.
Seveda, da bo izpadel kot nasilnež, ampak ona ima očitno mnenje, da lahko z njim upravlja in ga tretira kot sužnja. Taki ljudje (NOM, AOM) pač ne razumejo drugega, kot to, kar je njim domače, ponotranjeno. Zato imaš na voljo le dve izbiri, ali odideš ali pa jim pokažeš nestrinjanje na njim lasten način – s silo. Če se ne postaviš zase na način, ki ga podzavestno razumejo, te bodo tudi pri vseh nadaljnih stikih obravnavali kot prej, torej kot sužnja. Nenazadnje imata otroka in kontakti bodo ostali že zaradi tega dejstva.
jebeno, kje imaš reflekse avtor… Ujel bi njeno roko, jo stisnil pred udarcem istočasno ujel tudi drugo roko, ker bi tud z njo zamahnila, pol pa pazil na jajca, ker ji bi to sto posto prišlo na misel, da te s koenom v njih sesuje in njo klofnil z njeno roko po njenem licu, ali se vsaj pred njeno klofuto umaknil… Sicer bi kot moški moral imet ene 10 centov daljše roke, da jo držiš na distanci, pa naj maha koliko hoče v prazno, počas jo odrivaš od sebe…, lagano sportski jo skenslaš iz svojga lajfa, kaj čes z njo…, za otroke boš pa že poskrbel…
Ou je, 24.01.2022 ob 10:38
Nisi ji postavil meje. Ja si copata, v bistvu še slabše kot copata… Ko si dobil klofuto, bi ji moral takoj vrniti dve klofuti tako močni, da bi se vsedla za 2-3 minute in razmišljala kaj počne. Ker pa nisi reagiral, ti je zrasla nad glavo in ti skače po glavi.
Ga je udarila samo enkrat in ga ne bo nikoli več.
BTDT nepr., 24.01.2022 ob 10:19
Seveda, da bo izpadel kot nasilnež, ampak ona ima očitno mnenje, da lahko z njim upravlja in ga tretira kot sužnja. Taki ljudje (NOM, AOM) pač ne razumejo drugega, kot to, kar je njim domače, ponotranjeno. Zato imaš na voljo le dve izbiri, ali odideš ali pa jim pokažeš nestrinjanje na njim lasten način – s silo. Če se ne postaviš zase na način, ki ga podzavestno razumejo, te bodo tudi pri vseh nadaljnih stikih obravnavali kot prej, torej kot sužnja. Nenazadnje imata otroka in kontakti bodo ostali že zaradi tega dejstva.
In Kakšen vzor je navswzadnje reševanje težav s silo na silo?
Prav zaradi otrok bi moral narediti red. Kakšne vzorce bodo dobili od doma? Da se lahko kar s klofutami in drugačnim terorjem rešuje zadeve? Res to želiš? Takšnega brezhrbteničnega brezjajčnika, po katerem lahko pljuva vsako nevrotično babše tudi ne morejo spoštovati in upravičeno ti bodo zamerili, da si jim bil slab vzgled. Če si ti mazohist in prenašaš to, se zamisli vsaj zaradi otrok. Če jih imaš vsaj malo rad, veš, da si zaslužijo lepši dom, ne pa za lase privlečena izgovore, da se zaradi otrok ne moreš ločiti.
božeBožee, 23.01.2022 ob 19:56
Ločit se ne moreš zaradi otroka? Hmm….
Tvojo babo bi pa usekala tako da bi jo odneslo v tisto fasado in bi se obris poznal še dolgo.
Če moški udari žensko je končal kariero. Policija, sodstvo in CSD se bodo postavili na njeno stran. Čeprav ni lahko, je najbolje oditi
Forum je zaprt za komentiranje.