A je Mercedes res tako dober?
Že res, da je diesel bolj vzdržljiv, ampak ne glede na to ali je bencinar ali diesel, avtomobil z normalnim vzdrževanjem mora narediti med 500.000 do 1.milijona kilometrov, potem ga pa starost vozila ubije. Torej, na vsakih 200.000km se naredi veliki servis, medtem pa so majhni servisi, enako kot pri novih avtomobilih. Nič posebnega…. Jaz še do zdaj nisem vozil avtomobila, ki bi imel manj kot 200.000km prevoženih. Žal, nisem imel toliko denarja, zato sem poslušal prijatelje mehanike, ki so rekli, da naj kupim čimbolj novega, na kilometre pa naj ne gledam. Avtomobili so bili poceni prav zaradi kilometrine. Potem sem pa naredil veliki servis in je avtomobil kot novi. Trenutno imam BMW-ja 3, letnik 2012, prevoženih 250.000km in deluje vrhunsko. Žena ima Renault Clio, kateri ima 311.000km prevoženih in deluje super. Obe mašini sta v odličnem stanju. V kolikor nekdo grdo ravna z avtomobilom, to privede do posledic kakršne pač so, nikakor pa ne tega metat v isti koš. To je to 🙂
LP
firbecc
ojojoj to si sedaj, dal primer popolnoma druge ciljne skupine kupcev. fsak avto je zase najboljši. kaj to pomeni. ja , da je fsako vozilo narejno za točno določeno skupino ljudi in mora bit v tistem trenutku najboljša izbira. rečima opel corsa. vemo da je bolj tak tak.ampak tudi ciljna skupin niso 5 članske družine in jugos ki rabi audi a6. ampak je ciljna skupina penzionistični par, star preko 75 ki rabi enostaven za uporabo, ne prevelik, udoben prevoz, ki ne bo ful predrag. za njih je njaboljši. isto mercedes b recimo. probat moraš. peljat 3 dni na test. vreden ni noben avto svoje cene. sploh so sedaj, v avtomobiluzmu zadnjih 5 let, taki premiki ogromni, da tudi če poznaš zadevo, je težko. kaj v splošno drži. verjeto je novi , mercedes b že dost dober avto. po moje. če je res nov, pa da ima nek pameten diesle not 2.0d pa da ima res 2000 kubov pa 150 kojn, automatic, to je verjetno že zelo zello ok avto. mislim? ni tko mali, je dost velik, sedost udobno sedi noter, je dost dobro izoliran, verjetno uredu podvozje, je pa drago. če lahko touran 1.5tsi , 2.0 tdi dsg konukrirna. logično, po moje je boljši avto. ampak verjetno že ima mercedes, kje boljše materiale noter. je kaj boljše narejeno skupaj. verjetno je kaj boljše narejeno, kar se takoj ne vidi. mogoče ko začneš odpirat tapete in izolacijo, armaturo je mogoče lepše , bolje narajeno. po moje. predvidevam. meni osebno sedenje v b klassi ni uredu. mi ej touran ful bolj. verjetno pa je mercedes b klasa 2.0 diesel, 150 kojn, kar dost sexy, eleganten, drag, udoben, tih, dobr vozn avto. tusdi če je ženska zdravnica, mislim da je kr dobra izbira. po moje če daš 45 000 evorv za taki avto, pol že mora bit ok. ziher je ok. če imaš t denar za novega takega, se boš zziher dobro fural, in nikjer ne boš res prikrajšan za nič. je pa res da dobiš za 45 000 evrov že tudi novega passata 2.0 tdi 150 dsg. ki pa je recimo po resnici 2 ranga višji avto. razumeš problem? če imaš denar, dak upiš novi mercedes b 2.0 d 150 kojn automatic pa da je res novi, boš ziher zadovoljen. kdorkoli si. zagotovo. nič ne bo neki slabo, narobe. napake pa najdeš pri vsakem vozilu, izdelku. narobe sigurno ne bo. ziher je dober avto. problem je ker lahko dobiš boljšui avto za isti denar, ki pa do pač drugačen namen. bo pa moje boljši. mogoče pa je za lezbiko, športno elegantno, zdravnico, pravnico pa je mogoče mercedes b razred bolj pravi odogvor. zame pa je pač passat boljsi.
eabc
seveda te c ni prepričal. ker tudi mene ni. ker so zadnjih 10 let totalno zjebali fse. če si leta 2010 kupil c razred pa si bil srečen moraš sedaj kupit e razred. ker je kakovost šla tako dol, da moraš kupit en rang višji razred avto da dobiš kaj si bil prej navajen pred 15 leti. tko je žal. pa še če isti človek gleda, je tudi sa mstarejši 10 do 15 let od prej. to tudi šteje veliko. to je tudi treba bit malo samokritičen. je pša res, da c classa ni več kar je bil. mene jen ajbolj šokirala neakakovost materialov, renault povezava, premalo placa noter za roke. preozki nasloni za roke, pač preslabo. j res treba it fsaj E ja kupit ,da si na istem kot si bil pred 15 leti z c jem. tako žal je. tako je eu naredil.
firbecc, 09.07.2015 ob 18:37
Berem na sosednjem portalu http://avto.over.net/clanek/test-mercedes-benz-razred-b-zdaj-vemo-kaj-so-nam-govorili-prijatelji/[/url]
pa me zanima ali je res tako dobr v primerjavi z ostalimi blagovnimi znamkami?
Za ta denar dobiš npr. peugeota 308 karavan z veliko opreme, edino to bi verjel, da cena rabljenega ne pade tako hitro pri mercedesu.
Da, predlagam da kupiš Peugeota 308. To bo po mojem bolje.
Anonimno 3469, 18.05.2025 ob 12:08
eabc
seveda te c ni prepričal. ker tudi mene ni. ker so zadnjih 10 let totalno zjebali fse. če si leta 2010 kupil c razred pa si bil srečen moraš sedaj kupit e razred. ker je kakovost šla tako dol, da moraš kupit en rang višji razred avto da dobiš kaj si bil prej navajen pred 15 leti. tko je žal. pa še če isti človek gleda, je tudi sa mstarejši 10 do 15 let od prej. to tudi šteje veliko. to je tudi treba bit malo samokritičen. je pša res, da c classa ni več kar je bil. mene jen ajbolj šokirala neakakovost materialov, renault povezava, premalo placa noter za roke. preozki nasloni za roke, pač preslabo. j res treba it fsaj E ja kupit ,da si na istem kot si bil pred 15 leti z c jem. tako žal je. tako je eu naredil.
Pač ne moreš pluvat zgolj po znamki in modelu… C si lahko kupil za 45.000 ali pa ga naložil do 85.000€. In verjetno si višji možak in ti C ne sede, ker je nekje do 185 cm max. Lahko ima C več opreme kot E klasa.
Mercedesi se pri E šele začnejo, potem pa preko MG do Maybacha.
A in B klasa sta nevredna imena proizvajalca. Sploh A je navadna jajčka. Materiali so enaki vsem v primerljivem razredu mestnih avtomobilov srednjega razreda ostalih proizvajalcev. Kot že zgoraj povedano, plastika in manj obdelana pločevina, motor pod 2.0 pa je tudi pod nivojem tega, kar za mercedese velja.
C je sedaj gornji srednji razred, primerljiv s passatom, nekoč pred 15 leti pa je C še pomenil višji razred. Tega obdobja je konec.
Pri E se začne kvaliteta, ki ustreza renomeju in imenu. Pocinkan, brez plastike, uravnotežen, materiali obdelani natančno, servisna mreža zagotovljena. To kupiš za 30 let minimalno in je še vedno konkurenčen najnovejšim.
Mercedes ni slab, daleč od tega. Če ti luksuz ne pomenio kaj dosti v Premium razredu, bo čisto ok. Je pa dolgočasen za vozit, da skparj zaspiš zraven. Sem imel ML320, živi dolgčas, res. Pa tudi detajli niso nikakršen dosežek oblikovanja. Sedaj smo že dolga leta na Range Roverjih, kvaliteta enaka, saj si te avti itak delijo večino delov. Samo ta avto je pa lep, in užitek ga je voziti. Cen pa tam-tam, je Range malenkost dražji, sam definitivno vreden.
Redki Mercedesi so premium vozila. Razdred S, Razred Sl, to ja…in tovarniške predelave (AMG, Brabus; Maybach) vse ostalo je pa avto za rajo. A, B, C, E…za rajo in za taksije. So zanesljivi in vzdrzljivi, sam so pa brez okusa, brez estetike, pac za rajo.. Malo denarja, malo muzike…pa tukaj je malo denarja misljeno za svoj razred, se razume
Iz izkušenj, 20.05.2025 ob 12:56
Pri hiši do sedaj imeli 2 Mercedesa, 1Audi, 1BMW in 1Volvo, vse kupljeno novo. Če bi izbiral med njimi, je na prvem mestu definitivno Bavarec, sledi Ingolstad, nato Šved in na zadnjem mestu zvezda iz Stutgarta.
Če hočes dober avto, kupi korejca. Z dobor mislim kvaliteten. Je pa seveda grd. Tako kot nemški, sam da je pač kvaliteten. Če pa mora biti zraven še lep, pa ne ostane drugo kot Anglež. Če mora biti samo lep pa italijan
Forum je zaprt za komentiranje.