A je kak monovec športno aktiven?
Samo tega sem pa že vajena, da me pošiljajo nazaj za štedilnik, jaz predrznica pa ne ubogam.
Grozljivka, da si drznem it smučat namesto, da bi raje pekla pecivo in likala srajce.
Tu gor so me že parkrat na to temo sesekljali :-). Samo čakam še, da se tisti orto zagrizeni oglasijo.[/quote]
Dokler ne obvladaš peč peciva in funkcij štedilnika, nimaš kaj na smučanje hodit![/quote]
Sem bolj trde glave in si tega nikakor ne zapomnim :-). Po mojem sem prestara, da bi me to naučili. Verjetno zato moški želijo toliko mlajše ženske, ker so tiste še vodljive in učljive kar se štedilnika in likalnika tiče.
Vidiš, to so pa tvoji strahovi.
Verajemeš ali ne, ampak copatasti moški so nekaj povsem neprivlačnega.
Če se vrneš na svoje pisanje in na moje pisanje, boš ugotovil, da si ves čas skušal podtikat, da išečm copatarja, jaz pa ti ves čas pišem ravno kontra, seveda pa ti vztrajaš pri svojih strahovih :-). Aja, pa seveda nič ne iščem, se prepuščam spontanosti, če pride pride, če ne pa tudi ok.[/quote]
Uživaj še naprej v razglabljanju kje škriplje v življenju. Jaz kar sem vedel sem napisal, poslušaj naprej še provociranja parih trolov, včasih se pa spomni na tole- takrat, ko ti nekdo zelo pritrjuje, mogoče ne pomeni, da imaš prav, ampak uživa v prepiru.
je šport, ker so ga uradno tako kvalificirali, kljub temu, da normalni ljudje aktivnosti kot so šah, golf, namizni nogomet, pikado, dviganje kriglov in 52. liga vaškega nogometa (aja, sej to dvoje je isto), ne jemljemo zares kot šport.
ponavadi ga omenjajo kot šport zanemarjeni 30-letniki, ki hočejo prepričat blondinko, ki bi potencialno dala noge narazen, da so “ful športno aktivni”[/quote]
Ja čakaj zdaj Lepolaska, govora je o športu, torej vse aktivnosti ki so URADNO pojmujejo pod šport se štejejo za športnika (rekreativca)
Torej ali se pogovarjamo o tem kaj je šport za tebe ali odpiralko teme (ki se ni izjasnila) ali se pogovarjamo o športu kot je uradno določen. Ne vem zakaj tako radi obračate in ko vam gre na roke uradni opis vzamete uradnega, ko se z njim ne strinjate pa je naenkrat pomembnejši subjektivni 😛
Pa mam rad šah da ne bo pomote, hkrati pa tudi rad igram košarko, in kolesarim, ampak dajmo se odločit, ali je to vse šport ali samo kolesarjenje, ali je šport čkomaj ko neprestano izvajam aktivnost več kot 5 ali 25 ali 45 min? Al kak.
Vidiš, to so pa tvoji strahovi.
Verajemeš ali ne, ampak copatasti moški so nekaj povsem neprivlačnega.
Če se vrneš na svoje pisanje in na moje pisanje, boš ugotovil, da si ves čas skušal podtikat, da išečm copatarja, jaz pa ti ves čas pišem ravno kontra, seveda pa ti vztrajaš pri svojih strahovih :-). Aja, pa seveda nič ne iščem, se prepuščam spontanosti, če pride pride, če ne pa tudi ok.[/quote]
Uživaj še naprej v razglabljanju kje škriplje v življenju. Jaz kar sem vedel sem napisal, poslušaj naprej še provociranja parih trolov, včasih se pa spomni na tole- takrat, ko ti nekdo zelo pritrjuje, mogoče ne pomeni, da imaš prav, ampak uživa v prepiru.[/quote]
Ok, saj razumem, ženska mora biti privezana na štedilnik in to je to :-). Sem vajena takih monovskih zgodb, da se vedno zgražajo nad tem, če je kdo malo bolj aktiven in to pričakuje tudi od moškega.
Ne, šah zame ni šport.
no dej umir se ti s takimi, šah zame ni šport, kr ni prisotna telesna aktivnost, ampak je bl na mentalni bazi, tko da….tolk globok pa niti jst ne filozofiram o tem :D[/quote]
To kar ti praviš tu nima veze, šha SE šteje pod šport. Pa ni zdaj tu mišljeno podjebavanje, ampak odpiralka teme je odprla vprašanje, če smo ŠPORTNO aktivni, jaz sem pa samo v razmislek postavil, da šport ni to kar v lastni percepciji misli večina ljudi, ampak to kar je določeno nekje ”tam zgoraj” kjer odločajo, ne ti ne jaz. Zato pač dajmo pazljivo o tem če kdo športa ali ne in ga potem napadat, kaj je in kaj ni šport, ker je dokazljivo kaj je in kaj ni a prav.
Saj jaz bi tudi prej reko da ni, ampak če so določli da je, potem je, pa če se vsi tu na glavo postavimo. Mimogrede kolikor vem je tudi bilijard šport….. itd itd.
To kar za tebe je ali ni šport nas ne zanima, nas zanima kaj pristojni ”organi” določijo da je ali ni šport… a še zdaj ne kapiraš, šah je šport, na črno belem to piše, pa če se na glavo postaviš 🙂
To kar za tebe je ali ni šport nas ne zanima, nas zanima kaj pristojni ”organi” določijo da je ali ni šport… a še zdaj ne kapiraš, šah je šport, na črno belem to piše, pa če se na glavo postaviš :)[/quote]
Zato sem pa napisala, da se popravljam, da me zanimajo rekreativci in ne športniki.[/quote]
Šah lahko igraš ”rekreativno” in si rekreativec, rekreativec je VSAK ki se občasno in neprofesionalno ukvarja z katerimkoli uradno priznanim športom (torej tudi šahom)
Pa naj bo to plavanje, smučanje, igranje košarke, nogometa, šahiranje, igranje golfa itd.
Dajte že dobit pravilne informacije
[/quote]
Ja na katerih olimpijskih igrah pa je šah? Na zimskih ali letnih?
Jaz sem tudi športnica na polno, redno tarok igram. Pa remi in šnopc tudi.[/quote]
To ali je ali ni na olimpijskih igrah nima tu veze, kdaj boš doumela…. komite je določil da je ŠPORT ni pa določeval ali bo na olimpijskih ali ne, Šah ima svojo svetovno prvenstvo mimogrede.
Za tarok, šnops in remi pa ne vem, preveri če so uradno priznani kot šport 🙂
Sem napisal kaj narobe? To, da imaš narobe ne pomeni da jaz kompliciram, ampak prikazujem tvoje zmote in napačne opredelitve.
Pa da ne bo pomote, meni osebno je tudi smešno da je šah (in še kaj) označen kot šport, ampak tega ne določava midva, jaz samo popravljam, da ne boš izpadla kot butelj drugje, ko te bo kak šahist rekreativec nevljudno popravil. Meni je vseeno kako je tvoje osebno mnenje, samo izrazi ga pravilno in korektno, torej, šah je šport in rekreativec je lahko tudi nekdo ko igra šah, kar je jasno in logično, tebi pač kot zgleda ni, in sama sebi kompliciraš
Zanimivo, kako nepoučeni ste:
Dajte si dopovedat, razliko med URADNO PRIZNANO aktivnost v šport (šah) in vaše subjektivne ocene, kaj šport je in kaj ni… štrikanje pa verjetno tudi tarok, šnops in remi niso priznani(če katero je me naj kdo popravi ne ljubi se mi iskat)
Komite se odloča kaj je šport, in kaj ni, ne jaz, jaz vam to samo povem.
Da vam olajšam:
Strategy board games under SPORT discipline[edit]
A game of mahjong being played in Hangzhou, China
Backgammon
Chess
Checkers
Chinese Checkers
Diplomacy
Dominoes
Draughts
Go
Go-Moku