Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika A ima kdo knjigo Reč torta?

A ima kdo knjigo Reč torta?

Jutri sin praznuje rd, pa bi spekla eno torto, tako, da ni velik biskvita, da je veliko kreme, pa brez kakšnih koščkov sadja not. Skutina, ali pa čokoladna al pa vanilijeva krema..kaj naj?
Hvala za ideje
Barč

Jaz sem zadnje čase veliko delala Sanjsko fino malinovo torto. Recept najdeš na kulinariki. Krema na vrhu je iz vanilijevega jogurta in smetane, spodaj čisto preprosto testo, vmes so maline, ki dajo torti sicer piko na I, lahko jih pa tudi spustiš, če je sadje problem, pa narediš morda malo več kreme – da narediš iz 1,5 ali dveh količin. Če ostane, da ne gre v model, lahko daš tudi v lončke in potem pojeste kot puding. Hitra in fuuuul enostavna torta, pa za vse prste obliznit.

Pri zadnjih dveh lahko sadje izpustiš.

Elina kokosova torta. Pod tem imenom jo najdeš z iskalcem na tem forumu, veliko smo jo pekli. Ustreza vsemu, kar si napisala.
Biskvit je iz kokosa in beljaka, samo ena plast spodaj. Vse ostalo do vrha je čokoladna krema, sanjska. V originalnem receptu ni poudarjeno, da se rumenjaki segrevajo, jaz tako ali tako vse te jajčne kreme delam, miksam nad vodno kopelijo tako dolgo, da se jajca dobro pregrejejo.

Ali pa ledena torta, tudi najdeš z iskalcem na tem forumu.

Lepo praznovanje, Mimi

Mimogrede, knjiga Reč torta je tipkarska napaka, a ne?

U , hvala punce, spravila sem se delat Ledeno torto – zaenkrat se strjuje, bomo videli, poročam!
Reč torta je res naslov knjige, vsaj kakor se jaz spomnim, ni tipkarska napaka…. Vem da je na naslovnici torta z enim dinozavrom….
barč

Tole knjigo sem si jaz že enkrat na daleč ogledovala…ja bi znala bit zanimiva…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Še tole sem pozabila: najugodnejša cena 😉

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Jaz sem si jo ogledala pa zelo od blizu, sem si jo sposodila v knjižnici, da vidim, če se jo splača kupiti, pa je na koncu nisem vzela.

Jaz jo imam doma,se mi zdi fina,je notri veliko idej za okrasitev tort in tudi receptov.(In tudi ni tako draga.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close